Allt för en lyckad student! – Del 2

Skriven av Onskefoto, 16 mars 2023

Nu har du säkert ordnat det mesta inför studentfirandet och tänk…
Snart är den STORA dagen här!

Nu är det snart dags att sjunga ”sjung om studentens lyckliga dag”, till att dina gäster överöser dig med blommor och lovord, till att solen skiner på tusentals glada ungdomar med vita hattar och hoppfulla hjärtan. Som en sista hjälp på traven kommer här del 2 av checklistan inför studenten.

6. Häng upp banderoller och posters

Det kan vara en god idé att tidigt hänga upp all dekoration inför din mottagning. Då har du en möjlighet att se över resultatet och gott om tid att göra ändringar, om det behövs. Studenten är en levande och framtidsinspirerad högtid, och glada budskap och lyckoönskningar är en naturlig del av studenten. Detta får gärna speglas i din dekoration.

7. Skapa en spellista

Troligen har du redan en klar bild över vilken musik du vill ska dunka i dina högtalare. Däremot är det få som faktiskt har skapat sin personliga lista med låtar att dansa sig svettig till. Oavsett om du föredrar sommarens senaste hit eller om du vill att Billie Holiday ska ljuda till din fest, är det en god idé att se till att din spellista är fulladdad innan festen är igång.

8. Laga mat eller beställa catering

Maten är en viktig del av din fest. Det är under måltiden som dina gäster har tid att sitta ner och samtala och skänka smickrande kommentarer till dig om hur vuxen och mogen du har blivit den senaste tiden. Kanske är du typen som älskar att laga mat och vill skapa din personliga meny helt från grunden, eller kanske föredrar du att bli serverad mat från en catering. Oavsett vilken typ du är, är det en god idé att ha en tydlig bild över dagens á la carte. Kanske du också vill skapa en extra speciell bordsdukning? Framkalla lite minnen från dina år på skolan tillsammans med dina vänner så att de som kommer på din mottagning kan se hur kul du har haft det.

9. Dekorera med blommor

På studenten kommer du att få en hel del blommor. Däremot kommer du att behöva blommor till din egen fest också. Vilka blommor du vill pryda din fest med är självklart upp till dig, men kom ihåg att du troligen inte kommer att vara den enda som rusar till blomstertanten inför studenten, så var gärna ute i god tid med din beställning.

10. Ha kul!


Även om det verkar som att det enda du har tid med är att planera och förbereda, så glöm inte bort att det är din dag. Se till att njuta riktigt ordentligt och ha en rejäl dos av roligt. Dagen tillhör dig!

11. Tacka & bevara den stora dagen

Alla goda ting kommer till ett slut, så även denna dag. Se till att tacka de som uppvaktade dig och skriv en personlig hälsning till dem genom att skicka ett tackkort. Du kan välja både bild och hälsning i kortet, du kan exempelvis välja din favoritbild från dagen på ett av våra fördesignade kort eller skapa ett helt själv från grunden. Du kan beställa dina tackkort här. Många bilder tas under 3 år på skolan, balen och studentdagen! Varför inte föreviga alla dessa bilder i en fotobok eller på en väggdekoration?

Glöm inte att följa oss och dela dina önskefoto-skapelser med oss på Instagram och använd hashtaggen #önskefoto så att vi kan se vad du har skapat. Känner du en student eller en studentförälder? Du kan också inspirera dem genom att dela detta inlägg på sociala medier med hjälp av nedanstående ikoner.