Allt för en lyckad student – Del 1

Skriven av Onskefoto, 16 mars 2023

Studenten är en spännande tid. Ständiga sociala aktiviteter med vänner och klasskamrater under de sista ljuva veckor tillsammans, innan vuxenlivet börjar ta sin form.

Eftersom det kan vara svårt att hitta tiden att planera inför din student har vi gjort en checklista i två delar som kan hjälpa dig på vägen mot en lyckad student. Checklistan kan hjälpa både dig som tar studenten och dig som förälder till en student att planera dagen.

1. Beställ studentmössa

Den vita mössan är ikonisk och självklart ska du ha din egendesignade mössa på studenten. Folk ska veta att du spenderade dina gymnasieår på just din gymnasieskola. Mössan kommer att vara med dig långt fram i livet, kanske i en flyttlåda eller hägnandes på väggen, och påminna dig om dina år som tonåring. Oavsett vilken mössa du till slut beställer bör du redan nu förbereda din beställning och se till att du inte går bar om huvudet på den stora dagen.

2. Skicka ut inbjudningskort

Dina nära och kära ser fram emot att gratulera och fira dig till ett viktigt steg i livet. Vänner och familj har säkert en egen agenda full med aktiviteter. Därför kan det vara en god idé att skapa och skicka ut dina inbjudningskort i god tid. Hos önskefoto kan du snabbt och enkelt beställa inbjudningskort tillsammans med ditt studentplakat eller designa dina inbjudningar helt själv.

3. Beställ studentplakat, banderoll, nalle & visselpipa

Ett studentplakat är ett måste för varje student! Vem vill inte ha en pinsam bild på sig själv när de vandrar genom stadens gator och blåser i sin visselpipa? På din väg genom staden tar du med dig din nya kompis, nallen som din familj hängde runt din hals. Självklart kan du pryda både nallen och plakatet med en egen vald bild. Välkomna studenten och gästerna på mottagningen med en personlig banderoll och skapa en röd tråd genom hela firandet. Du kan välja mellan många fina designs, vi har något för allas smak.

4. Hitta den rätta outfiten

Sällan är man så uppklädd som på studenten! För vissa går hela vårterminen åt till att hitta den rätta outfiten och när dagen väl är här ska du vara välklädd ända till tänderna, killarna i sina stilrena svarta kostymer och tjejerna i sina vackra vita klänningar. Se gärna till att din outfit är bekväm eftersom du har en lång dag att se fram emot. Och se även till att du är ute i god tid med att välja din outfit, det ger dig tid att känna dig för och kan ge utrymme för eventuella ändringar.

5. Planera studentmottagningen

Som gymnasieklass kan det vara sista gången ni ses ihop. Därför är det viktigt att ni får ett ”farväl” som är värt namnet. Samtidigt som dina släktingar och dina vänner förväntar sig en trevlig tillställning hemma hos dig. Att planera detta är inget som sker automatiskt. Gästlista, högtalare, mat, snacks, tävlingar, tal… ja, det är mycket som ska hinna tänkas över. Till råga på allt har du säkerligen massa annat som måste fixas under denna tid. För att göra mottagningen och festen extra personlig kan du framkalla bilder från åren som har gått och dekorera med dem eller skapa en fotobok så dina vänner och din familj kan ta del av dina 3 år tillsammans med alla dina vänner!

Beställ studentprodukter nu

Vi hoppas att denna checklista kommer att hjälpa dig och håll ögonen öppna för del 2. Där kommer vi med mer tips för den stora dagen samt hur du kan avrunda denna händelserika perioden. Glöm inte att dela dina önskefoto-skapelser med oss på Instagram och använd hashtaggen #önskefoto så att vi kan se vad du har skapat. Känner du en student eller en studentförälder? Du kan också inspirera dem genom att dela detta inlägg på sociala medier med hjälp av nedanstående ikoner.