Sju tips för att göra en examensfotobok

Skriven av Onskefoto, 25 juni 2020

Att ta en universitetsexamen eller studenten är slutet på en epok. En fotobok från önskefoto med minnen är en perfekt present för de som tar nästa steg.

Till alla de som avslutar sina studier, grattis! Vi vet att det blir en unik upplevelse att ta examen denna sommar. Många studenter har inte möjligheten  till en examensceremoni som vanligt —  men vi kan inte låta det hindra dem från att fira. Vare sig det är du eller någon i din familj eller vängrupp som tar examen, varför inte skapa en personlig examensfotobok från önskefoto för att fira stunden. Vi har satt samman en lista med tips och förslag på hur du kan skapa en fantastisk fotobok, fylld med ord, bilder och mer för att fira deras examen.

  • Skapa fantastiska fotoprodukter med önskefotos
  • 100% nöjdhetsgaranti
  • Och snabba och enkla beställning online

Paketet med höjdpunkter

Varje människas universitetsupplevelse är unik och examen är en riktig milstolpe i en människas liv. Med önskefoto är det hur enkelt som helst att skapa en fotobok för att dokumentera alla fantastiska vänskapsrelationer, ögonblick och roliga stunder under dessa år. Fyll din fotobok med så många bilder, citat, berättelser och minnen du kan — det är ett perfekt sätt att samla alla dessa höjdpunkter på ett ställe. 

Glöm inte att lägga till ord

Med önskefoto är det superenkelt att lägga till dina egna citat, favoritberättelser, fåniga skämt, roliga stunder och mer med vårt textredigeringsprogram. Det är ett fantastiskt sätt att göra saker personliga med texter som är unika för din, ditt barns eller barnbarns upplevelse. Du kan till och med lämna plats för handskrivna anteckningar, precis som i en gammal årsbok.

Det är enastående att samarbeta 

Ta på dig detektivhatten och kontakta människor som spelat en viktig roll i personens liv som du gör fotoboken till. Fundera på att skapa ett kapitel för specifika människor, lag eller grupper. Men ta inte bara med vänner — tänk utanför boxen och ta med citat, bilder, berättelser och mer från lärare och mentorer och från chefer och barinnehavare (om de tar examen från högskola!). Alla som har varit involverade i examensberättelsen ska vara med. Du vet aldrig vad du kan upptäcka!

Det handlar inte bara om porträtt

När du tänker på en examensfotobok eller en årsbok tänker du förmodligen på en massa poserade porträttbilder på varje sida. Ta denna möjlighet att skapa något helt nytt  — låt dig inte begränsas av normer, bryt mot traditionen och gör en verkligt unik fotobok. Var så kreativ du kan, blanda och ta med öppenhjärtliga bilder som fångar ögonblicket tillsammans med mer formella. Kom ihåg att du inte bara behöver ha bilder  — med önskefoto är det riktigt enkelt att lägga till text, illustrationer, kanter, bakgrunder och mer.  

Fira med dina vänner

Att ta en universitetsexamen är verkligen slutet på en epok. Det är en tid när vänskapsrelationer har skapats som varar en hel livstid. För dessa mycket speciella personer, kan ord inte alltid beskriva hur viktig relationen är. Att göra en fotobok som berättar historien om ditt liv är enkelt att göra, och är ändå en omtänksam present som de kommer att älska för alltid. Kolla in våra tips för hur du berättar en historia här för att få lite inspiration.

Gå tillbaka till början

Om du gör en examensbok till ett barn eller barnbarn, tänk på att gå längre tillbaka än bara de få åren de studerat — gå tillbaka till dag ett. Berättar historien från dagen de föddes till de första stegen, grundskolan och längre fram. Du har säkert ett fantastiskt arkiv med bilder från deras födelse ända fram till idag som bara väntar på att användas. Att skapa en fotobok som omfattar babyåren och åren som ung vuxen är en fantastisk present till någon som ska ta nästa steg in i vuxenvärlden.

Använd en av våra fördesignade temaböcker

Om inte kreativ blockering hindrar dig från att komma fram till hur du ska designa din bok, eller om du kanske bara har ont om tid, oroa dig inte, vi har det du behöver. Att välja från vårt fantastiska utbud av fördesignade fotoböcker innebär att du kan fokusera på det roliga — att välja vilka bilder du vill använda. Kolla in vårt utbud här.

Vi hoppas att vi har inspirerat dig med våra tips på hur du gör den perfekta examensboken. Allt som återstår för dig att göra är att gå till vår fotoboks-sida och börja skapa!

Börja skapa