Läs mer om vårt samarbete med Make-A-Wish

Skriven av Onskefoto, 11 juni 2024

önskefoto har länge varit sponsor till välgörenhetsorganisationen Make-A-Wish, som hjälper allvarligt sjuka barn att förverkliga en dröm.

What is Make-A-Wish?

Stiftelsen Make-A-Wish är en välgörenhetsorganisation som hjälper barn mellan 2 och 18 år som har diagnostiserats med en allvarlig sjukdom att förverkliga en dröm.

Tusentals barn drabbas av allvarlig sjukdom, vilket förändrar livet för alltid för dem och deras familjer. Den sorglösa barndomen får ett hastigt slut och ersätts med behandlingsplaner, sjukhusbesök och sömnlösa nätter. En dröm som går i uppfyllelse är ett sätt att få tillbaka lite av den barndom som sjukdomen har stulit. Det ger ljus och glädje till både barnen och deras nära och kära och gör ett djupt och varaktigt intryck i allas liv.

Vad består samarbetet av?

Våra organisationer lägger stor vikt vid att fira livet och minnena, de viktiga ögonblick vi skapar och de oförglömliga berättelser som samlas på vägen. Det är därför vi har inlett ett samarbete med Make-A-Wish: Vi tycker att det är otroligt viktigt att fira sådana dyrbara stunder med barnen och deras familjer. Vi stöder Make-A-Wish genom insamlingar, donerade fotoprodukter och voluntärarbete bland våra medarbetare.

Vårt volontärarbete

Genom donerade produkter och insamlingar hoppas vi kunna göra önskningarna till en oförglömlig upplevelse. Vårt volontärteam skapar, trycker och levererar fotoböcker till runt 500–700 önskningar per år för att hjälpa barnen och deras familjer att föreviga minnen.

Möt Alexander Hof, produktansvarig och volontärfotograf!

Hur blev du engagerad som volontär för Make-A-Wish på önskefoto?

”Jag anmälde mig som fotoboksvolontär. önskefoto har samarbetat med Make-A-Wish i över tio år. Samarbetet inleddes med att vi kostnadsfritt tryckte en fotobok för varje uppfylld önskning. Det är något som jag och resten av teamet med 50 volontärer fortfarande är stolta och glada över att få hjälpa till med”.

Vad innebär det egentligen?

”Vi får bilder från en önskeresa, sedan redigerar vi och dokumenterar dem i en av våra fina fotoböcker med Panorama DeLuxe som kan skickas till familjen. Arbetet är nära förbundet med vår målsättning om att sprida glädje genom att föra samman människor med livets viktiga ögonblick.

Jag insåg snabbt att det var svårt att berätta en historia som man inte själv hade upplevt. Därför ansökte jag om att även bli volontärfotograf och nu deltar jag regelbundet när önskningar uppfylls och förevigar den underbara känslan av att sprida glädje till barnen. Jag har också haft förmånen att personligen få leverera några av böckerna till barn som bor i närheten – det känns helt fantastiskt att se leendena när barnen minns sin önskeuppIevelse. Barnen uppskattar verkligen fotoböckerna och tar ofta med dem till sjukhuset när det är dags för behandling. Det är ett så värdefullt minne för dem”.

Har du några speciella minnen av önskningar som du hjälpt till att uppfylla?

”I samband med en önskning nyligen hade vi ordnat en rosa limousine och Porsche GT3:or – inte för att flickan som skulle önska sig något älskar Porsche, utan för att hon ville att hennes två bröder skulle få vara med på upplevelsen. Det var otroligt, med en poliseskort som gav fri väg i alla korsningar, och för mig som fotograf var det en väldigt rolig dag. Det gemensamma för alla önskningar som jag har varit med på är barnens positiva upplevelse – oavsett hur de mår i övrigt är de ett enda leende från morgon till kväll”.

Vår insamling

Ett annat sätt som önskefoto hjälper Make-A-Wish är genom insamlingar. I september 2023 antog 21 passionerade medarbetare från önskefoto sin största fysiska utmaning någonsin: De cyklade 50 mil från London till Amsterdam på fyra dagar och samlade in 20 000 € till stiftelsen.

Möt Madalina Ion, ansvarig för sociala medier och deltagare på cykelturen!

Varför valde du att delta i cykelturen för Make-A-Wish?

”Det kändes viktigt för mig att öka medvetenheten om stiftelsen och samla in medel till den. Och så ville jag bidra till att sprida glädje till de barn och familjer som är drabbade av allvarlig sjukdom. Dessutom älskar jag äventyr – att få möjlighet att lämna min bekvämlighetszon och lära mig mer om mig själv. Och så tänkte jag att det var ett utmärkt tillfälle att knyta nya band till kollegor som jag kanske inte arbetar med dagligen och få ökad förståelse för företaget som helhet”.

Vad var svårast för dig?

”Personligen tyckte jag att det mest riskabla var att cykla i England. Jag bor i Amsterdam och känner inte till trafikreglerna i Storbritannien så bra. Det blev att anpassa sig snabbt, eftersom bilarna kommer på andra sidan vägen. Dessutom var det gott om backar som fick mig att tvivla på min egen kondis”. Men det svåraste skapar också möjligheter att lära sig nya saker och bli inspirerad. Det var fyra tuffa dagar, så klart, men i slutändan var det absolut värt det, eftersom vi fick chansen att hjälpa en stiftelse som sprider glädje till barn som har det tufft varje dag”.

Samarbetet med stiftelsen Make-A-Wish och att få hjälpa till att förverkliga önskningar från tusentals barn är något som önskefoto är väldigt stolta över. Glöm inte att följa oss i sociala medier för att se uppdateringar om samarbetet.

Du kan läsa mer om Make-A-Wish på https://worldwish.org/