6 tips för din resefotobok | önskefoto

Skriven av Onskefoto, 24 augusti 2022

Funderar du på vad du ska göra med dina fantastiska resebilder? Få ett minne från de bästa ögonblicken från din storstadsresa genom att skapa en personlig resefotobok. Här kommer våra 6 bästa tips för att börja skapa med din resefotobok nu.

Storstadsresor och sommarresor är fulla av ikoniska fotoögonblick, från en kall gelato utanför Colosseum till en dans i regnet framför Eiffeltornet. Men vad ska du göra med alla dina fantastiska bilder när du kommer hem? En personlig fotobok är ett underbart sätt att återuppleva dina bästa reseminnen. Om du vill göra lite extra: sätt ihop dina minnen, roliga fakta och fantastiska bilder till en personlig resebok som hjälper dig att minnas resan under många år framåt.

Oavsett hur du väljer att minnas din underbara weekend eller en hel sommars utforskning – att skapa din egen personliga resefotobok är lätt som en plätt med önskefoto.

1. Börja med att organisera dina bilder

Första steget mot att skapa din resefotobok är att välja ut och organisera dina bilder. Ladda snabbt och enkelt upp dina bilder på önskefoto online, din dator eller mobilappen och bestäm hur du vill presentera din resa. Att arrangera dina bilder i kronologisk ordning är en bra start om du vill dokumentera hela din resa, från början till slut. Om du istället vill ha en mer personlig resebok, organisera dina bilder efter sevärdheter, måste-se-områden, människor, mat eller någon annan kategori som du vill visa.

2. Rubricera

Att sätta rubriker på dina bilder är ett härligt sätt att göra din fotobok personlig och beskriva alla de roligaste, mest imponerande eller hjärtevärmande ögonblicken från din resa. Skriv kort och mitt i prick. Ange vem (eller vad) som syns på bilden, datum och plats där bilden är tagen.

Om du känner dig mer kreativ, ange fler detaljer och återberätta historien bakom bilden. Du behöver inte vara en professionell författare för att dela din berättelse. Om du inte hittar de rätta orden, prova att använda ett roligt citat av något som sades vid tillfället eller skriv ut några textrader från en sång som passar. Dela vad du kände när bilden togs så du kommer ihåg det senare.

3. Kartlägg

Att lägga till kartor i din fotobok är väldigt enkelt med önskefotos skaparverktyg. Skriv bara in ditt resmål eller din resa i Google Maps och gör en skärmdump av kartan. Klicka nu på infoga-fliken i skaparverktyget och ladda upp din skärmdump – klart!

Ett bra tips när du använder kartor i din fotobok är att använda dem som ett visuellt lockande sätt att introducera en ny del av din resa. Om du till exempel tillbringade några dagar i Rom innan du tog tåget till Milano och sen till Venedig använd en hel sida för en bild av din rutt. Om din resa gick till flera destinationer, kan du även inleda din fotobok med ett uppslag med kartan. Visa antingen kartan för sig själv eller lägg till bilder och roliga rubriker på vissa ställen på resrutten. Gör på ditt sätt.

4. Lägg till lite extragrejor

 

Det fina med att skapa din egen personliga resefotobok med önskefoto är alla de extragrejor som du kan använda. Bland våra bakgrunder med resetema finns något för varje tänkbar storstadstripp – även specifika tillägg för några av världens mest populära destinationer, från Amsterdam till New York, Barcelona eller Thailand.

Från färgglada till udda ramar för dina bilder till en hel massa clip arts som du kan fördela över din skapelse – du kan göra din fotobok helt och hållet personlig. Lek med 100 olika sidlayouter och har roligt under tiden.

5. Lägg till roliga fakta

Det spelar ingen roll vilken sorts resa du har gjort i år, att resa är att lära sig nya saker. Oavsett om du försöker lära dig hur tunnelbanan i London fungerar för första gången eller en sevärdhets historia – vi har ofta lärt oss något nytt när vi kommer hem. Din personliga fotobok är ett fantastiskt ställe att spara all din nya kunskap. Skriv in dina roliga fakta som en rubrik bredvid din bild. Gör en snabb Google-sökning för att verifiera datum och namn – för säkerhets skull.

6. Mat, mat, mat!

Oavsett om du är gourmet eller inte, våra kulinariska upplevelser utgör en stor del av våra reseminnen. Avsätt några sidor till din resas mest imponerande eller överraskande matögonblick. Provade du en lokal delikatess som du aldrig har sett förr? Eller åt du till en favorit som du kände till sedan tidigare med en lokal twist? Oavsett vilket, ta med dina bästa matögonblick i din fotobok.

Ett topptips för rätter som var helt fantastiska är att söka upp receptet på nätet och krydda din fotobok med en lista på ingredienser tillsammans med en bild på din utländska favoriträtt. Det är ett härligt sätt att komma ihåg vad som gjorde det här ögonblicket så fint och inspirera dig att prova att laga rätten själv när du är hemma igen.

Varje resa är full av fototillfällen och de flesta av oss kan medge att vårt kameraminne är fullt av fantastiska bilder som vi nästan aldrig tittar på. Gör det mesta av de fina minnena på din mobil eller dator, dyk ned ibland alla våra speciella ramar, grafiker och reseteman och låt kreativiteten flöda – skapa din egen önskefoto-resefotobok nu.

Skapa nu