Sju kreativa fotoboksidéer för mer personliga presenter

Skriven av Onskefoto, 10 oktober 2022

Letar du efter den perfekta, personliga presenten? önskefoto hjälper dig med kreativa fotoboksidéer.

Att skapa den perfekta, personliga presenten till någon låter kanske som en omöjlig uppgift? Men det är enklare än du tror med fotoböcker från önskefoto. Födelsedagspresent till din flickvän eller julklapp till mormor? Vi har tagit fram massor av enkla men kreativa idéer på temaböcker som uppfyller vitt skilda krav.

Kolla in våra sju idéer för att hämta inspiration och kom igång.

koka ihop en kokbok

Matfantaster blir garanterat överlyckliga om de får en receptbok fylld med familjens älsklingsrätter. Med våra exklusiva fördesignade temaböcker blir det busenkelt att skapa en kokbok – hela designarbetet är redan gjort, så du behöver bara lägga till bilder och instruktioner till recepten. En annan omtänksam present är att be hela familjen skicka in recept till dig, så att ni kan skapa ett gemensamt alster. Be släkten om bilder på alla deras paradrätter och recepten som de har fört vidare från generation till generation – håll tummarna att de lättar på locket och avslöjar sina hemliga ingredienser!

Gör en bok om familjens historia

En annan uppskattad present som hela familjen kan hjälpa till med är att göra en bok om familjens historia tillsammans. Gör en djupdykning i arkiven, rota genom gamla skokartonger med foton och låt skannern gå varm. Som extra finess kan du släktforska och kartlägga hela ert släktträd för att sedan skanna in den färdiga artikeln. Tänk på att anpassa varje sida med namn, datum och platser för att ge liv till familjens egen historia.

Gör en bok av alla milstolpar

Om du älskar att fotografera minstingen ska du satsa på en babybok med milstolpar. Släpp loss kreativiteten med bilder på barnets första steg och leende och lägg till några söta anekdoter från älsklingens första år. Det här blir en uppskattad present till farmor och morfar och du kan också spara boken till barnets 18-årsdag eller student – ju fler pinsamma bilder desto bättre om du nappar på den här idén.

Berätta en historia

Till de små bokmalarna i ditt liv kan du skapa en personlig sagobok. Gör barnet till huvudperson, tänk ut en enkel historia som passar barnets personlighet – kanske en berättelse om en superhjälte som du kan utforma som en tecknad serie – och ta med några av barnets favoritsaker som sällskap, exempelvis ett husdjur. Släpp loss kreativiteten och skapa boken från grunden, eller använd en av våra fördesignade temaböcker för barnfotoböcker som smidig utgångspunkt.

Skapa en bok för varje tillfälle

Till släktingar som du inte träffar så ofta kan det passa bra med en fotobok för varje årstid. Använd alla familjebilder av allt från sommarens hemester till vinterns promenader med barnen, eller utforma boken som ett nyhetsbrev där du berättar vad som har hänt det senaste kvartalet. Det blir en glad liten överraskning i brevlådan med några månaders mellanrum.

Återupplev din kärlekshistoria

Varför vänta till Alla hjärtans dag med att berätta hur mycket du uppskattar din älskade? Gör en fotobok med alla era fantastiska stunder tillsammans. Det behöver inte vara er bröllopsdag, du kan bara överraska med en fin present och påminna om stunder från era första dejter till viktiga milstolpar på vägen.

Släpp loss kreativiteten med en guidebok

Globetrotters skulle älska att få en guidebok med alla deras favoritresmål. Du kan gå igenom tidigare års härliga äventyr och göra en bok per land. Även om resandet just nu inte är lika långväga finns det fina lokala reseböcker hos önskefoto som går smidigt och lätt att anpassa. De är alla proffsigt utformade med den aktuella platsen i åtanke, så du kommer att se referenser i form av färgerna i landets flagga eller accentnyanser som framhäver dina bilder från exempelvis Bohuslän till Gotska Sandön.

Det finns en fotoboksidé för alla, oavsett om du är på jakt efter den perfekta födelsedagspresenten eller bara vill överraska någon och visa att du tänker på dem. Vem tänker du göra din nästa önskefoto-fotobok till? Släpp loss kreativiteten och ge fantasin fritt spelrum.

Skapa nu