Så skapar du en fotobok som julklapp

Skriven av Onskefoto, 10 november 2023

Vi vet alla hur det känns: Vi letar efter den perfekta julklappen, men väljer till slut något som kanske inte blir riktigt bra. En fotobok är en julklapp fylld av kärlek, där du kan förvandla era gemensamma minnen och ögonblick till en fin minnessak som garanterat får nära och kära att le i många år framöver. Och bäst av allt? Oavsett om du väljer att utgå från en av våra fördesignade mallar eller skapar ditt mästerverk från grunden, kan vi lova att det är enkelt att skapa en fotobok att ge bort i julklapp hos önskefoto.

Idéer till din fotobok till julklapp

Det fina med att skapa en fotobok i julklapp är att den kan bli precis vad du vill. Du kan skapa ett julfotoalbum fyllt med bilder från de gångna åren, en babybok med minstingens stora milstolpar eller ett bröllopsalbum för att fira en särskild bröllopsdag. Med hjälp av våra specialdesignade fotoboksmallar på jultema kan du sprida hur mycket julstämning du vill på varje sida. Vi visar i fem enkla steg hur du skapar en fotobok till jul.

Steg 1: Välj vad du vill berätta

Det första steget när du ska skapa en fin fotobok till jul är att välja tema till din bok. Börja med att fundera över vad du vill visa upp i din fotobok och vem som ska få den. En sammanfattning av familjens år till mor- och farföräldrar? Några av dina fantastiska äventyr med bästisen genom åren? Eller din och din partners kärlekshistoria? När du väl har valt tema och mottagare är du på god väg.

Idé till din julfotobok: En av våra favoritidéer på temat julfotoböcker är att samla minnen från tidigare jular. Gör det till en rolig familjeaktivitet och tillbringa några mysiga kvällar tillsammans när ni tittar igenom mobilernas bildmappar och bläddrar i gamla album för att skapa en minnesvärd present till hela familjen.

Steg 2: Välj design

Nästa steg är att välja design till din fotobok. Titta igenom våra fotoboksmallar och välj en som du gillar. Om du vill ha en fotobok med julkänsla, utforska våra fina fotoboksdesigns på jultema. Om du föredrar en mer minimalistisk design ska du ta en titt på vårt stora utbud av fantastiska fotoboksmallar. Och kom ihåg att alla våra designs kan anpassas fullt ut, så du kan ändra färger, teckensnitt och layout efter egen smak samt lägga till illustrationer, grafik och text.

Vårt bästa tips på hur du skapar en fotobok från grunden: Om du har en tydlig bild av hur din fotobok ska se ut kan du också välja att börja med en tom duk och ge kreativiteten fritt spelrum. Välj allt från färgschema och teckensnitt till siddesigns och roliga bildformat.

Steg 3: Överför dina bilder

Nu till det roliga – att överföra och arrangera dina foton! Vi har massor av funktioner som gör det till en enkel process. I vårt skaparverktyg online, på datorn eller mobilen kan du överföra foton direkt från mobilens bildmapp eller kamerans minneskort, men också från plattformar för sociala medier. Du kan även överföra bilder från en dator eller surfplatta. Om du vill konvertera gamla fotokopior till digitala foton, använd en traditionell skanner eller hämta en enkel skanningsapp.

Tips för enkel bildöverföring: Vår mobilfunktion för bildöverföring ingår i önskefotos skaparverktyg för både Mac och Windows och gör det ännu enklare att överföra bilder. Genom att bara skanna en QR-kod kan du smidigt överföra bilder från mobila enheter till ditt fotoboksprojekt. Och om familj och vänner är anslutna till samma trådlösa nätverk som du, kan de också enkelt överföra sina foton!

Steg 4: Sätt personlig prägel på din fotobok

Att skapa den perfekta julfotoboken handlar om mycket mer än att bara placera ut foton. Det är viktigt att sätta personlig prägel på fotoboken, så att den passar mottagaren. Det är de små detaljerna som förvandlar en fotobok från en samling foton till en rörande tillbakablick på svunna tider. Här har vi samlat några idéer på hur du kan anpassa din fotoboksklapp till perfektion.

Skriv intressanta bildtexter: Förse minnena med namn, datum eller plats. Gör det där lilla extra och använd fantasin för att ge en bakgrundshistoria till din överraskningspresent eller dela det där knäppa familjeskämtet som får alla att brista ut i skratt. Bildtexterna kan bli rörande kommentarer som hjälper mottagaren att inte bara se ögonblicket, utan också återuppleva det.

Lägg till lite julstämning: För att fotoboken ska få äkta julkänsla, utforska vår samling med grafik och illustrationer på jultema! Pryd sidan med gnistrande snöflingor eller kanske en gullig jultomte som balanserar på någons huvud. Vi har ett enormt sortiment som ser till att varje sida andas julstämning, från mistlar till snögubbar och polkagrisar.

Gör det där lilla extra: Du kan använda olika teckensnitt som skapar julkänsla eller kanske variera bakgrunden för att skilja mellan olika händelser under julfirandet. Om du har en bild på när barnen öppnar en julklapp på julaftons morgon, rama in den med julpappersgrafik. Bilder på en mysig utedag i snön? Lägg till vackra snöflingor!

Ta med några citat: Förutom bilder och bildtexter kan du lägga till citat i fotoboken som ett härligt sätt att skapa julstämning. Det kan vara texten till din favoritjulsång eller citat från någon berömdhet du gillar. De gör stort intryck på en tom sida och skapar lite luft i fotoboken.

Steg 5: Titta igenom fotoboken och beställ

Innan du beställer är det viktigt att du tittar igenom hela fotoboken ordentligt. Bläddra igenom alla sidor i den färdiga fotoboken och se till att allt ser ut precis som du har tänkt dig – och att inga nesliga stavfel har smugit sig in. När du är nöjd trycker du på beställningsknappen och väntar på att ditt juliga mästerverk ska komma!

Här är en kort checklista till nästa fotoboksession:

  • Tänk ut ett tema – vad vill du berätta?
  • Välj en designmall eller utforma fritt.
  • Välj och överför dina bilder.
  • Lägg till egna ord och strössla lite julmagi över alltsammans.
  • Titta igenom och beställ!
  • En julfotobok är inte en julklapp i mängden, utan en omtänksam gest med personlig prägel för att fira glada stunder, gemensamma upplevelser och de band som knyter oss samman. Har vi inspirerat dig? Klicka på länken nedan för att skapa din julfotobok nu.

    Börja nu