Kompisjul: 10 roliga sätt att fira jul med dina vänner

Skriven av Onskefoto, 30 oktober 2023

Julen är årets härligaste tid, ett perfekt tillfälle att samlas med goda vänner och hitta på något kul. Vi har samlat tio roliga julaktiviteter som ser till att er kompisjul blir något ni pratar om i många år framöver.

Julen är årets härligaste tid, ett perfekt tillfälle att samlas med goda vänner och hitta på något kul. Vi har samlat tio roliga julaktiviteter som ser till att er kompisjul blir något ni pratar om i många år framöver. Vad sägs om en skridskotur i parken eller en karaokekväll med bara julsånger?

1. Julpynta hemmet

Det är mycket roligare att julpynta hemma om du och dina vänner hjälps åt. Bär in granen, hämta glitter och julkulor från vinden och låt tomtens små hjälpredor göra sitt! Bjud på kaffe eller te och nybakta lussekatter. Det här är det perfekta kompisjulmyset!

2. Gå ut och julhandla tillsammans

Det är närmast magiskt att gå ut på en gågata eller mysig julmarknad en kylig vinterdag på jakt efter väl valda klappar till nära och kära. Gör stunden ännu mer speciell genom att träffa dina bästa vänner och ladda inför julshoppingen med mysiga fikastunder och massor av skratt. Och shoppingrundan behöver inte ta slut när ni kommer hem! Värm upp glögg, ta fram pepparkakorna och samlas i soffan för att hjälpa varandra att designa fina fotoböcker att ge bort i julklapp till släkt och vänner – ni kanske till och med har bilder på varandra som ni kan använda!

3. Snöra på skridskorna

Ingen kompisjul är fulländad utan en sväng till en isbana i närheten – oavsett om du vill finslipa dina piruetter eller bara lära dig att stå rakt. Glöm inte varma vantar och mössa – och värm först upp med en kopp varm choklad och lite glada skratt åt hur duktiga ni är på isen (eller inte!).

4. Paketinslagningsträff

Det tar ganska lång tid att slå in alla fina julklappar, så varför inte göra en kväll av det tillsammans med kompisarna? Be vännerna ta med lite fint julpapper och snöre – så kan du bjuda på nåt gott att äta och dricka. Vi lovar att ni blir klara på nolltid och samtidigt får en riktigt mysig kväll!

5. Ha en allt annat än stilla natt med en julkaraokekväll

Varför inte samla kompisgänget till en stämningsfull julsångskväll? Kör karaoke med bjällerklang eller de senaste julpoplåtarna – det finns väl inget bättre tillfälle att sjunga ut dina favoritsånger för full hals? Värm upp med lite glögg och levande ljus för att sätta stämningen!

6. Skriv julkort tillsammans

Det är faktiskt tanken som räknas och till julen passar det bra att visa nära och kära att vi tänker på dem genom att skicka ett fint julkort. Samla dina vänner för att skriva julkort tillsammans, så får ni trevligt sällskap medan ni skrider till verket. Gör det där lilla extra genom att använda foton för att skapa personliga julkort, som släkt och vänner gärna visar upp i bokhyllan eller köksfönstret.

7. Ordna en julknytis

Samla alla vänner som älskar mat till en härlig julknytis, där ni kan avnjuta julens godaste rätter. Om varje gäst tar med en julrätt fixar ni ett smarrigt julbord på nolltid. Ordna en gruppchatt så att inte alla tar med samma rätt – fast när det gäller köttbullarna gör det kanske inget …

8. Bjud in till en julfilmsdag

Från Ensam hemma till Holiday – julen är ett paradis för alla filmälskare. Varför inte samla gänget till ett riktigt julfilmsmaraton, där varje gäst får välja sin favoritfilm. Eller gå ett steg längre och klä ut er till era favoritkaraktärer från filmen! Glöm inte att ordna lite julgodis också – kanske julmust, nötter och en chokladask?

9. Varva ner med en spadag

All planering, julhandel och julfester kan vara ganska ansträngande. Så varför inte ta med dina bästa kompisar på en lyxig dag på ett spa i närheten? Unna dig en massage, manikyr eller ansiktsbehandling och ge både kropp och själ en stunds återhämtning inför det stora julfirandet. Se det som en julklapp till dig själv. Och om någon undrar – säg bara att du har varit och julhandlat.

10. Ordna en julklappslek

Ett av julens största nöjen är att ge bort julklappar, men det behöver ju faktiskt inte gälla bara familjen! Bjud in till en julklappslek, där varje gäst slumpvis tilldelas en person att köpa en rolig present till. Det viktigaste är att ingen vet vem som har köpt vilken julklapp, så presenterna kan vara hur roliga och tramsiga som helst. Från skojiga foton tryckta på muggar till helt oväntade prylar som får alla att brista ut i skratt – julklappsleken passar perfekt till alla kompisjulfiranden!

Oavsett hur du väljer att fira jul med dina vänner, glöm inte att ha kameran nära till hands så att du kan föreviga alla skratt, lekar och sångnummer. Vem vet, du kanske till och med kan ta några klassiska bilder att trycka på nästa års julkort!