Hur många bilder ryms i din fotobok?

Skriven av Onskefoto, 24 juni 2019

Med våra telefoner, surfplattor och kameror tar vi fler bilder än någonsin tidigare – men exakt hur många bilder ryms i din fotobok från önskefoto?

Det uppskattas att vi nu tillsammans tar sammanlagt över 1 triljon bilder om året. Naturligtvis vill vi att du får ut mer av dina ögonblick – men inte ens vi kanske får plats med så många i en av våra fotoböcker från önskefoto. Vi ska försöka besvara alla dina frågor, från hur många bilder ett stort fotoalbum rymmer till hur många fickor det är i ett litet fotoalbum.

Hur många bilder rymmer ett stort fotoalbum?

Detta avgör bara du. Det finns upp till 120 sidor att fylla i någon av våra stora eller små fotoböcker från önskefoto, så det finns massor av utrymme för alla bilder du har. Men låt oss ta dig igenom formerna, storlekarna och våra erfarenheter av layouter, så antingen du väljer en stor eller liten fotobok från önskefoto kan du göra den så bra den kan bli.

Försök planera boken du vill ha innan du börjar designa – vill du ha en stor bild per sida, eller mer av ett klassiskt fotoalbum med flera bilder på sidan? Vilket är bokens tema? Ett bröllop kommer till exempel antagligen ha färre men större, mer maffiga bilder, medan en bok om dina resor troligen har flera bilder på varje sida.

Antingen fotoboken från önskefoto som du vill ha är liten, mediumstor, stor eller extra stor, kan du lägga till 24-120 sidor så det finns massor av plats för dina bilder (det är mycket enkelt att lägga till sidor om du behöver samtidigt som du också designar boken) och alla våra fotoböcker finns i tre former:

  • Stående: fantastiskt för bröllop, bilder av människor och evenemang – så tänk på att använda färre bilder per sida
  • Liggande: fantastiskt för resor och design – layouter med flera bilder fungerar bra med detta alternativ
  • Kvadratisk: perfekt för dina bilder på telefonen och Instagram. Försök hålla dig till två bilder per sida

Berätta din egen historia

Det är din bok och du berättar din egen historia så om det till exempel är ett bröllopsalbum, försök föreställa dig hur du ska berätta historien om den magiska dagen. Du kan använda flera bilder på en sida för att återge tempot, och därefter en stor bild per sida när du vill sakta ner och njuta av de stora ögonblicken som t.ex. bröllopskyssen eller bröllopsvalsen!

Storleken har betydelse

Många av våra böcker finns i storlekar från liten, som ryms i din handväska, till extra stora böcker för kaffebordet, så tänk på att en layout med flera bilder som ser fantastiskt ut på en stor sida kanske inte ser lika fantastiskt ut på mindre sidor… Du måste också tänka på bildkvaliteten i varje bild (en bra tumregel är att om bilden är över 3mb, är den tillräckligt stor för att framkalla på en A4-sida). Om dina bilder inte är mycket stora i filstorlek kanske de fungerar bättre som en mindre bild i en layout med flera bilder snarare än som sträcker sig över hela sidan. Det sista du vill ha är en pixlad bild – men oroa dig inte, vårt redigeringsprogram meddelar dig om den upptäcker en bild med låg upplösning.

Mindre är mer

Enligt vår erfarenhet, är fotoböcker mer imponerande när sidan inte är plottrig och överfylld – var och en av dina bilder behöver sitt eget utrymme för att glänsa. Tänk på att du alltid kan lägga till sidor när du märker att du håller på att få slut på utrymme.

Men glöm inte att blanda lite – du vill inte ha samma layout på varje sida. Gör det intressant för läsaren genom att lägga in några sidor med layouter med flera bilder.

Så när vi får frågan hur många bilder en fotobok innehåller, kan vi säga i stort sett alla – men allt hänger på designen.

Kom igång med din fotobok