Fem steg för att göra en fotobok till barnets lag

Skriven av Onskefoto, 28 juni 2023

Oavsett om du vill fira avslutningen på en fantastisk idrottssäsong eller lyfta fram det allra bästa med barnets sportlag, är en lagfotobok ett härligt sätt att fånga lagandan när den är som bäst. Här tar vi en närmare titt på hur du gör en fin lagfotobok till barnen i fem enkla steg.

En för alla och alla för en! Det finns nästan inget som slår känslan av att tillhöra ett lag – det gäller allt från knattefotboll till ridning och handboll. För barnen handlar det också om att forma sin syn på omvärlden och få känna glädje, tillhörighet och mening på ett sätt som de bär med sig resten av livet. Oavsett om du vill fira slutet på en fantastisk idrottssäsong eller markera avslutningen på ett speciellt skolår, är våra anpassade fotoböcker det perfekta sättet att minnas alla de där sakerna som gör ditt barn helt unikt.

Skapa en fotobok fylld med härliga minnen för alla i laget – det behöver inte alls vara så svårt. Med önskefoto kan du enkelt designa din lagfotobok i bara fem enkla steg.

1. Börja med att planera din lagfotobok

Om du redan vet att du vill göra en egen lagfotobok till ditt barns lag, kan du börja planera in roliga fotosessioner! Ta bilder på cuper och matcher, scoutläger eller brännbollsturneringar – fototillfällena duggar tätt för de flesta barn- och ungdomslag. Det viktiga är att se till att du eller en annan förälder tar massor av bilder på alla arrangemang som laget är med på – och har kul samtidigt.

Ett annat smart tips när du funderar över vilka bilder du ska fylla fotoboken med är att se till att du har många bilder på alla i laget, så att ingen glöms bort. Var också noga med att be de andra föräldrarna om lov att inkludera deras barn. Håll utkik efter actionbilder, seriefinaler och andra härliga ögonblick då lagandan verkligen kommer fram och laget visar sin sammanhållning. Och tänk på att även om det blir snygga bilder när laget är uppställt, är de mest autentiska fotona ofta de som tas från sidolinjen eller sargen.

Om du inte har haft möjlighet att förbereda särskilda fotograferingar innan du börjar skapa fotoboken, gör en lista över särskilda händelser, bedrifter eller aktiviteter som du vill ha med. Bläddra igenom ditt eget bildbibliotek eller be de andra föräldrarna i gruppen att bidra med sina bilder. Det här kan vara ett roligt sätt att återuppleva några av barnens bästa minnen och prestationer. Allt handlar ju om lagandan, eller hur!

2. Välj tema

När du väl har organiserat alla bilder är nästa steg att välja ett bra tema när du ska designa din fotobok. Titta igenom önskefotos bibliotek och välj det tema som passar bäst till barnets lag. Vi har över 250 fördesignade fotoboksteman, allt från klassiska årsböcker till roliga och funkiga scrapbook-varianter.

Fördesignade fotoboksmallar är ett smart sätt att rivstarta den kreativa processen – och inte alls lika krävande som att klippa och klistra en traditionell scrapbook. Dessutom är våra fördesignade mallar helt anpassningsbara – fiffigt, eller hur? Välj färgpalett och hur bilderna ska placeras och lägg till eller dra ifrån så många sidor du vill ha tills din anpassade fotobok känns helt perfekt.

3. Överför bilder och skriv bildtexter

När du väl har valt tema kommer den roligaste biten: att lägga till foton och bildtexter. Du kan antingen designa lagets fotobok i önskefotos skaparverktyg eller med hjälp av önskefoto-appen. I båda fallen är det bara att välja och överföra de bilder du vill ha med i fotoboken och sedan sätta igång. Lägg till foton i datumordning, efter arrangemang eller med fokus på ett barn per avsnitt. Glöm inte att spara fotoboken då och då, så att du enkelt kan pausa och återuppta arbetet när du vill.

När du väl har överfört fotona och satt in dem i fotoboken, ägna en stund åt att skriva bildtexter som du kan använda i boken. Bildtexter är ett fantastiskt sätt att göra din fotobok mer personlig, beskriva några av barnets största minnen och ge liv till bilderna. Har du några roliga anekdoter från en rolig helg tillsammans med scouterna som alltid får barnen att vrida sig av skratt? Eller finns det kanske en sång som har blivit ledmotiv till barnets läsår eller kompisgruppen? Be de andra föräldrarna om inspiration och välj sedan textverktyget i skaparverktyget för att sätta igång och skriva. Välj teckensnitt, färg, storlek och placering – det här är ditt mästerverk!

4. Lägg till det där lilla extra

En av de bästa sakerna med att skapa med önskefotos skaparverktyg är att du kan leka med de små, viktiga detaljerna. Lägg sista handen vid läsårsboken genom att bläddra igenom biblioteket med roliga ikoner, fotoramar och färgglada clip arts. Vi kan lova att det blir en rolig detalj som får barnen att le. Kolla också in kategorin med sportsymboler och släpp loss kreativiteten i fotoboken.

5. Granska en sista gång och beställ sedan fotoboken

Det absolut viktigaste steget när du skapar din fotobok är det som kommer sist: granskningen! När du känner att du är klar att beställa, gå igenom den färdiga fotoboken sida för sida. Läs bildtexterna och håll utkik efter stavfel. Se till att du har fått med lagets alla höjdpunkter och att du är nöjd med hur allting ser ut. Be gärna en annan förälder att titta igenom boken också, för säkerhets skull.

När du helt nöjd, kontrollräkna antalet barn och dubbelkolla hur många fotoböcker du ska beställa, så att alla i laget får ett unikt minne att bevara för alltid.

Oavsett om du är ute i god tid och ser fram emot en sommar fylld av matcher och cuper, eller gör dig redo att påbörja en fin fotobok för att fira slutet på ett fantastiskt läsår, ta en titt i vårt bibliotek med massor av härliga fotoboksmallar tills du hittar vad du söker!

Börja skapa