Fem användbara skolstartstips som gör skolåret roligare och mer välorganiserat

Skriven av Onskefoto, 16 augusti 2023

Se till att skolåret får en bra början, oavsett om du ska fixa något hemma eller vill lägga in alla planer i en kalender.

Sommaren går mot sitt slut och ett nytt skolår väntar, så det är dags att få ordning på vardagen. För att hjälpa dig att skriva checklistor och skapa en kreativ hörna för ditt barn, har vi tagit fram fem tips som hjälper dig att hålla koll på allt när skolan och aktiviteter snurrar igång igen.

Koll på läget med en familjekalender

En familjekalender är ett bra sätt att hålla koll på vad alla i familjen har för sig, framför allt om deras scheman är fyllda med aktiviteter, möten med mera. Våra planerare för familjer är enkla att anpassa, så du kan skräddarsy din kalender efter varje familjemedlem med deras älsklingsfärger och designs. På så sätt blir det roligare för barnen att hålla ordning på dagens aktiviteter.

Tänk tillbaka på sommaren med en fotobok

Bevara barnens bästa sommarminnen i en fotobok. Det är dessutom ett fantastiskt sätt för dem att dela sin sommar med kompisarna. Fotoboken kanske också får följa med till förskolan eller skolan för att visa vad barnet hittat på under sommaren. Det finns massor av kreativa alternativ, så du kan enkelt skapa en fotobok som är helt unik för dem. Tips! Skriv korta texter till bilderna för att sätta in dem i ett sammanhang och bevara minnesvärda ögonblick från dagen.

Gör en checklista för skolmaterial

Förbered skolstarten genom att göra en checklista med allt skolmaterial som ditt barn behöver. Gå igenom listan med barnet, så att du vet exakt vad som behövs – oavsett om det är en ny skolväska eller ett pennskrin. Använd sedan checklistan till en rolig utflykt – åk till en affär eller secondhandbutik och ta med lite fika eller snacks.

Skapa en hörna där barnet kan göra läxor ifred

Det är väl känt att en särskild arbetsplats hjälper oss att bli mer produktiva – så varför inte göra samma sak med barnen? Inred en läxplats med dem där ni tillsammans bestämmer hur det ska se ut och vilka möbler och saker som ska finnas där. En fotokalender kan göra det enklare att hålla koll på barnens schema och samtidigt visa upp deras favoritbilder.

Planera in ett roligt projekt för skolåret

Ge barnen andrum från skolarbetet genom att hitta på en rad hemmaprojekt som ni kan göra tillsammans. Brainstorma först för att komma på bra idéer och bestämma hur lång tid varje projekt kan ta. Försök att hålla det enkelt – ni kanske kan måla och göra prydnadssaker till deras rum eller skapa en miniträdgård tillsammans på våren och sommaren.

Det kan kännas jobbigt när barnen börjar skolan igen, men vi hoppas att våra tips ska göra det lättare för både dig och barnen att få koll på läget. Om du har andra tips är vi idel öra – dela dem med oss på Instagram under taggen @önskefoto.