De bästa berättartipsen med önskefoto

Skriven av Onskefoto, 4 april 2023

Att berätta historier är en av de saker som gör oss mänskliga. Vi har alla en historia att berätta och att berätta om och dela våra erfarenheter med vänner och familj är ett bra sätt att berätta det på. Kom ihåg att din historia behöver inte alltid ord eller vara inbunden i sidor; den kan delas i en fotobok, en personlig fotokalender eller helt enkelt på en väggdekoration. Som man brukar säga, “en bild säger mer än tusen ord”.

Med internationella berättardagen den 27 april tänkte vi på önskefoto visa dig några olika sätt att ge liv åt din berättelse.

Kolla in våra idéer för olika berättelser nedan och låt önskefoto inspirera dig att berätta din helt egen historia.

  • Skapa fantastiska fotoprodukter till internationella berättardagen.
  • 100% nöjdhetsgaranti
  • Beställ snabbt och enkelt online

Återupplev dina studentdagar

Även om det bara är några korta år är studietiden för många människor helt enkelt den bästa tiden i deras liv. Det är inte bara en milstolpe för att slutföra dina studier utan det är också en tid där du träffar vänner för livet och får några av dina mest speciella minnen. Och det är naturligtvis med dessa vänner som du tar några av de mest pinsamma bilderna av dig som någonsin funnits.

Oavsett om det är de roligaste minnena, mötet med dina bästa vänner, resor som ni gjorde tillsammans eller alla andra saker du upplevde fram till när du tog examen, kan du skapa retro eller moderna bilder för att berätta din helt egna fotohistoria. Rama in dem separat och häng upp dem i kronologisk ordning eller välj en ram för flera foton för att skapa en storyboard-bild.

Återberätta även de små ögonblicken

Ibland är det de oplanerade ögonblicken som får igång de bästa berättelserna. Det kan exempelvis vara hur du träffade din bästa vän, eller när något oväntat inträffade när du reste, vad som hände på en teambuildingaktivitet eller till och med något enkelt som en utflykt till stranden. När du märker att du verkligen gillar att återberätta om ett visst ögonblick så vet du att det är en viktig berättelse i ditt liv. En bild kan ibland representera hela berättelsen så det kan vara en bra idé att skicka en kopia av den bilden till de som är insatta. Med vårt utbud av fotoprodukter, fotokort och mycket annat kan du ge ett leende på läpparna till någon som du delade den stunden med genom att skicka dem den bilden som säger så mycket mer än bara ord.

Dela din passion

Alla har en passion; våra intressen är en del av historien om den vi är och hur andra ser oss. Oavsett vilken som är din berättelse kan du skapa en vacker väggdekoration som återspeglar dina intressen! Oavsett om du är en hängiven sportfanatiker, älskar att laga mat, njuta av fotografering eller om det finns något annat som fångar ditt intresse kan du vara stolt över din hobby. Genom att visa fotografier av dig när du utövar din passion kommer det att berätta lite mer om dig för andra. Kolla in vårt utbud av väggdekorationer för att visa vad du älskar att göra – från canvas till posters och en mängd olika tillval till dina fotoprodukter – vi är säkra på att ett av våra alternativ passar din stil.

Spara varje steg av ditt barns utveckling.

Det finns så många “första gånger” i ditt barns liv. När de kröp för första gången, tog sina första steg, första skoldagen är alla viktiga ögonblick som du kan fånga på bild för att återuppleva när de är äldre. Dessa ögonblick utgör deras livshistoria som du definitivt vill kunna titta tillbaka på om och om igen. Från fotoböcker till personliga kalendrar, canvastavlor och fotoframkallning, titta igenom vårt utbud och välj något som är perfekt för att berätta ditt barns historia.

Berätta historien om er speciella dag

Ett bröllop måste vara en av de mest fotograferade dagarna i en persons liv. Oavsett om bilderna har tagits av en proffsfotograf, på familjekameror eller med din egen smartphone är det ett enormt ögonblick att du kommer att vara glad att du har dokumenterat. Vad kan vara bättre för att återuppleva den speciella dagen än att sammanställa alla dessa foton i en av våra vackra fotoböcker? Be dina vänner och familj att skicka dig deras bilder också från den stora dagen och sätt samman dem med dina egna. Ta en titt på de olika fotoböckerna som du kan skräddarsy här.

Berätta hela familjens berättelse

Några av oss har redan nått många stora milstolpar. Från att ha träffat din partner, dina barns födelse, den första familjesemestern och till och med födelsen av dina barnbarn finns det så många otroliga saker att se tillbaka på. Att skapa din egen personliga fotokalender av dessa händelser är ett enastående sätt att skapa en personlig tidslinje. Det är även en fin present till din familj och vänner. Du kan verkligen berätta familjehistorien eftersom varje månad kan beskriva ett annat kapitel i ditt liv. Vi har så många kalenderalternativ att anpassa här på önskefoto; du kan till och med markera årsdagarna för de viktiga milstolparna.

Att vara tillsammans och stanna tillsammans.

Att skapa en fotobok är ett lysande sätt att dokumentera ditt förhållande till din partner. Från första gången ni träffades fram till i dag kan du lägga till alla de minnesvärda resorna, er första lägenhet tillsammans och kanske också era barns födelse. En personlig fotobok blir till en romantisk och tankeväckande gåva till ditt livs kärlek, och med en fotobok behöver det naturligtvis aldrig vara något slut på berättelsen, bara en “Fortsättning följer …”

Skapa ditt familjeträd

En tryckt bilder är mycket mer kraftfullt än att spara dem på en telefon eller hårddisk. Om du inte kan dela tid med dem som står dig nära så ofta du skulle önska, är det så mycket viktigare att kunna se dem på bilder som du kan hålla i. Genom att framkalla ett urval av dina favoritfoton av familjen att visa upp i ditt hem betyder det att du kan återuppleva din familjs historia varje dag. De är också ett bra sätt att berätta din historia för dina barn eller till nya vänner som kommer och hälsar på.

Fortsätt att minnas dina resor.

Om du gillar att resa kommer du att älska att återuppleva dessa resor så ofta som möjligt. Med vårt utbud av fotoprodukter kan du förvandla dina resor till väggdekorationer med bilder på ett enkelt sätt. Oavsett om du vill fokusera på bara en resa eller dekorera olika rum med väggkonst från olika äventyr, kommer vårt sortiment av material och finish verkligen att bringa dina reseberättelser till liv och ge massor av karaktär till ditt hem.

Oavsett vilka intressen du har och oavsett i vilken fas i livet du är i, kom ihåg att du berättar din egen historia varje dag. Hur du än spenderar din tid är det viktigt att leva för tillfället och vara kreativ i hur du dokumenterar varje milstolpe du uppnår. Vi hoppas att vi har gett dig lite inspiration om hur du kan göra det. Det är upp till dig att avgöra vilken önskefoto-produkt du tror skulle berätta din historia bäst, så klicka dig vidare och låt kreativiteten flöda.

Börja skapa