De bästa sällskapslekarna för att ta fram barnet i dig

Skriven av Onskefoto, 21 augusti 2017

Du är aldrig för gammal för att ha barnasinnet kvar och leka! Vi har tagit fram en lista med de bästa sällskapslekarna för vuxna. Lämna kvar dina hämningar hemma!

Antingen du är på picknick på stranden eller njuter av en avkopplande dag på stranden, denna lista med utomhuslekar för vuxna kommer att garantera underhållning. Glöm inte din kamera eftersom det utan tvekan kommer att vara några minnesvärda stunder att fotografera.

Blindbock

Denna sällskapslek är ungefär som kull men med en ögonbindel. Du behöver tre eller fler personer att leka med och en har ögonbindel och blir snurrad flera gånger för att bli desorienterad. De andra spelarna, som inte har ögonbindel, retar den “blinde” genom att ropa dennas namn och undfly honom eller henne. Målet är att fånga en av dem.

Minneslek

Denna lek är perfekt om det är en födelsedagspicknick eller en fest eftersom du kan göra framkallningarna beroende på tillfälle. Skapa några bildframkallningar i par och lägg dem på marken med framsidan neråt. Vänd sedan upp dem i tur och ordning och hitta matchande par.

Kasta bönpåsar (cornhole)

Perfekt att leka på en gräsmatta eller i parken och här ska spelarna kasta bönpåsar på en upphöjd plattform med ett hål i ena änden. En påse i hålet ger 3 poäng medan en på plattformen ger 1 poäng. Leken fortsätter tills ett lag eller spelare når (eller överskrider) 21.

Flytta rockring

Vad kan du göra med en grupp människor och två rockringar? Leka med rockringar! Reglerna är enkla men det är överraskande svårt och väldigt roligt. Två rader bildas med lika många personer som håller varandra i händerna. Personen längst fram i varje rad har en rockring. Varje lag måste flytta sin rockring till slutet av raden…utan att släppa varandras händer! För att leka, måste man ducka, slingra sig och hoppa för att föra rockringen vidare. Laget som får sin rockring först vinner!

Het potatis med en vattenballong

Fyll några vattenballonger och lek kasta- och fångalek i en cirkel. Målet är att vara så snabb som möjligt och till sist spricker ballongen på någon. Perfekt en varm dag på stranden. Det är inte lika perfekt om du inte vill bli våt.

Kubb

Detta populära utomhusspel kommer från Sverige men har nu blivit populärt överallt. Målet är att välta träblock (kubbar) genom att kasta kastpinnar av trä på dem. Kubb kan beskrivas som en kombination av bowling och hästskor.

Fånga flaggan

Om du vill ha något att göra med en stor grupp vänner en varm och solig dag, är fånga flaggan idealisk. Det är mycket roligt och kräver inte mycket förberedelser. Ett skogsområde är bäst eller ett utrymme i en park med träd och buskar. För att leka ska två lag gömma ett föremål (en flagga) på deras område. Ditt lag försöker ta motståndarens flagga och föra den tillbaka till ditt område innan de hittar din. För att försvara din flagga kan du fånga in en valfri motståndare och skicka dem i “fängelse” tills de fångas och släpps fria av en i deras lag. Det första laget som fångar det andra lagets flagga vinner omgången.

Gissa vem?

Det är inte alla utomhuslekar där man ska springa runt. Varför inte lägga ut en picknickfilt och sitta i en ring och leka gissa vem. Skapa några framkallade bilder av människor ni alla känner och dela ut dem till varje person. Därefter ska du ställa frågor (som ska besvaras med ja eller nej) för att avgöra vem du är.

Hålla fotpåse i spel

Denna utomhuslek kan spelas ensam eller i en grupp och du kan till och med göra din egen fotpåse. Fyll bara en socka med lite sand och börja leka. Målet är att ha fotpåsen i luften så länge som möjligt. Använd dina fötter, knän och axlar för att hålla fotpåsen i spel.

Sandslottstävling

En strandklassiker, sandslottstävlingar håller människor i alla åldrar sysselsatta. Ställ in en timer och börja gräva. Sedan kan en person som utsetts till domare avgöra vem som är den välförtjänta segraren i slutet. Varför inte fånga det roliga med kameran och ta bilder av alla deltagare.

Läs våra tips för strandbilder för att få mer inspiration.

Överlevare

Perfekt för tävlingsmänniskor, dela upp er i lag och föreslå några lekar som du kan poängsätta er på. Vi älskar dragkamp, hopptävlingar (särskilt svårt på stranden), balanstävlingar och skottkärrlopp.

Spökboll på stranden

Alla kan reglerna för spökboll och det är ännu roligare när du spelar utomhus med en stor grupp. Använd en mjuk boll och försök träffa området nedanför knäna och ovanför anklarna.

Känner du dig inspirerad? Dela denna bloggpost på dina sociala kanaler för att dina vänner ska bli inspirerade och stäm möte en dag i parken eller på stranden. Du kan också gå till området i vår blogg som heter kreativa idéer för att för fler idéer som dessa.