Det kanske inte kommer som en överraskning, men många fotoböcker som ni gör hos oss är ofta för att fira ett bröllop, födelsedag eller semester. Vi älskar att göra dem, men det fick oss att tänka på andra saker vi gör fotoböcker för. Vi frågade våra medarbetare, tittade på några av våra kunders skapelser och pratade med våra vänner för att samla in dessa alternativa fotobokidéer till önskefoto.

Valpens första födelsedag

Husdjur! Naturligtvis! Vi är alla besatta av våra husdjur och många av oss låter kreativiteten flöda med de hundratals bilder som vi verkar ta av dem dagligen. Oavsett om du har ett helt nytt husdjur eller ett som har varit din bästa vän i flera år, varför inte fylla en fotobok med alla bedårande foton på dem också? Du kan till och med starta en serie födelsedagsböcker åt dem, lägga till alla deras höjdpunkter från året och sedan öppna den på den lilla födelsedagsfesten du ordnar för din fyrbenta vän – för låt oss vara ärliga, vi har alla ordnat en valpfest.

Dina favorithobbyer

En hobby är något du gör för att du gillar det, så det är en bra idé att skapa en fotobok om du njuter av din. Vi har hittat några fiskefanatiker som skapar fotoböcker, särskilt när det sticker ut och fiskar en helg med sina vänner. Om du är lika entusiastisk över sportfiske kan du ta bilder på de fantastiska fiskeplatser du besöker, lägga till alla dina stora fångster och sådana du nästan drog upp också, och lägga texter till dina bilder med dina favoritfiskeberättelser.

Visa konsten som dina barn har gjort

Om du inte har plats för fler tecknigar på kylskåpsdörren kan du skapa en fotobok fylld med konstverken som dina barn gör. Du kan skanna alla deras bästa teckningar och målningar med en scanner app och helt enkelt dra och släppa dem på boksidorna i vårt fotoboksprogram. Sedan kan du ta en bild av din mini-Picasso under arbetet med nästa mästerverk, lägga till den i ett anpassat bildomslag, et voilà, du har skapat deras allra första konstbok.

Dela interna skämt med din bästa vän

När ni har varit bästa vänner i flera år delar ni säkert massor av interna skämt så vad kan vara ett bättre ämne för en bästa-kompisbok än de saker som får er båda att skratta? Detta är en fotoboksidé som verkligen fick oss att le; två vänner som samlar ansikten i vardagsobjekt.

Hitta på äventyr i din egen trädgård

Små familjeögonblick är lika viktiga som de stora festerna och resorna. Om era reseplaner ändrades i år och ni var tvungna att skjuta upp drömresan kan du hämta hem äventyret istället. Om du har djurvänner i familjen kan du gå på mini-safari i trädgården. Om barnen eller barnbarnen är riktiga upptäcktsresande kan du ta fram campinggrejorna och fånga varje mysigt ögonblick för din fotobok.

Årstidernas växlingar

När årstiderna växlar kan naturens olika färger bli fantastiska ämnen för en fotobok. Oavsett om du har tagit bilder på ditt grannskap eller åkt ut någonstans på landet kan du göra din bok som ett färgschema som börjar med en knastrigt vit vinter, sedan flyttar över till ljus vårgrönska, blå sommarhimmel och sedan avsluta den med höstens röda och gula färger.

Fånga dina resor till nöjesparker

Vi har ganska många som vill uppleva spänningen i en nöjespark en solig dag. Om din familj har betat av alla möjliga nöjesparker är det kanske dags att låt kreativiteten flöda med dina bilder! Du kan sätta den största berg-och-dalbanan på framsidan för att skryta lite och sedan fylla sidorna med de bilder som tas under åkturerna.

Ta bilder på din DIY-resa

Eftersom vi är hemma mycket mer har några av oss satt igång med DIY-jobb runt om i huset. De mest ambitiösa bland oss har tagit oss an fullskaliga renoveringsprojekt och dokumenteras varje steg med kameran. Oavsett om du har rivit ut hela köket, inrett ett hus från början eller bara givit ditt hem en ansiktslyftning kan du visa upp ditt hårda arbete i en fotobok som du kan kolla i för att se hur långt du har kommit.

Skapa en minnesresebok

Vi har inte kunnat resa som vi brukar denna sommar så många av oss har låtit kreativiteten flöda med bilder från gamla äventyr. Om du också har missat en stor expedition i år kan du ju gå igenom dina molnlagringar och mobilbilder och sedan göra en samlingsfotobok med alla de bästa bilderna från tidigare resor?

Vi hoppas att dessa idéer som inspirerats av ditt önskefoto-team, våra kunder och fotograferingsälskande vänner har givit dig några nya uppslag för dina fotoböcker. Oavsett om den är till dig eller en present till vänner och familj är det verkligen lätt att skapa en fotobok. Bara klicka nedan och låt kreativiteten flöda.

Börja skapa

Kommentarer