"Bild av en fotomugg som presentset med påsar av choklad och mini-marshmallow "

Låt inte dina personliga muggar bli stående i köksskåpet, låt dem istället komma till sin fulla rätt. Skapa några nya gör-det-själv-projekt eller experimentera med din heminredning. Det finns mängder av roliga sätt att göra det mesta av dina önskefotomuggar.
Ta en titt på dessa idéer för att få inspiration.

Skapa krukor till ditt hem.

Mugs used as small plant pots with succulent plants and a cactus

Muggarna kan användas som små ytterkrukor eller till att plantera örter i, speciellt om du har ont om plats. Du kan plantera precis rätt mängd av dina favoritörter så de är alltid finns nära till hands när du är ska laga till något gott. Och du kan lysa upp vilket rum som helst med några små suckulenter eller kaktusar.

Pyssla med barnen

Photo mug customised with a picture of two girls and their names handwritten in marker

Hämta några porslinsmarkörer till barnen och gör en rolig aktivitet en regnig dag. De kan lägga till lite nytt klotter på dina personliga muggar, eller signera några muggar med sin egen bild på som gåva till mor- och farföräldrarna.

Skapa en egenhändigt gjord fågelmatare med dina muggar.

A small white cup hanging outside with a bird perched on the edge

Fyll dina muggar med några goda fågelvänliga godsaker och häng dem i ett träd eller på din balkong för att ge dina befjädrade vänner något att äta. Få barnen att hjälpa till; de kommer att älska att titta på fåglarna som kommer och provar på deras hemmagjorda fågelmatare.

Konstruera ett välstädat smink- eller skrivbord.

Two photo mugs used as make-up brush holders to tidy a dressing table

Muggar är väldigt användbara som praktiska skrivbordshållare, eller till och med som en söt sminkborsthållare. Du kan lysa upp ditt hemkontor med några familjebilder på din mugg och förvara alla dina pennor och kontorsmaterial i den. Du kan också skapa en för varje familjemedlem. Varför inte göra dem personliga med deras namn och ett foto så att de kan ha dem på sina egna skriv- eller sminkbord.

Gör muggkakor till eftermiddagsfikan.

Two photo mugs with wintery photos on with chocolate mug cakes inside and whipped cream and chocolate sauce on top

När du är sugen på något sött och gott är mikrovågsugn och muggar (mikrovågsugnssäkra som våra) dina bästa vänner. Med några få enkla ingredienser kan du vispa upp några läckra muggkakor på nolltid. Varför inte skapa några fotomuggar med bilder av dina favoritgodbitar på så att du kan äta dina muggkakor med stil?

Skapa unika ljusstakar

A photo mug customised with a picture of two dogs, with a lit candle inside

Om du vill ha ett nytt hantverksprojekt, varför försök inte skapa ljusstakar med dina fotomuggar? Du kan skapa en matchande uppsättning med samma bild på var och en, eller skapa några julljusstakar med dina julfoton av familjen på. Fyll sedan dina muggar med stearin och en veke och varför inte också lägga till en hemmatrevlig doft och gör ett doftstearinljus.

Förvandla dina muggar till snackshållare

A personalised photo mug made into a gift set with gift bags of chocolate and mini marshmallows

Använd dina muggar som personliga snackshållare på filmkvällarna med barnen. Anpassa en fotomugg med varje familjemedlems namn och en bild. Sedan är det dags att slå sig ner i soffan för en lugn hemmakväll där ni alla kan mumsa på era egna popcorn. Och om du behöver lite inspiration för att anpassa dina muggar kan du kolla in dessa idéer för att komma igång.

Gör små gåvor med dina fotomuggar.

Men om du vill att dina muggar ska användas till att dricka ur så varför inte göra några gör-det-själv-presenter av dem? Du kan skräddarsy muggen med text, som ett julkort eller en födelsedagshälsning, och sedan fylla dem med godsaker. Kanske lägger du till minimarshmallows, choklad och påsar av kakaopulver, och sedan lägger du in dem i färgstarkt papper och band för en present med en personlig touch.

Det finns mängder av olika sätt som du kan använda dina fotomuggar på. Så varför inte skräddarsy din egen mugg med önskefoto och bli kreativ där hemma.

Vi vill se dina egna idéer, så dela de bästa bilderna av dina personliga fotomuggar med oss på #onskefoto

Kommentarer