Här på önskefoto försöker vi alltid att hitta nya sätt att förbättra vårt fotoboksprogram och en av de mest populära förfrågningarna vi har fått är att erbjuda mer kreativa alternativ. Så idag kan vi stolt berätta att vi har gjort just det – vi presenterar vår nya Former-funktion i vårt fotoboksprogram för Windows och Mac.

Kreativ med former

Nu kan du enkelt lägga till många olika former som rektanglar, stjärnor och cirklar på dina fotoboksidor och låta kreativiteten flöda fritt när du redigerar alla dina sidlayouter. För att hjälpa dig komma igång har vi skapat tio roliga exempel för att inspirera dina nya designs.

Var du hittar formerna i fotoboksprogrammet

Fotoboksprogrammet för Windows: I Windows kan du hitta former i den vänstra menyn under ‘Former’.
Fotoboksprogrammet för Mac: I Mac finns former i toppmenyn under “Ny form”.

Ladda ner fotoboksprogrammet



Våra små


Om du vill lägga till en färgklick i dina fotoböcker använder du färgblock mellan dina bilder. Välj mjuka pastellfärger som rosa och lavendel för att skapa en varm look. Prova att använda ljusa färger som blått och grönt för en fräsch look.

Återskapa looken
  • Steg 1: Lägg till två rektangulära former på vänster sida och justera deras storlek.
  • Steg 2: Placera bilden och använd beskärningsverktyget för att få allt på en rak linje.
  • Steg 3: Lägg till ett roligt citat på höger sida (finns under ClipArt> Words).



Fri som havet


Se till att dina böcker alltid ser aktuella ut genom att använda nya layouter för alla dina projekt. I det här exemplet har vi placerat olika former ovanpå bilderna för att skapa en extra lekfull design.

Återskapa looken
  • Steg 1: Fyll hälften av vänster sida med en bild och placera en kvadrat ovanpå.
  • Steg 2: Lägg till ett roligt citat överst i kvadraten.
  • Steg 3: För att det ska se ut som om höger foto har delats upp i tre sektioner, lägg till två rektanglar och ändra storlek på dem i tunna linjer ovanpå ditt foto.



Svart & vitt


Vill du lägga till ett djärvt statement till dina designs? Testa att lägga några färgglada former över och under dina bilder för att göra sidorna mer lekfulla. Detta funkar speciellt bra när du arbetar med svart-vita bilder.

Återskapa looken
  • Steg 1: Ändra en rektangulär form till en tunn linje och använda kopiera-klistra in för att få flera linjer. Se till att alla dina linjer är placerade på jämt avstånd från varandra genom att använda justeringsverktygen.
  • Steg 2: För att lägga en bild över linjerna högerklickar du på den och väljer “Ordna > Flytta framåt.
  • Steg 3: För att lägga en bild bakom linjerna högerklickar du på den och väljer “Ordna” > Flytta bakåt.



Äventyret väntar


Är det inte kul att få sätta ihop en resebok när du kommer hem från din resa? Denna design är perfekt för att börja på din bok och den återuppväcker alla underbara minnen.

Återskapa looken
  • Steg 1: För att återskapa bilden lägger du ut alla dina reseprylar på golvet, vilket också kallas flatlay-fotografering och tar en bild ovanifrån.
  • Steg 2. Lägg till en rektangulär form och placera den på höger sida. Försök att lämna lite utrymme mellan blocket och bilden.
  • Steg 3: Välj ett roligt citat och lägg till citationstecken i olika färger.



Babyblock


Om du inte har tillräckligt med foton för att fylla dina mosaiklayouter kan du lägga till några rektangulära färgblock i dem. Om du vill få en bild att synas mer än de andra lägger du på ett färgblock bakom det för att få fotot att hamna i fokus.

Återskapa looken
  • Steg 1: När du använder en standardlayout som vi gjorde på vänster sida är det enklaste sättet att lägga till ett färgblock i din design genom att skapa en separat bild i Paint med den färg du vill ha och sedan dra den in i layouten
  • Steg 2: När du skapar din egen layout kan du enkelt lägga till färgblocken genom att välja den rektangulära formen under Former.
  • Steg 3: Lägg till en färgad form bakom fotot på höger sida. Du kan ändra ordningen genom att högerklicka på antingen formen eller bilden och välja Ordna> Flytta framåt/flytta bakåt.



Lev för stunden


Ett enkelt sätt att lägga till lite mer kreativitet i dina uppslag är genom att lägga till lekfulla former och citat till dem. Denna design fungerar bäst när du väljer att skapa en panorama deluxe-fotobok.

Återskapa looken
  • Steg 1: Dra ut ditt foto så att det täcker båda sidorna.
  • Steg 2: Välj cirkeln under former och placera den på vänster sida. För denna design applicerade vi en gradienteffekt på formen.
  • Steg 3: Välj ett roligt citat under ClipArt> Ord och placera det över cirkeln.



Glittrande bröllop


Vem älskar inte lite glitter på sin bröllopsdag? I denna design har vi kombinerat flera former och vi såg till att lägga till lite glitter och guld för att sidan ska se extra speciell ut.

Återskapa looken
  • Steg 1: Välj två glittrande guldfoton som bakgrundsbilder.
  • Steg 2: Placera ditt huvudfoto på vänster sida och applicera en cirkulär mask via Mask> Former och symboler för att klippa ut den.
  • Steg 3: Placera en rektangulär tunn ram över den via Former> tunn ram. Lägg till en annan rektangulär form, gör den något transparent och lägg till önskad text i den.



Thailand-resan


Former kan också användas för att lägga till extra information till dina fotolayouter. I det här exemplet har vi lagt till djärva ordblock i fotomosaiken för att markera vilken plats det handlar om.

Återskapa looken
  • Steg 1: På den vänstra sidan lägger du till en vit rektangulär form i mitten. För att se till att kopian är perfekt anpassad lägger du till tre separata textfält under varandra och leker med dem för att hitta rätt teckenstorlek.
  • Steg 2: Blanda in några djärva teckensnitt så att de viktigaste orden sticker ut, som vi har gjort med Thailand och 2019.
  • Steg 3: När du använder en standardlayout är det enklaste sättet att lägga till ett svart block i din design genom att skapa en separat svart bild i Paint och sedan dra den in i layouten.



Vigselringar


Vill ni visa upp era vigselringar för vänner och familj? Låt dem då skina i ert bröllopsalbum. Kombinerat med ett meningsfullt citat blir denna fotobok det perfekta minnet från er bröllopsdag.

Återskapa looken
  • Steg 1: Låt bilden flöda över två sidor. Detta uppslag blir extrasnyggt om du väljer alternativet Panorama DeLuxe för din fotobok.
  • Steg 2: Lägg till en rektangel på sidan med hjälp av Former och ändra den till en kvadrat.
  • Steg 3: Lägg citatet med citationstecken i den vita kvadraten. Om du citerar någon kan du använda ett annat teckensnitt och en annan färg för deras namn.



Rotterdam-resan


Om du letar efter ett roligt sätt att berätta en historia i din fotobok kan du prova att leka med handskrivna teckensnitt och transparenta block. Denna stil är perfekt för att visa upp dina senaste resebilder.

Återskapa looken
  • Steg 1: Lägg till en rektangel på din sida med Former och ändra transparensen till 80 %.
  • Steg 2: Berätta en kort historia om fotona som visas på sidan.
  • Steg 3: Välj ett handskrivet teckensnitt som du gillar och se till att dra det utanför rektangeln för en mer lekfull effekt.



Bebisens första fotobok


Att skapa ditt barns första fotobok ger dig den perfekta möjligheten att leka med olika former, färger och teckensnitt. I det här exemplet har vi använt cirklar, hjärtan och rektangelformer för att skapa en lekfull layout.

Återskapa looken
  • Steg 1: Lägg till fyra identiska cirklar på vänster sida och justera dem noggrant över nederdelen på bilden.
  • Steg 2: Lägg dina tre favoritbilder på höger sida och kombinera dem med en hjärtform och två rektangulära former.
  • Steg 3: Lägg nu till önskade texter i formerna genom att placera dem ovanpå.


Kom igång med former

Om du letar efter vackra bakgrunder, teckensnitt och ett lättanvänt fotoboksprogram rekommenderar vi följande gratisverktyg:

Unsplash.com: En webbplats med gratis stockfoton och bakgrundsbilder
Dafont.com: En webbplats som erbjuder massor av kreativa gratis teckensnitt
Canva.com: Ett superlätt fotoredigeringsverktyg som hjälper dig att bli mer kreativ

Vi hoppas att du kommer att tycka att det är roligt att arbeta med våra nya former i fotoboksprogrammet och ser fram emot att se vad du skapar med dem!

Ladda ner fotoboksprogrammet

Kommentarer