Lene (@lenejensen) arbetar dagtid på vår marknadsavdelning och på fritiden är en entusiastisk fotograf. Hon tar bilder på allt från sina barn till vackra naturlandskap i hennes hemland Norge.

Lene är en entusiastisk resenär och utforskare, och älskar att åka iväg på äventyr medfamiljen och ta bilder av allt hon stöter på.

Läs vidare för att höra mer om Lene …

Berätta lite om dig själv

Jag heter Lene Jensen och jag arbetar som marknadsförare på fotoknudsen. Jag bor i Bergen, är gift och har två barn. Jag har alltid varit väldigt visuell och jag älskar kreativt arbete som teckning, målning och fotografering och detta intresse fick mig att börja studera visuell kommunikation.

Hur skulle du vilja beskriva din fotograferingsstil?

Hmm, jag är inte säker på att jag har en speciell stil. Om jag ser någonting som jag tror kan bli en bra bild tar jag omedelbart fram min mobil och tar ett foto. Det kan ibland vara lite jobbigt för min man om vi är ute och kör och jag plötsligt ser någonting så att vi måste stanna bilen. Jag tror också att min grafiska bakgrund spelar stor roll eftersom jag alltid letar efter en bra balans mellan bildens olika delar.

Vad tycker du mest om att fotografera, och varför?

Jag älskar att ta naturbilder och speciellt i mitt hemland Norge. Jag bor på västkusten och älskar naturen här som är mycket varierande med landsbygd, hav, berg, skog och fjordar. Ljuset i Skandinavien är mycket vackert och jag hoppas att det är något som syns i mina bilder. En avslappnad och naturlig känsla.

Hur ser du på att ta bilder av barn? Har du några tips i rockärmen?

Se till att planera allt i förväg när det gäller plats och klädsel och ta massor av bilder! Jag tror att det är mycket viktigt att ha roligt och leka mycket. Det är då det magiska inträffar och du får de där varma ögonblicken som får dig att le.

Vilket resmål har du blivit mest imponerad av?

Jag är mycket fascinerad av vulkaner och har alltid drömt om att åka till Island. 2015 gick min dröm i uppfyllelse. Jag reste tillsammans med min mamma och två systrar och vi hade en fantastisk resa i detta vackra land. Vi hittade ett fantastiskt ställe att bo på i Reykjavik och jag blev så förvånad över att var jag än gick så var marken täckt av lavastenar! Naturen var så vacker och jag tog massor av bilder. Jag skapade naturligtvis en fotobok av den här resan. Jag tog också med mig några lavastenar hem

Vilken europeisk stad är din favorit, och varför?

Det är svårt att säga, jag tycker om flera europeiska städer. Jag reser ofta till Amsterdam med jobbet och jag älskar att ströva omkring i denna stad och ta bilder. Jag tycker också mycket om Berlin och London. När jag åker på en weekendresa till en storstad försöker jag att ta en joggingtur i en av stadsparkerna. Jag tycker om att se olika sidor av staden och jag hittar alltid massor av saker att fotografera på dessa joggingturer. Både på väg till parken och i parken.

Vart återkommer du gång på gång, och varför?

Staden som jag växte upp i, Måløy. Ibland när jag är ute och vandrar på något av bergen här känns det som om det bara är där som jag verkligen kan andas. För mig är naturen perfekt här. Det är så långt ut på norska västkusten som man kan komma. Det regnar mycket och
det är ofta blåsigt, men jag tycker att det hårda vädret gör den här platsen ännu vackrare.

Vad går du efter när du väljer resmål för semestern? (t.ex. mat, sevärdheter, kultur, väder)

Jag, min man och våra två barn åker på en familjesemester varje sommar. Vi försöker alltid att åka till värmen eftersom vi har väldigt korta somrar i Norge. Förra året åkte vi till Italien och vi bodde i Sperlonga och i Gaeta. Vi tycker om att få en mer genuin känsla av platserna som vi besöker så vi brukar hyra en bil och köra runt och upptäcka olika stränder och ställen i närheten.

Vad tar du dina bilder med?

Det beror på syftet med bilden. Om jag tar bilder på barnen till det årliga julkortet så använder jag min Canon 400D. Om jag är utomhus och plötsligt får syn på något som skulle kunna bli en fantastisk bild för mitt Instagram-konto så använder jag min iPhone.

Använder du redigeringsappar eller andra verktyg?

Jag kan Adobe Photoshop och använder programmet till att redigera mina bilder om det behövs. När det gäller mina Instagram-bilder så redigerar jag dem direkt i Instagram på mobilen eller med hjälp av Lightroom-appen.

Vilka fotoprodukter skapar du, och varför? Behåller du dem själv eller ger du bort dem i present?

Javisst! Jag älskar att göra fotoböcker, till mig själv och familjen men även som presenter. Jag ser det som en uppgift som förälder att göra fotoböcker till mina barn så att de kan ha dem och titta tillbaka i när de blir äldre. Jag skapar också väggdekorationer, framkallade bilder, kalendrar och julkort. Jag tar mycket bilder och det skulle vara synd att inte göra någonting av dem. Många av mina Instagram-bilder hamnar till slut på mina väggar.

Vilket råd skulle du vilja ge till dem som vill utveckla sin färdighet i att fotografera?

För det första, gå bara ut och börja ta massor av bilder. Om du inte riktigt vet av vad eller hur så kan du hitta mycket inspiration på Instagram. Jag gick en kvällskurs under en kort period för många år sedan. Jag lärde mig mycket om hur jag skulle använda min kamera och hur man tar bilder. Det är inte särskilt dyrt och jag tycker att det är en bra sak att unna dig själv om du är intresserad av fotografering.

Kommentarer