Gabriele (photon.captures) har finslipat sin fotokonst under åren genom att testa ett antal olika kameror, tekniker och redigeringsappar. Nedan delar han med sig av några tekniska tips för hur man tar de bästa tänkbara bilderna på semestern. Han berättar även om sina favoritresmål.

Berätta litet om dig själv

Mitt namn är Gabriele och jag är från Italien. Jag arbetar för önskefoto som Content Specialist. Jag är även konsertfotograf och tar bilder för olika band och musiker.

Hur skulle du vilja beskriva din fotograferingsstil?

Jag känner för bilder med hög kontrast och bilder som visar den omgivande miljön, snarare än enbart en detalj. För mig handlar fotografering om att fånga meningsfulla ögonblick, och om att bilden ska kunna kommunicera det som just har hänt och det som kommer att hända härnäst.

Vad tycker du mest om att fotografera, och varför?

Konserter och levande musik. Det känns härligt att komma nära artisterna, att interagera med dem bakom scenen och att med knappa tidsbegränsningar och svåra ljusförhållanden ändå kunna fånga showens finaste ögonblick.

Vilket resmål har du blivit mest imponerad av?

Jag kan inte peka ut något speciellt resmål, men det är alltid en fantastisk upplevelse att bila genom Europa på grund av hur snabbt och dramatiskt landskapen förändras hela tiden.

Vilken europeisk stad är din favorit, och varför?

Det är svårt att välja, men just nu skulle jag säga Prag. Man får intrycket att varje hörn döljer något speciellt, och de stora, öppna parkerna är omgivna av trånga gränder eller gamla, krokiga gator. Jag gillar denna kontrast.

Vart återkommer du gång på gång, och varför?

Min hemstad Trieste. Där har jag familj och vänner, och det är roligt att återvända till en plats man känner så väl för att se vad som har förändrats och vad som är likadant som innan.

Vad går du efter när du väljer resmål för semestern? (t.ex. mat, sevärdheter, kultur, väder)

Det är mycket som spelar in. Vanligtvis finns det flera faktorer som påverkar valet av resmål. Jag tycker om att utforska resmål på egen hand, så om det finns möjligheter till cykelturer eller vandring är det ett stort plus.

Vad tar du dina bilder med, och varför?

Jag använder mest min Pentax DSLR, men jag kommer allt oftare på mig med att ta snabba bilder med min mobil. En DSLR ger dig total kontroll över bilden du skapar, och du kan vara kreativ och ta bilder under besvärliga förhållanden, men mobilen har du alltid med dig och den ger dig snabbt och enkelt fina bilder när du är på språng.

Använder du redigeringsappar eller andra verktyg?

Redigering är ett viktigt steg när man vill skapa en fin bild. Jag använder Lightroom för de flesta av mina DSLR-bilder, och jag använder gärna olika redigeringsappar för mina bilder från mobilen (Snapseed är fantastiskt när du vet vad du vill göra).

Vilka fotoprodukter skapar du, och varför?

Jag tycker det är fantastiskt att ha favoritbilderna hängande på väggarna, gärna i ett större format än det vanliga. Du kan dyka in i bilden och lägga märke till detaljer som inte skulle synas i ett mindre format, så därför gillar jag väggdekorationer allra mest.

Vilket råd skulle du vilja ge till dem som vill utveckla sin färdighet i att fotografera?

Det finns massor med information som är enkelt tillgänglig på internet. Skaffa dig information hela tiden, även om det är en utmaning att välja ut och tillämpa rätt information. Träffa andra fotografer, skapa kontaktnät och var öppen för kritik. Det kommer att hjälpa dig att utvecklas. Ta kontroll över dina verktyg och undvik din kameras auto-inställningar.

Kommentarer