Bröllop, den lillas födelse, viktiga årsdagar – livet är fullt med fantastiska händelser. När du vill fira något riktigt speciellt, då behöver du en fotobok för att göra händelsen rättvisa. Denna guide ger dig tips på hur du kan skapa en fotobok från önskefoto för att markera en viktig milsten, men också hur du kan göra själva boken till ett viktigt inslag i händelsen. 

Matcha fotobokens design med händelsens tema

Fortsätt händelsens tema i din fotobok. Låt färgerna under den stora dagen återspeglas i bröllopfotobokens bakgrunder och clip art. Du kan använda färgerna i blomsterarrangemangen eller färgerna på brudtärnornas klänningar som inspiration. Använd den lillas barnkammare som inspiration för att välja färger till bebisfotoboken. 

När du bestämmer dig för design måste du ha stilen på dina bröllopsbilder eller bebisbilder i åtanke. Och lika viktigt är det att tänka på karaktären på din speciella händelse, när du skapar din fotobok. Om det till exempel gäller ett traditionellt bröllop, kan du använda ett omslag i fuskläder till ditt album och använda teckensnittet serif till rubriker och bildtexter. Om din stora dag var avslappnad och mer som ett party, visa det då med färgklickar och design. 

Snabbtips: var konsekvent i valet av design. När du väl har valt stil, håll dig då till den för en professionell finish. Du hittar fler tips från våra designer i denna guide. 

Gör din fotobok interaktiv

I stället för att bara fira en speciell händelse efteråt med en fotobok, kan du göra den till ett viktigt inslag under dagen. Du kan skapa en gästbok till din bröllopsmottagning i förväg. Fyll den med bilder av dig och din blivande äkta hälft och lämna några sidor tomma. Sedan kan du placera den på ett bord under mottagningen så att gästerna kan ge brudparet äktenskapsråd på de tomma sidorna.

Du kan även skapa en födelsedagsfotobok eller göra en till bebisfirandet, som gästerna kan fylla i och som barnet kan läsa när det blivit äldre. 

Snabbtips: Sharpiepennor eller liknande märkpennor fungerar bäst på sidorna i våra fotoböcker på grund av ytbehandlingen. Lägg märke till att kulspetspennor inte fungerar bra på sidorna.

Skapa kopior av dina fotoböcker till presenter.

Det är ett bra tips för bröllopsfotoböcker och bebisfotoböcker. På din bröllopsfest kan du skänka bort fotoböcker för att tacka alla som deltagit på din stora dag. Och far- och morföräldrarna skulle säkert uppskatta en kopia av den lillas bebisfotobok.

Årsböcker är också en uppskattad present. När nyårsafton närmar sig, skapa kopior till alla de vänner som gjort ditt år till ett år att minnas.

Snabbtips: börja din bröllopsfotobok eller din årsbok  med ett kort tackmeddelande. Och i bebisboken kan du skriva ett par rader till mor- eller farföräldrarna från ditt barn. 

Lägg till text i din fotobok

Om du lägger till rubriker och bildtexter i din fotobok, blir det enklare att skapa din berättelse, så när du har skapat en layout med dina bilder är det dags att lägga till texter. 

I din bröllopsfotobok kan du beskriva vad ni båda kände vid en viss tidpunkt. Du kan lägga till statistik eller viktiga milstolpar i en bebisfotobok, till exempel det datum och den tidpunkt när bebisen föddes eller bebisens vikt – förutom bebisbilderna. Om du skapar en årsbok, kan du fylla den med årets nyårslöften och lägga till nya för det kommande året. 

Snabbtips: om du inte kommer på något att säga i dina bildtexter, kan du använda citat eller sångtexter i stället. Det är ett fint bidrag till bröllopsfotoalbumet där du också kan lägga till utdrag från bröllopslöftet, talen eller sångtexter från första dansen.  

Skapa en fotobok i Instagramstil

Att göra en replik av ett Instagramflöde i en fotobok är ett enkelt sätt att skapa en årsbok. Genom att använda ditt flöde som referenspunkt försäkrar du dig om att få med alla dina favoritbilder och att de presenteras i kronologisk ordning.

Du kan även skapa en bröllopsfotobok med hjälp av dina gäster. Före den stora dagen kan du ge dem alla en hashtagg att använda med de bilder som de postar på Instagram. När du ska skapa din fotobok kan du leta upp hashtaggen på Instagram, välja ut dina favoriter och placera dem i ett mosaikkollage.  

Snabbtips: Instagram kan komprimera dina bildfiler, och om du tar dem direkt från någons flöde, bör du inte förstora dem i din fotobok. Om du förstorar små bilder, kan kvaliteten bli lidande, och om den framkallade bilden inte kommer att bli bra, visas en varning i vårt fotoboksprogram. För att undvika detta kan du skapa ditt bildkollage i liten skala.

Oavsett om du vill visa upp ditt barns bebisbilder, bilder från viktiga födelsedagar eller bilder från din bröllopsdag, får du massor med fantastiska idéer så att du kan börja skapa din fotobok från önskefoto. 

Om du behöver fler idéer för att sätta igång med nästa projekt, kolla in vår senaste serie med guider. De täcker allt från designinspiration till tips på hur man berättar en historia.

Varför inte personanpassa en av våra vackra fördesignade fotoböcker för att spara lite tid på din fotobok över en speciell händelse? Du hittar något för varje tillfälle: från bröllopsfotoböcker till bebisfotoböcker eller årsböcker.

Börja skapa

Kommentarer