Hej allihop! Det är jag som är Megan Alter, önskefotos sommarfotograf. Det svåra med rörelse är, ja, att det rör sig! Jag har lärt mig att älska att frysa rörelser. Du ser något du aldrig hade kunnat se med dina egna ögon, som om något som hänger i luften. Så här gör du:

1. Välj tid och plats väl så att du har mycket ljus. Innan vi börjar med praktiska tips ska jag ge mitt första råd: starkt solljus är en viktig del av att ta snygga rörelsebilder. Det är helt enkelt inte tillräckligt ljust inomhus. Så nu går vi ut i solen och sätter igång!
Picture 414

2. Frys ett ögonblick. Med starkt solljus kan vi använda en kort slutartid för att frysa ett ögonblick. Du kan till exempel fotografera när dina vänner kastar sig i poolen, hoppar rep eller en när en fågel flyger iväg. Räkna 1, 2, 3 med den som ska fotograferas så att ni är redo samtidigt. 1, 2, 3, fota!
M60A9816-Edit

3. Fånga ögonblick som antyder hastighet. Låt den som tittar använda sin fantasi och föreställa sig de rörelser som inträffat före eller efter ett foto. Det kan vara att se någon som kastar en boll, eller någon som åker skateboard och är på väg att ge sig utför kanten. Gå nära fotoföremålet, jag tycker att det ger starkare bilder.
IMG_0495-Edit

4. Allt handlar om flygande hår. Släpp ut håret och låt det blåsa i vinden. Se om du klarar av det utan att din hand hamnar på bild. Du måste vara snabb! För mig är flygande hår den perfekta bilden av sommarens frihet.
Portrait-Photography-9b

5. Använd rekvisita. Kör på, släpp loss. Kasta saker i luften. Använd tyger, blommor, sidorna i en bok. Vad som helst, var kreativ och utnyttja omgivningen.
IMG_8068

Det är väldigt kul att fånga rörelse och när du lyckas kommer du att få fantastiskt originella foton att dekorera väggarna med. Jag kommer att lägga upp fler tips på önskefotos sociala kanaler som Facebook, Twitter och Instagram, så håll ögonen öppna!

Vi hörs snart igen // Megan

Kommentarer