Hej! Megan Alter här, önskefotos fotograf. Jag älskar solen precis som alla andra men ibland kan den vara svår att fånga på bild.

Det är inte alltid du får perfekt resultat av att ta bilder i perfekt väder så här kommer några tips och tricks från mig om hur du kan fotografera på en solig dag.

Jag hoppas att de här enkla teknikerna kan hjälpa dig att ta bilder som du gärna visar upp …

 

1. Skapa siluetter. Se till att solen hamnar bakom ditt objekt för att skapa en svart kontur. Du går miste om detaljer, men det framhäver istället objektets form.

BLOG_3_01

2. Använd blixt. Genom att använda blixt fyller du i skuggan som skapas bakom objektet när solen finns i bakgrunden. Detta skapar ett skinande, somrigt utseende.

BLOG_3_02

3. Låt linsen jobba. När du tar bilder mot solen reflekterar den i linsen och skapar unika former och färger. Dessa svagt färgade cirklar ger bilder en härlig känsla.

BLOG_3_03

4. Lek med skuggor. Leta efter spännande skuggor som berättar omgivningens historia. Långa, mörka skuggor ger en dramatisk effekt!

BLOG_3_04

5. Fånga reflektioner. Solljus förstärker reflektioner, så försök fånga objektet så att dess reflektion syns i vatten, ett fönster eller kanske på en metallyta.

BLOG_3_05

Så ha nu dessa tips i åtanke och ge dig ut och ta dina egna spännande bilder. Om det inte blir bra vid första försöket är det bara att fortsätta. Jag lovar att du snart får grepp om det.

Ta en titt på mina andra tips på bloggen och berätta om vilka trick du använder en solig dag! Jag är säker på att du har en del att lära mig.

 

Megan x

Megan Alter Photography

 

Kommentarer