Vad är skillnaden mellan en fotobok med mjukt och hårt omslag? Vilken är bäst? Oavsett vilket omslag du bestämmer dig för, vill vi att du ska få ut så mycket som möjligt av dina ögonblick. Omslaget är det första du, din familj och dina vänner ser när du har skapat en fotobok från önskefoto, och vi vet att det kan vara knepigt att veta om ett mjukt eller hårt omslag är det bästa valet …

Skillnaden mellan en fotobok med mjukt och hårt omslag

Det är ganska vanligt att folk som har skapat några fotoböcker från önskefoto håller fast vid en viss finish som de har testat, men varje fotobok är annorlunda och det finns verkligen inget rätt eller fel svar. Huvudsaken är att du väljer det som du tycker bäst om och känner dig bekväm med. Försök att föreställa dig hur du vill att din fotobok ska se ut innan du börjar. Föreställer du dig att den har ett hårt eller mjukt omslag? Detta tillvägagångssätt hjälper dig på vägen.

Fördelen är att det inte finns några regler att gå efter för att välja omslag, men om du inte är riktigt säker, har vi några förslag.

Ett hårt omslag skyddar naturligtvis fotoboken bättre och ger den en lyxig känsla och vikt. De ger ofta ett mer imponerande intryck när du visar upp dem, men alternativet, en fotobok med mjukt omslag känns mer lättillgänglig, modern och användarvänlig, och den är naturligtvis billigare att producera.

För vilken typ av fotobok passar ett hårt omslag?

Fotoböcker med hårt omslag används vanligtvis för fotoböcker till högtider som födslar, bröllop och födelsedagar. En fotobok med hårt omslag från önskefoto är förmodligen rätt val om du vill att boken ska kännas mer formell och sober, om sidorna har en högglansig finish och om din sidlayout har flera bilder på varje sida och kanter. Då passar det hårda omslaget utmärkt.

För vilken typ av fotobok passar ett mjukt omslag?

Mjuka omslag passar perfekt till fotoböcker som visar dina resor eller gatubilder – vilket är något som vi på önskefoto gillar. Om du använder bilder med utfall eller en bild per sida eller har valt en matt ytbehandling för sidorna i din fotobok, då passar mjuka omslag bra. Om du tittar på publikationer med modern design och fotoböcker i konstgallerier, ser du att de ofta har mjuka omslag.

Följ ditt hjärta

Det är upp till dig: bilderna är dina och bara du vet om ett hårt eller mjukt omslag bäst presenterar din fotobok på det sätt som passar dig. Och vi har det du behöver!

Nu är du redo att skapa den perfekta fotoboken.

Skapa en fotobok

Kommentarer