Om du är som vi är din telefon och dator fullspäckade med bilder. Men en telefon är inte en bra förvaringsplats för dem och det är därför vi har kommit på 13 idéer för att skapa en serie med fotoböcker, så att du kan gruppera dem i teman, kronologiskt eller på något annat sätt, och visa upp dem hemma.

Saker du älskar

Sortera bilderna av de saker som är viktigast för dig i fotobokssamlingar. Saker som gör dig glad (katter, vänner, mat) eller saker som gör dig stolt (dina barn, ditt team, dina resor). De är ett bra sätt att alltid påminna dig själv om alla de fantastiska sakerna i ditt liv.
.

Titelidéer till dina fotoböcker
Vad som gör mig hungrig; Vad som får mig att le; Vad som får mig att älska; Vad som får mig att resa
Vänner jag älskar; Familj jag älskar; Min älsklingsmat; Mina favoritplatser

Dokumentera uppväxten

Dokumentera varje år av dina barns liv med en serie med fotoböcker och du kommer att kunna titta tillbaka på varje ögonblick med ett nostalgiskt leende när de är vuxna – och kanske göra det lite pinsamt för dem inför vänner eller en dejt också! För lite mer inspiration kan du kolla in våra babyfotoboksidéer och våra tips om babyfotografering också.

Titelidéer till dina fotoböcker
Evas första år; Evas andra år
Eva, år 1; Eva, år 2
Eva 2018; Eva 2019

Berättelsen om vårt förhållande

Dokumentera historien om ert förhållande i en serie med fotoböcker, med en för varje år eller var sjätte månad. Från de allra första dejterna till att träffa föräldrarna och flytta ihop – du kommer att värdera dessa fotoböcker högt när du ser tillbaka på ert liv tillsammans under de kommande åren.

Titelidéer till dina fotoböcker
Eva & Alex 2018; Eva & Alex 2019
Vi 2018; Vi 2019
Du och jag 2018: Du och jag 2019

Din långa sommarsemester

Skapa en fotobok fylld med alla ögonblick, stora och små, som du fångar på bild under din långa sommarsemester. Om vänner eller familj funderar på att göra samma resa kan du ta fram boken och ge dem massor av idéer. Dessutom är det alltid härligt att kunna se tillbaka på den härliga tiden när vädret hemma inte är lika roligt. Läs vår guide om hur du skapar ett fotoalbum för fler tips.

Titelidéer till dina fotoböcker
Kanada 2018; Frankrike 2019; Thailand 2020
En australiensisk vinter; En peruansk sommar
Vårt brittiska äventyr; Vår semester i Rom; Vår räd i Frankrike

En serie kokböcker

Om du är en hängiven hemkock och har en hel lista med recept kan du skapa en serie egna kokböcker för att ta dem till nästa nivå. Sortera dem efter rätt, ingrediens, smak eller säsong och fyll sedan fotoböckerna med recept och läckra matbilder. Våra matfotograferingstips hjälper dig och du kan läsa våra kockboksidéer för mer inspiration.

Titelidéer till dina fotoböcker
Frukost i sängen; Låt oss äta lunch; Ät middag med mig
Sött; Bittert; Kryddstarkt; Salt
Sommarmat; Höstmat; Vintermat; Vårmat

Dina resor under året

Ta alla dina resor foton från året och lägg dem i en enda bok. Gör samma sak varje år och innan du vet om det har du en antologi av böcker som firar alla dina äventyr – stora som små.

Titelidéer till dina fotoböcker
Resor 2018; Resor 2019
Jorden runt 2018; Jorden runt 2019
Alla mina resor 2018; Alla mina resor 2019

Dina weekendresor

En liten kvadratiskt fotobok är det perfekta sättet att hålla kvar alla dessa ögonblick från din semesterresa eller weekendresa. De har ett mycket förmånligt pris så även om du gör resor under hela året kan du fira dem med en bokserie utan att gå i konkurs. Kolla in vår fotoboksidéeblogg om stadsresor för inspiration!

Titelidéer till dina fotoböcker
Lissabon, maj 2018; Wien, december 2017
Äta oss igenom Paris; Dansa runt i Sevilla; Cykla i Amsterdam
London med Alex; Milano med Vanessa

Högtidsfesterna

Eftersom alla alltid är så upptagna kan festligheter vid högtider som jul och påsk vara den enda gången som hela din familj är på ett och samma ställe. Så var noga med att fånga dessa värdefulla ögonblick och skapa en fotobok om dagen eller helgen och bygg upp den som en serie. De blir fantastiska presenter och är alltid roliga att ta fram vid nästa års träff.

Titelidéer till dina fotoböcker
Påsk 2018; Jul 2019; Eid 2019
Något att fira 2018; Något att fira 2019

En årsbok för varje år

Skapa en årbok för alla speciella ögonblick från de senaste 12 månaderna – med vännerna i parken, med familjen vid middagsbordet eller när någon speciell sover på soffan. De är det perfekta sättet att fira alla små detaljer som utgör våra vardagsliv.

Titelidéer till dina fotoböcker
2018; 2019
Hundens år; Grisens år; Ormens år
Året vi flyttade; Året vi fick en bebis; Året vi reste

Husdjurens hemliga liv

Fira alla dessa “ååååh”-inspirerande ögonblick som dina lurviga vänner skapar med fotoböcker som dokumenterar deras gulliga liv. Vi garanterar att du kommer att sitta och kuttra över dem under de kommande åren.

Titelidéer till dina fotoböcker
Baxter 2018; Molly 2019
Livet med hundar; Livet med katter; Livet med kaniner

Årstid efter årstid

Om du har fler bilder än en enkel årbok kan göra rättvisa, försök att bryta ner dem i årstidsvolymer för vår, sommar, höst och vinter. En fin touch är att ta med ett foto av din favoritplats – vare sig det är din gata, din park runt hörnet eller din lokala pub – i varje volym för att ge den en riktig årstidsbetonad känsla. Kolla in våra strandfotograferingstips om du verkligen vill ge sommarutgåvan lite extra glans.

Titelidéer till dina fotoböcker
Sommar 2018; Höst 2018; Vinter 2018; Vår 2018
Solnedgångar på vintern; Solnedgångar på sommaren
Vinter i fjällen; Sommar på stranden

En årsbok för familjen

För de flesta av oss är familjen kärnan i våra liv och det finns inget bättre sätt att fira det speciella bandet än med en årlig familjefotobok. Fira alla dina ögonblick tillsammans och du kommer att kunna se tillbaka på hur mycket familjen har vuxit i flera år framöver. Kolla in våra gruppfotograferingstips för att hjälpa dig att ta bort stressen man kan känna över stora gruppbilder!

Titelidéer till dina fotoböcker
Familjen Smith 2017; Familjen Smith 2018
Familjeträffar 2018; Familjeträffar 2019

Bildteman

Oavsett om du just har börjat att intressera dig för fotografering eller har en portfolio sedan flera år tillbaka kan du skapa en fotobokserie på bildteman som ett bra sätt att visa upp din talang. Du kan färgkoda dina bilder eller gruppera dem med mer abstrakta teman och de blir en bra referenspunkt som du kan se tillbaka på när dina fotografiska färdigheter utvecklas.

Titelidéer till dina fotoböcker
Svart och vitt; Sepiabrunt; Färg
Arkitektur; Natur; Porträtt
Rosa; Blå; Grön; Orange

 

Vi skulle gärna vilja se hur du visar din fotobokserie hemma. För att dela dina foton med oss på sociala medier kan du använda #onskefoto, eller så kan du inspirera dina vänner och familj genom att dela det här inlägget på sociala medier med knapparna nedan.

Kommentarer