fotokollage på väggen

Skapa ett eget fotokollage med de här fyra kreativa tipsen och gör om väggarna till ett konstgalleri i miniformat. Visa upp dina favoritstunder på ett iögonfallande sätt med framkallade foton i olika format och storlekar, eller lägg till några väggdekorationer i blandningen för en sofistikerad finish. Titta på vår video för mer inspiration. Där visar vi hur du kan förvandla ett utrymme med väggdekorationer och framkallade foton.

1. Gör en form

Ordna ditt fotokollage i en form – det är ett roligt sätt att bringa liv i dina väggar. Stjärnor, cirklar och trianglar fungerar bra men det finns inga regler! Var kreativ så kommer du att få iögonfallande resultat.

Val av fotokollage

Bestäm vilka foton du vill ha med – det bästa med ett kollage är att du kan göra det så stort som du vill med många olika foton

Utformning av fotokollage på väggen

Skissa upp en ungefärlig form för ditt kollage på ett papper eller lägg ut det i förväg på golvet/bordet

Fotokollage på väggen

2. Använd ditt kylskåp

Skapa ett fotokollage på ett vardagligt föremål som kylskåpet för att ge ditt kök en annorlunda och cool look.

fotokollage-4

Välj vilka foton du ska visa upp och använd sedan dubbelhäftande tejp eller små magneter för att sätta fast dem på kylen.

fotokollage-6

Använd så många bilder du vill för det här kollaget och sätt dem över varandra för en slumpvis effekt.

fotokollage-5

Färgstarka foton ger kylen (och hela köket) nytt liv.

3. Foton i en flaska

Att komma på kreativa sätt för att visa upp dina framkallade foton är en del av det roliga och du kommer garanterat att få uppmärksamhet om du rullar in dem i rena glasflaskor.

fotokollage

Leta upp några flaskor och framkallade foton av olika storlekar och format. De behöver inte matcha – ju mer olika de är, desto bättre!

fotokollage-2

Rulla försiktigt ihop bilderna och för in dem i flaskorna. Vrid runt dem tills de sitter på plats.

fotokollage-3

Visa upp flaskorna i ett kluster på en hylla eller yta och placera de mindre längst fram.

4. Använd väggdekorationer

Glöm inte väggdekorationer när du gör ditt fotokollage. De finns i många olika material och med många sorters finish så du kan få dem att se ut precis som du vill.

fotokollage

Använd en fotoserie från ett tillfälle för att visa ett tema eller välj foton med samma färgpalett. Visa upp ditt kollage i form av en väggdekoration på eldstaden och blanda det med framkallade foton för en eklektisk blandning.

Känner du dig inspirerad? Skapa ett eget fotokollage med dina favoritfoton som du har framkallat eller använd väggdekorationer och skapa något du kommer att älska att titta på varje dag. Vi har också tips om hur du kan hänga upp dina foton och många fler idéer på hur du kan skapa en unik fotovägg. Vi älskar att se vad du skapar så använd hashtaggen #myalbelli och visa oss ditt fotokollage för en chans att vinna en värdecheck från önskefoto och komma med i vårt galleri.

 

Kommentarer