Det finns en sak som alltid för oss samman – mat! Och om det är något vi alla har gemensamt när det gäller mat är det att vi aldrig kan bestämma vad vi ska äta till middag varje dag. För att hjälpa oss göra något annorlunda och lägga till något nytt till våra menyer har vi frågat våra teammedlemmar hur de varit kreativa i köket. Läs några av deras roliga och delikata förslag som vi hoppas ger dig massor av inspiration till vad du kan tillaga nästa gång.

  • Skapa fantastiska fotoprodukter i vår
  • 100% nöjdhetsgaranti
  • Beställ snabbt och enkelt online

Laga mat från grunden

Vare sig du gör din egen pasta, en ljuvlig tårta eller bakar ditt eget surdegsbröd, smakar ingenting lika gott som det du och din familj har gjort från grunden. Gå igenom recepten och skippa de färdiga såserna och pastapaketen i affären, det är dags att gå tillbaka grunden. Dessa fantastiska gnocchi tillverkades hemma av Stella, en av våra ledande grafiska designers.

Ät, tillaga, servera och prata.

Mat är alltid ett socialt evenemang, därför är det en bra idé att ta fram alla ingredienserna från köket och tillaga måltiden direkt vid middagsbordet. Du skulle kunna testa japanska shabu-shabu, en rejäl schweizisk raclette eller fondue eller om du har en uteplats, tända den kära gamla grillen. När alla deltar i tillagningen, smakar maten ännu bättre. 

Matkulturer från hela världen

När du har gott om tid att experimentera i köket varför inte välja två dagar i veckan för att testa någonting helt nytt? Det finns så många internationella matlagningsstilar att utforska så välj ett land och undersök de lokala matkulturerna och skapa dina helt egna festmåltider från hela världen. Detta är också ett enastående tillfälle att fräscha upp dina färdigheter i matfotografering, så ta några konstnärliga bilder av dina skapelser som du lätt kan förvandla till framkallningar med vårt fotoredigeringsprogram. Om du känner dig djärv kan du alltid prova på någonting verkligt unikt som Uzbek Plov, en traditionell risrätt från Uzbekistan som den på bilden som tagits av Rasul som är vår Javascript-utvecklare.

Planera dina måltider

Att ha en veckoplan för vad du ska tillaga för varje måltid kan hjälpa dig hålla budget, spara tid och det är ett fantastiskt sätt att se vad du äter. Som Daniel, som arbetar på QE Plant-IT, säger, “när du handlar för tre dagar istället för varje dag, är det lättare att äta nyttigt. Vi går inte längre i fällan att “bara handla någonting som går snabbt att tillaga”. Ingredienserna är redan där, så det finns ingen ursäkt för att inte laga mat!” Varför inte göra en matschema tillsammans med familjen och planera vad ni ska tillaga? Det gör också turerna till mataffären enklare – inget mer planlöst vandrande i gångarna för att söka inspiration.

Kul för hela familjen

Att involvera barnen i matlagningen är ett underbart sätt att underhålla och undervisa dem när de är hemma. När alla händer är tvättade, låt alla hugga i och blanda, mäta, baka och röra. Glöm inte att alla de främsta kockarna rekommenderar att avsmaka ofta! Kolla in dessa smarriga kakor som bakats av HR-assistenten Sophies talangfulla barn.

Matfotografering

Innan du hugger in på din utsökta rätt, glöm inte att fotografera den — att ta bilder är ett kul sätt att dokumentera hur dina matlagningsfärdigheter utvecklas. Det finns naturligtvis saker att tänka på för att ta fantastiska matbilder. Tre saker som vi föreslår att du tänker på är belysning, vinklar och detaljer — som en annan av våra grafiska designers, Isabel, har fångat perfekt i sin bild av ett bananbröd med blåbär och honung. Om du vill ha några extra tips på matfotografering, kolla in vår guide här.

Börja baka ditt eget bröd

Någon typ av bröd ingår i nästan varje måltid, oavsett tid på dagen eller vilken mat du äter. Det finns så många olika typer av bröd att bli mästare på att baka så det är en fantastisk ny färdighet att lära sig. Lita på oss, när du börjat baka ditt eget bröd tittar du aldrig på ett brödmärke från mataffären igen. Att baka bröd är också önskefoto-personalens populäraste tidsfördriv — kolla in dessa enastående bröd av märkesinnehållshanteraren Alan och av Camille, som är en av våra ledande grafiska designers.

Färskt och nyttigt

Att tillaga nyttiga måltider måste inte vara komplicerat och du behöver inte några specialingredienser — det betyder inte att det bara behöver vara en enkel sallad. Prova på att skapa lite japansk sashimi eller peruansk ceviche eller kanske någonting som denna hawaiianska poké bowl som tillagades av en av våra mjukvaruutvecklare, Jorge. Tillverkad av färsk fisk, klibbigt ris och olika inlagda grönsaker, det är en utsökt, nyttig och mättande skål med goda saker.

Skapa din egen kokbok

Varje familj har sina egna särskilda rätter, hemliga ingredienser eller recept som har förts vidare i generationer. Antingen de har sparats i mormors huvud, klottrats ner i marginalen i kokböcker eller skickas runt i familjen på WhatsApp eller mejl, är det kanske nu dags att samla alla familjens favoriträtter i en fantastisk receptbok. Varför inte lägga till dina recept till personen som skapat dem eller placera dem sida vid sida med bilder av det särskilda tillfället du tillagade dessa rätter för. För att börja skapa nästa kokbok, kolla in vårt utbud av receptböcker här och låt fantasin flöda.

Börja skapa

Mat för oss alltid samman, antingen det är över ett middagsbord personligen eller i en gruppchatt för att dela våra recept. Vi hoppas att dessa bilder och förslag från våra teammedlemmar kommer att inspirera dig att prova någonting nytt i köket, skapa tillsammans med barnen eller bara tala om dina familjefavoriter i ett videosamtal. Vi vill gärna höra vad du tillagar och se alla önskefotos kokböcker du har skapat också, så börja dela dem med oss på våra Facebook– och Instagramsidor också. Bon appétit!

Kommentarer