Det finns ingen känsla som går upp mot att ge någon du älskar en genomtänkt present och se deras ansikte lysa upp. Men det är inte alltid lätt att komma på vad du ska köpa till dem. Det kan vara lätt till mamma och mormor, men det är alltid svårt med tonåringar och pappor. Därför har vi sammanställt en lista med förslag på unika fotoprodukter för alla i din familj.

 

1. Den äventyrsälskande pappan

Är din pappa en verklig upptäcksresande med smak för äventyr? Då kommer han att älska att se tillbaka på sina äventyrsresor i en fotobok. Gå igenom alla hans foton själv (det kanske finns några från före vår tid) och skapa en bildekalbok av alla hans äventyr.

2. Pappan som älskar att laga mat

Om din pappa älskar att laga mat då blir han glad över att få alla sina favoritrecept samlade på ett ställe – en personlig kokbok som fotobok. Du kan samla recept från andra familjemedlemmar också, som du kan lägga till boken med underbara matbilder av alla rätter. Läs vår kokboksförslag för att få mer inspiration.

3. Den nostalgiska mamman

De flesta mammor älskar bilder av sina familjer men om din mamma är särskilt nostalgisk kommer hon att uppskatta den ännu mer. Skapa en fotobok av er två under årens lopp och gör henne glad under många år framöver. Se tillbaka på gamla bilder och ta med dem i boken. Läs våra fotoskanningstips för att ta reda på hur du får gamla bilder att se så bra ut som möjligt.

4. Mammorna som älskar selfies

Ibland efter en dag med mamma kommer du hem med en kamerarulle full med selfies. De är lätta att ta och alltid ett kul sätt att visa känslor. Framkalla dina favoritselfies som du har tagot med mamma på några snygga retroframkallningar och lägg även till färgade kanter så att dina leenden sticker ut. Läs vår guide om retroframkallningar för fler förslag.

5. Farfadern som är stolt över sitt hem

Farfäder som gillar hemmets komfort kommer att älska en personlig mugg. Och nu kan du lägga till text till din muggar så skriv något hjärtevärmande på din. Vi tror att farfäder eller morfäder skulle älska en bild av alla barnbarnen åtföljt av ett personligt meddelande.

6. Morfadern med de gröna fingarna

Om din morfar älskar att påta i sin perfekta trädgård kommer han att älska en väggdekoration som kan hänga utomhus. Välj aluminium eftersom det är vattentätt och han kan hänga den på sin trädgårdsmur. Den ger utomhusområdet en elegant dimension. Läs vår guide om att skapa väggdekorationer som en expert för att hans väggdekoration ska bli så fin som möjligt.

7. Den flitiga mormordern

Rusar din mormor alltid omring och håller koll på alla andra i familjen? Då är en kalender den perfekta presenten till henne. Och strunta i om det inte är januari – alla våra kalendrar kan börja från valfri månad på året. Läs vår blogg om unika kalenderförslag för lite inspiration.

8. Den glamorösa mormodern/farmodern

Att se tillbaka på gamla bilder av dig själv är ett mycket trevligt sätt att minnas gamla tider. Så välj en favoritbild av din farmor eller mormor från när hon var ung och skapa en väggdekoration med den. Det kommer att göra henne glad och komemr att se fantastiskt ut i hennes hem.

9. Systern som älskar inredningsdesign

En fotovägg skapar en bllandning av inramade framkallningar och väggdekorationer är den perfekta presenten till en syster som älskar heminredning men har ganska ont om tid. Hon kommer att älska att få kreativitet i form av bilder i sitt vardagsrum och du kan använda bilder som du vet att hon älskar. Vår guide om att skapa en fotovägg berättar allt du behöver veta.

10. Systern som är resefantast

När din syster är en världsresenär kan det vara svårt att komma på vad du ska köpa till henne. En liten fyrkantig fotobok av alla era resor tillsammans är den perfekta presenten. Hon kan ta den med sig på sina resor och du kan skapa en serie så att varje gång du reser bort skapar du en nu i liknande stil. Vår fotoblogg om stadsresor har många fler förslag du kan fundera på.

11. Brodern som älskar fotografering

Om din bror är en entusiastisk fotograf skapa en framkallad väggdekoration i akryl eller väggmonterad av hans bästa bilder. Han kommer att älska att kunna visa upp den i sitt hem.

12. Den sofistikerade brodern

För din brors hus, skapa en serie väggdekorationer i aluminium av några sofistikerade arkitektoniska detaljer. Det kommer att ge hans vardagsrum en elegant utstrålning.

13. Sonen som ska börja på universitetet

Det kan vara svårt att ta adjö när dina barn flyttar hemifrån så skapa fotoframkallningar av dig och familjen till honom att minnas er genom. Han kan fästa dem i sitt eget studentrum och påminnas om familjen hemma.

14. Den svåra tonårsdottern

Det kan vara myclet svårt att handla till tonårsdöttrar men vi tror att vi hittat den perfekta presenten. Skapa en väggdekoration av en bild av hennes vänner så att hon kan sätta upp den i sitt rum. Det kommer att få hennes sovrum att kännas mer som hennes eget och hennes vänner kommer att älska att hänga där. Läs några tips om kreativa sätt att hänga upp väggdekorationer för att bli inspirerad.

 

Vi hoppas med hjälp av denna lista att du aldrig kommer att få slut på ideér igen. Varför inte dela det på sociala medier med hjälp av nedanstående ikoner för att inspirera dina vänner och din familj också. Du vet aldrig, du kanske får en genomtänkt present från en av dem också.

Kommentarer