Det sägs att du som fotograf aldrig ska arbeta med hundar eller barn, men Margarithta (@MamaMargaritha) bryter mot den regeln hela tiden. Hennes ärliga bilder av sina tre söner har gett henne lojala följare på Instagram och sin blogg och hon lägger regelbundet upp bilder. Hon bor i Amsterdam och älskar stadens ikoniska kanaler och internationell atmosfär.

Läs vidare för att få experttips som hjälper dig att ta vackra bilder var du än befinner dig i världen.

Berätta lite om dig själv

Jag heter Margarita – fru, mamma, fotograf – som njuter av vardagen. Jag har tre pojkar tillsammans med min man, två av dem är tvillingar. Jag älskar att jaga dem med kameran, naturligtvis inte för mycket, men det är så speciellt att titta tillbaka på livet genom de vardagliga men speciella ögonblicken som fångats på bild.

Hur skulle du vilja beskriva din fotograferingsstil?

Avskalat, glatt, ärligt, detaljrikt

Vad tycker du mest om att fotografera, och varför?

Mina barn, tror jag. Men även detaljer, som smutsiga händer efter leken eller en hand på min mans knä.

Hur ser du på att ta bilder av barn? Har du några tips i rockärmen?

Att klicka varje sekund! Haha! Och jag använder en ganska lång slutartid för att undvika suddiga bilder eftersom barn rör sig så snabbt.

Vilket resmål har du blivit mest imponerad av?

Mauritius, tror jag. Vi åkte dit för två år sedan. Det är underbart, med vackra små öar runt den större ön.

Vilken europeisk stad är din favorit, och varför?

Lisabon! Jag älskar stadens färger och det är inte så trångt som Barcelona kan vara i centrum. Den är även ganska kullig, vilket jag älskar, speciellt i foton.

Vad uppskattar du mest med Amsterdam?

Den internationella känslan när man går genom gatorna. Och jag ÄLSKAR kanalerna med de vackra husen intill. Funkar perfekt på bild också.

Vilket är ditt hetaste tips för den som besöker Amsterdam?

Gå till Pluk Amsterdam för en kopp kaffe! Och besök den första cirkeln runt stadens centrum, det är tystare och vackert.

Vart åker du gång på gång, och varför?

Djurparken! Naturligtvis på grund av barnen :-). De gillar det och det är trevligt att ta kort på dem när de är på en plats som de gillar.

Vad går du efter när du väljer resmål för semestern? (t.ex. mat, sevärdheter, kultur, väder)

Mest av allt väder. Barnsäkert. Vi var på en barnvänlig resort i Spanien förra året och kommer att tillbringa denna sommar i en villa med en pool i Italien med familjen. Det perfekta sättet att tillbringa semestern med barnen.

Vad tar du dina bilder med?

Canon 6D med en Sigma 35mm lins eller helt enkelt min iPhone.

Använder du redigeringsappar eller andra verktyg?

Jag använder VSCO-appen för min Instagram-bilder, men till vårt familjealbum använder jag Lightroom.

Hur organiserar du dina bilder?

Hittills bara det gammaldags mappsystemet ;-).

Vad gör du med dina bilder innan du laddar upp dem till sociala medier? Testar du vad som fungerar, och vad som inte gör det?

Jag måste älska dem. Att gilla dem är inte tillräckligt. Jag kan inte säga när jag älskar eller gillar ett foto. Det handlar om en känsla, jag kan inte beskriva det.

Hur många bilder tar du under en vanlig vecka?

Många. Jag tar i genomsnitt ungefär 250 bilder varje vecka, men i slutändan skär jag ner det till 50.

Vilket råd skulle du vilja ge till dem som vill utveckla sin färdighet i att fotografera?

Öva, öva, öva. Och köp lite ny utrustning då och då, eftersom det hjälper att hålla motivationen uppe. Och kolla in alla instruktionsfilmer på youtube!

Vilka fotoprodukter gillar du att skapa, och varför?

Jag gillar fotoböcker bäst. För att genom att lägga till fler bilder på en sida kan du berätta en historia med bara foton. När jag till exempel tar en bild av barnen när de målar kommer jag att rama in dem alla tre i den första bilden, men jag kommer också att ta detaljbilder av händer som målar eller den fokuserade tungan som sticker ut ur munnen.

Vad gillar du mest med att skapa fotoprodukter?

Att mina barn kommer att titta på dem när de är vuxna. Jag hoppas att de kommer gilla det.

Vad gör du med dina produkter när du har skapat dem? (Delar med familj och vänner, tittar på dem tillsammans med andra?)

Både och, delar med familj och vänner, tittar på dem tillsammans med andra. Den som är det minsta intresserad av min familj kommer att få se produkterna, haha! Jag bara älskar det så mycket när någon tittar i våra familjefotoböcker.”

Kommentarer