Finns det något bättre än att avsluta sommaren med en kräftskiva?

Sommaren har kanske inte varit den bästa i år. Eller så har du utnyttjat varje minut av den tillsammans med familj och vänner. Oavsett hur du har spenderat din sommar så innebär augusti kräfttider. En färgglad och smakrik tradition som ofta innebär en trevlig middag med dina nära och kära. Kräftskivan hämtar sin historia från medeltiden och åts först endast av adeln, men har så småningom letat sig in i de flesta svenska hem.

Tray full of boiled red crayfish placed in the middle of the table.

Ett fat fullt med nykokta kräftor.

Måltiden innebär ofta ett berg av krfätor som vacker placerats i mitten av bordet i en stor skål eller fat. Bordet är vackert dukat och dekorerat med en härlig uppsättning av tillbehör och atteraljer. Säkert har du egna idéer om hur du på bästa sätt kan skapa ditt bord och vi är helt övertygade om att din dukning överträffar de flestas. Vill du trots detta har vi samlat inspiration och tips på vår Pinterest-sida.

7220_WC_blogimage_plate_SE

Högtiden bjuder även på flera tillfällen att ta magiska och innehållsrika bilder med en rik uppsättning av färger och motiv. Kanske kan du skapa en fotobok av alla bilder du tar, eller så tar du den perfekta bilden som kan pryda din vägg. Du kan även använda dina bilder i vår tävling Picture Your Summer om du tycker att din bild är värd en iPad mini 2. Delta här!

önskefoto

Kommentarer