Berätta lite om dig själv

Jag heter Alexandra och är från Portugal. Jag arbetar hos önskefoto som designer sedan fem år tillbaka.

Vem ska du ge denna fotobok till?

Det är en gåva till min man. Det är en reseskildring med bilder från vår första resa till Sydostasien, där vi besökte Vietnam och Kambodja.

Var fick du inspiration ifrån till denna fotobok?

IJag känner mig alltid full av inspiration när jag kommit hem från resor genom Asien. Jag gillar livfulla färger och den symboliska betydelse de har, såsom rött för lycka och rikedom. Men också hantverket bakom den detaljrika arkitekturen och de smakrika lokala maträtterna. Allt detta ger mig inspiration och upptäckarglädje i mitt arbete. Denna bok är full av de detaljer som både jag och min man tog bilder av. Vi gillar att titta på bilderna från våra tidigare resor, och vilket sätt skulle vara bättre än att bläddra igenom bilderna i en fotobok?

Finns det någon regel som du håller dig till när du skapar fotoböcker?

Symmetri och balans. Jag gillar strukturerade layouter och försöker använda två eller tre olika sidolayouter genom hela fotoboken, vilket skapar en perfekt sammanhängande design.

Börja skapa din nästa fotobok

Kommentarer