Hej allihop! Det är jag som är Megan Alter, önskefotos sommarfotograf. Jag skulle vilja ge dig några tips på hur du kan utnyttja det där härliga sommarljuset på bästa sätt. Dagens tips handlar om landskap.

Att se ett vackert landskap som öppnar sig framför dig är väldigt inspirerande och kan skapa underbara foton. Men det kan vara svårt att fånga dem eftersom allt ser annorlunda ut genom kameran och ibland försöker vi få med för mycket av det goda. Därför är det viktigt att välja vad du ska ta med i bilden. Testa tipsen nedan så kommer du snart ta riktigt fantastiska bilder.
 

  1. Tredjedelsregeln. Regeln är att det är mer intressant att justera horisonten efter den översta eller nedersta tredjedelen av bildrutan. Välj vad som är mest intressant för dig, himlen eller förgrunden.

 
M60A9569-Edit-Recovered-2_

 

  1. Ta bilden under den magiska timmen. Det är den första timmen efter att solen gått upp eller den sista timmen innan solen går ned. Jag älskar dem bägge två! Det här är extra viktigt eftersom de kan bilda skuggor som sträcker sig över hela landskapet och skapar en dramatisk scen.

Picture 358b
 

  1. Hitta en tydlig fokuspunkt. Genom att ta bort störande moment får föremålet chans att träda fram, så fokusera på den rena delen av omgivningarna.

 IMG_5192-Edit2-Edit

  1. Gå nära föremålet. Att fokusera på en detalj i landskapet är ett väldigt bra sätt att ha färre störande element i bilden.

 tip4

  1. Fotografera i unika vinklar. Det är naturligt att plåta i ögonnivå, men testa ett annat perspektiv. Klättra uppåt för fågelperspektivet. Eller böj dig ner för att få grodans synvinkel, alltså titta uppåt! Genom att bara byta vinkel kan du skapa riktigt originella bilder.

  FindNewAngles

Kom ihåg att det inte är nödvändigt att vara professionell fotograf för att ta fantastiska bilder. Följ bara dessa enkla steg så kommer du garanterat att få några riktigt snygga bilder.

Glöm inte att skicka in dina bilder till sommartävlingen (link) och dela dem med familj och vänner i en av våra fotoböcker (linked).

Håll koll på önskefotos blogg där det kommer fler tips på fotografering i sommar. Naturligtvis vill även jag lära mig nya tricks – vad gör du för att ta snygga landskapsbilder?

Vi hörs snart igen!

Megan

Kommentarer