Här på önskefoto har vi definitivt märkt att hemmasittandet har fått oss att återuppta några av våra gamla hobbyer. Oavsett om det är modelltillverkning, målning, bakning eller trädgårdsskötsel, är det bra att hitta tillbaka till något du gillar. I den här bloggen tänkte vi sätta ihop en guide för att göra dina fingrar lite grönare. Trädgårdsskötsel behöver inte vara komplicerad; det kan vara enkelt och roligt. Oavsett om det är något du brukade göra eller kanske du skulle vilja prova för första gången, så är det en bra idé att dokumentera dina framgångar inom trädgårdsarbetet i en fotokalender eller fotobok och få en översikt över allt ditt hårda arbete.

  • Skapa fantastiska fotoprodukter med önskefoto
  • 100% nöjdhetsgaranti
  • Snabbt och enkelt att beställa online

Att komma igång

Precis som när du gör en fotobok hos önskefoto finns nyckeln till trädgårdsarbetet i förberedelserna. Gör en plan över vad du vill uppnå och vad du behöver för att komma dit. Det är en bra tid att skissa dina idéer på papper — vilka du senare kan lägga till på de första sidorna av din fotobok. Gör en lista över vilka verktyg du behöver, vilka växter du vill odla och hur. Det är också ett bra sätt att samla hela familjen för att skapa en plan tillsammans. Du behöver inte ens utomhusyta för att komma igång. Om du inte har en trädgård eller balkong kan du tänka på vilken typ av krukor som passar din inredning och var dina nya växter kan få mycket ljus.

Håll ordning

Även om resultaten av dina trädgårdsbestyr endast kommer att synas gradvis är det viktigt att ha kolla på vad du behöver göra. Att skapa en önskefoto-fotokalender är ett utmärkt sätt att hålla reda på vad som behöver planteras och när, samt alla andra viktiga trädgårdsuppgifter som måste göras. Du kan anpassa varje månad för att lägga till dina egna nyckeldatum när du skapar kalendern, så att du enkelt kan hålla dig uppdaterad med allt du behöver göra under hela året. Kom ihåg att ta bilder av dina framsteg så att du kan skapa en ny fotokalender nästa år med resultatet från ditt hårda arbete.

Starta en trädgårdsdagbok

När alla förberedelser är klara är det dags att smutsa ner händerna och njuta av att göra lite trädgårdsarbete. Du kommer inte att fatta hur tiden flyger iväg, så att föra en dagbok över allt du har gjort, liksom hur alla dina växter växer – se till att märka dem tydligt – varje vecka är ett lysande sätt att hålla koll på hur du utvecklar din hobby. Anteckna om det regnade eller var soligt, skisser av växterna, mått, beskrivningar och, naturligtvis, kom ihåg att föra en fotodagbok om allt du får fram. Få hela familjen att bidra med sina ord och bilder.

Skapa din egen fotobok

Bilderna som du tar av resultatet av dina trädgårdsansträngningar blir en fantastisk fotobok. Se till att ta så många bilder du kan redan från början av din trädgårdshistoria. Involvera hela familjen i att skapa fotoboken, med deras favoritupplevelser, foton och berättelser när du rör dig genom årstiderna. Du kan också ladda upp skanningar av skisser du har gjort, planer som du har skrivit och tips och tricks som vänner och familj kan ha skickat dig för att lägga till fler dimensioner, vilket gör boken ännu roligare.

Involvera barnen

Att få barnen att hjälpa dig med trädgårdsskötseln är ett bra sätt att tillbringa lite tid tillsammans som en familj. Att njuta av stunder tillsammans med vänner och familj när du är i trädgården är ett lysande sätt att umgås, och det är fantastiskt att lära barnen om biologi, livscykler, hållbarhet och hälsosam kost. Involvera dem i plantering, vattning, förberedelse, skörd och grävning. De kommer att älska att dra på sig sina gummistövlar, rulla upp ärmarna och smutsa ner sina händer. Kom ihåg att ta några actionbilder av deras hårda arbete för din fotobok eller skapa en trädgårdsinspirerad scen med vattenkannor, slangar, räfsor och spadar för några roliga bilder.

Att arbeta i trädgården som en familj är ett bra sätt att lära sig nya saker, ha kul, odla hälsosam mat och njuta av naturen. Det är också ett lysande sätt att skapa nya minnen under sommaren och framåt hösten, vilket ger dig all slags innehåll för att skapa en helt egen kalender eller fotobok. För att starta din fotobok behöver du bara gå hit och börja skapa.

Börja skapa

Kommentarer