I en värld full av Pinterest-bröllop är det lätt att känna sig nedtyngd av alla fantastiska bröllopsidéer som finns. Vi tror att det är bra att börja med ett tema och om du planerar din stora dag har du säkert redan tänkt på ett. Oavsett om det är modern, klassisk, vintage, rustik eller egendomlig är det bra att ha en idé. Den logistiska biten av bröllop kräver även noggrann planering och man får inte glömma de små detaljerna. Eftersom vi vill hjälpa dig med bröllopsplaneringen har vi satt ihop den ultimata guiden för brudar som vill planera ett unikt bröllop. Där ger vi råd om allt från lokal till bröllopspresent

Grunderna

Ditt drömbröllop behöver inte kosta skjortan och det är viktigt att ha en budget innan du börjar planera. Så fort du har bestämt budget och datum kan du börja ta in offerter från lokaler, cateringföretag och liveband.

Tips: Om du säger ”ja” på en lördag i juli kommer du att betala de högsta priserna. Välj en ceremoni mitt i veckan eller gift dig efter högsäsong så kan du göra ännu mer med din budget.

Tips: Glöm den traditionella bröllopstårtan och testa en dessertbar istället för att ge gästerna bra mat till rimligare priser.

Inbjudningskort och vad de ska innehålla

Det kan vara svårt att bestämma hur du vill att bröllopsinbjudan ska se ut och vad de ska innehålla. Det är trevligt att ha ett genomgående tema från save the date-korten till inbjudningskorten som också stämmer överens med det övergripande bröllopstemat.

Tips: Designa dina save the date-kort, inbjudningskortoch tackkort med samma tema. Matchande bröllopsuppsättningar passar perfekt för alla typer av bröllop.

Tips: Använd ett foto av dig och din partner för att ge inbjudningarna en personlig känsla.

Vad skriver man i en bröllopsinbjudan? Du kan vara kreativ när du skriver inbjudningarna, men låt det inte gå alltför långt. Du måste ha med alla viktiga detaljer som lokal, datum och tid men var inte rädd för att ta med ett löjligt meddelande i slutet som visar era värderingar som ett par. Och glöm inte att be gästerna att lämna OSA med eventuella matpreferenser.

Bröllopsdekorationer

Du behöver inte följa de vanliga traditionerna – din bröllopsdag är en tom duk som du kan fylla med speciella stunder och allt som du älskar. Vi gillar såklart idéer på fototemat eftersom de skapar mer personlig känsla än något annat. De här idéerna för bröllops- och bordsdekorationer hjälper dig att få ut så mycket som möjligt av lokalen och skapa en atmosfär som gästerna kommer att prata om i många år framöver.

Tips: Skapa bordsplaceringarna med retro bilder. Gå igenom bilder på gästerna och välj ut dina favoriter. Du kan till och med märka bilderna med lökiga texter som ”först på dansgolvet”. Vintage-brudar kommer att älska den här idén.

Tips: Skapa en fotobok och fyll den av foton på gästerna. Be dina nära och kära om bilder före bröllopet och gör sedan boken själv. Lämna den öppen på ett bord i lokalen så att gästerna kan skriva sina namn och lämna meddelanden. Perfekt för ett modernt bröllop.

Tips: Häng upp några framkallade foton runtom i lokalen för att skapa en fotogirlang eller fotovägg som gästerna kan titta på och du kan spara för alltid.

Tips: Rulla ihop några framkallade foton i glas och lägg till utspridda värmeljus för effekt. Det ger borden en rustik charm som också är personlig.

Tips: Du behöver ha någonstans att lägga alla bröllopspresenter så håll ett bord tomt och skapa en skylt av några väggdekorationer som du ställer på bordet så att gästerna vet var de ska lämna presenterna. Något i stil med ”kort och presenter till det nygifta paret” går alldeles utmärkt.

Tips: Skriv ut menyn på några kort och anpassa dem efter din smak. Blommor passar bra för klassiska bröllop medan starka färger passar för en lokal vid vattnet.

Gästgåvor och tack

Lyft fram ditt unika bröllopstema med gästgåvorna, tackkorten och gåvorna till brudföljet. Ett bröllop kräver en massa jobb och ofta är det många som hjälper till. Visa dem hur mycket det betyder för dig med genomtänkta och personliga gåvor.

Tips: Leta rätt på några genomskinliga glasburkar, rulla ihop ett framkallat foto av paret och lägg ner lite godis så har du en personlig gåva som är enkel att skapa.

Tips: Skapa personliga muggar till alla gäster och ställ ut dem på borden. Bruden och brudgummens initialer med datumet är enkelt men effektivt.

Tips: Gör fotoböcker till brudtärnorna och marskalkarna som tackpresenter efter den stora dagen för att visa dem hur tacksam du är för deras hjälp. Ta med bilder från före och under bröllopet.

Tips: Skicka tackkort till alla gäster med ditt favoritfoto från den stora dagen. Skicka med en handskriven text som tack i bröllopskortet för en personlig känsla.

Med de här idéerna är du antagligen sugen på att börja planera själv. Vilket tema du än väljer och vilka dekorationer du än använder vill vi gärna se resultatet. Använd önskefotos produkter och dela dina bröllopsbilder med oss under hashtaggen #myalbelli så vi kan se vad du har skapat. Ta även en titt på #mittönskefoto-galleriet för mer inspiration.

Kommentarer