September är en månad som är frisk och härlig. Då tycker vi det passar bra för en nystart och dags att bli en bättre människa. Därför är det vettigare att avge löften i september än i januari. I januari känns det ibland tungt bara att stiga upp ur sängen, för att inte tala om hur det vore att börja gå på gymmet varje morgon. Men i september, när barnen är tillbaka i skolan och sommarens kaos ligger bakom oss, då är det dags att göra vissa förändringar som har förutsättningar att vara.

Kom i ordning

För att kunna nå dina nya mål är det viktigt att du har ordning och reda omkring dig. Lyckligtvis kan vår personliga kalender påbörjas vilken månad som helst på året. Skapa alltså en kalender med september som första månad och häng upp den i köket. Markera alla händelser för dig och din familj, inklusive födelsedagar, fester och mer triviala saker såsom fastställda möten. Det leder dig snart fram till nästa års september, och du behöver inte bekymra dig för kalendern i december, när du har fullt upp med att planera inför julen.

Förbered ditt hem för hösten

Nu när det börjar bli kyligare utomhus kommer du att tillbringa mer tid hemma. Se därför till att det blir trivsamt där. Gör dina väggar till ett galleri av bilder på dina vänner och din familj. Omge dig av bilder av dina favoritögonblick. Läs om de senaste trenderna inom heminredning och skaffa dig inspiration för att uppdatera ditt hem inför hösten.

Planera med vännerna

När barnen är tillbaka i skolan igen efter ett långt sommarlov, kan du utnyttja september för att ta igen det som du missat med vänner som du kanske inte sett på länge. I november är många redan fullt upptagna med att göra upp planer för julen, så se till att utnyttja denna lugna månad på bästa sätt. En snabb kopp kaffe eller en trevlig lunch med vänner kommer att pigga upp dig och göra dig gott.

Blanda dem med dekorationsföremål

Plantor, prydnader, klockor och ljus kan alla användas för att göra presentationen av din fotobok mer tilltalande. Rada helt enkelt upp dina böcker på hyllan och placera sedan dekorationsföremål mellan dem för att skapa en sofistikerad bokhylla.

Designtips: Se till att dina dekorationsföremål är neutrala för att undvika att dina bokhyllor ser för röriga ut.

Lär dig att leva i nuet

Med ständiga tekniska framsteg kan det i dag vara svårt att koppla av. Från din mobil, från din e-post och sociala medier. Men använd denna månad för att medvetet försöka leva i nuet. Varför inte ta en paus från sociala medier och skapa en fotobok av alla bilder du tar denna månad i stället för att ladda upp dem direkt på Facebook. Det är tillfredsställande att ha något konkret att ta på, och det är enklare än att titta på Facebooks tidslinje.

Fira dina framgångar

Var snäll mot dig själv när du lyckats förverkliga dina septemberlöften. Fira dina framgångar… Du kan till exempel köpa något som du längtat efter länge, eller dricka det där fina kaffet till frukost. Vi vill gärna markera våra framgångar i kalendern. Ungefär som när man ger barnen en guldstjärna. Ge en till dig själv också. Det förtjänar du.

När din planering är klar så ta en titt på våra kalendrar för att fastställa vilken av dem som ska guida dig genom dina nya föresatser. Vi har över 25 pre-designade kalendrar att välja mellan, bland annat en med ett inspirerande citat för varje månad. Denna kommer säkert hålla dig motiverad när januari börjar. Vi vill gärna höra hur du tar emot den nya årstiden så gå in på sociala medier genom att använda hashtaggen #önskefoto. Du kan också dela detta inlägg med familj och vänner med hjälp av nedanstående ikoner för att inspirera dem inför denna månad.

Kommentarer