Om ditt 2021 var ett år att komma ihåg (låt oss inse det, alla kommer att minnas detta år), varför inte återuppleva alla höjdpunkter i en årsbok? Du kan skapa ett album av din familjs favoritögonblick, visa hur dina småttingar har växt under året eller skapa en professionell portfölj med bilder över ditt arbete under året. Vi har massor med tips för att hjälpa dig att komma igång. Om du behöver inspiration – kolla då in dessa 11 kreativa teman för årsböcker. 

1. Skapa din bebis första årsbok

Om du var lycklig nog att få en bebis i år, varför inte skapa en underbar bebisbok? Du kan dokumentera alla viktiga milstolpar, från den dag du kom hem med bebisen till bebisens första jul. Och en fotobok över bebisens första år kan bli början på en härlig samling av album, som du kan utöka varje år. Det är ett utmärkt sätt att fånga alla speciella stunder, stora som små. Vi har massor med fördesignade fotoböcker som du kan använda, om du inte vill skapa din fotobok från scratch.

2. Titta tillbaka på de bästa delarna av 2021

När du har tillbringat året med att utforska ditt grannskap och ta häftiga bilder på platsen du bor kommer du att vilja visa upp dem. Dessa foton kan bli den perfekta årsboken att visa för vänner eller bläddra igenom när du kommer ihåg det här unika året. Och du kan också lägga till roliga skärmdump från Zoom-möten och alla andra minnesbilder du har plockat upp under det senaste året för att berätta hela historien om ditt år 2021. 

3. Skapa ett familjealbum

Det är alltid jätteroligt att titta på gamla familjebilder – från mysiga familjekvällar till pinsamma ögonblick under barndomen. Om du själv nyss har bildat familj, varför inte starta din egen samling av album med en årsbok? Även om barnen har flugit ut ur boet, kan du starta en ny tradition genom att skapa en fotobok varje år. Använd dina bästa familjebilder och bilder av barnen i lekparken, så att ni kan se tillbaka på ännu ett härligt år tillsammans. 

4. Skapa en fotobok över den senaste flytten

Att flytta är alltid en stor händelse, oavsett om du flyttar till en annan lägenhet eller till en permanent bostad. Om du har tagit bilder av din flytt från flyttdagen från alla kartonger till att slutligen få slå dig ner och fira den första julen i ditt eget hem, då kan du dokumentera detta i en årsbok. Varför inte till exempel skanna av olika tapeter eller inredningsdetaljer för att senare kunna titta tillbaka på allt arbete du utfört under året? 

5. Skapa en årsbok av recept

Har du haft ett år av kulinariska upplevelser? Du kan skapa en årsbok med alla de recept du testat under de senaste 12 månaderna. Oavsett om du är en erfaren kock eller en nybörjare, kan du lägga till alla Instagram-bilder med lyckade och mindre lyckade rätter och skapa en samling av dina egna kokböcker. 

6. Fånga barnens alla prestationer

Om du har en liten musiker, en blivande sportlegend eller vetenskapsman i familjen, varför inte föreviga detta fantastiska år i en årsbok med bilder på deras framsteg? Det blir ett trevligt sätt för dem att se hur långt de kommit i skolan eller i sin favorithobby. Och när de tar sin doktorsexamen eller fyller idrottsarenorna i framtiden, kan du visa dem hur alltsammans började.

7. Starta ett bibliotek med dina barns konstverk i år

Utrymmet på kylskåpet är väl aldrig tillräckligt för att sätta upp alla mästerverk som din lilla Picasso målat? När du har slut på utrymme, kan du skanna konstverken och skapa en fotobok av dem till ditt barn i stället. Med en årsbok håller du ordning och reda på deras krumelurer under många år, och du behöver inte spara dem i lådor på vinden heller. 

8. Skapa en fotobok av din favorithobby

Har du börjat sticka tröjor, fotografera eller utöva en ny sport i år? 2021 var definitivt året vi alla testade nya hobbyer, så börja dokumentera din nya favorit tidsfördriv i en årsbok. Du kan visa upp allt som gjort ditt år minnesvärt: från hantverk till ny fototeknik eller klättertävlingar. Sedan kan du skapa en splitterny fotobok varje år för att markera dina framsteg.

9. En årsbok blir den perfekta julklappen

Minnen är alltid bättre när de delas, så varför inte ge en årsbok till dina vänner? Samla ihop era lyckligaste, roligaste och mest minnesvärda ögonblick från det gångna året, från dagar i parken, alla födelsedagar ni firade hemma till fina ögonblick i ert grannskap och skapa något som de kommer att vilja spara för alltid. En årsbok kan vara den perfekta presenten för de vänner och familj du inte har kunnat se personligen i år.

10. Ge din portfölj med bilder ett professionellt utseende.

Om 2021 var ett mycket kreativt år för dig, använd då din årsbok som en portfölj med bilder. Vårt stora utbud av fördesignade böcker innebär att det är väldigt enkelt att skapa en årsbok med önskefoto. Satsa på en XL fotobok för att visa upp dina bästa prestationer och använd gärna en panorama-bindning så att dina mest imponerande bilder kan visas på två sidor. Du kan fylla fotoboken med höjdpunkter från din fotografering eller exempel på din skrivkonst, och anpassa den som du vill.

11. Placera dina sötaste bilder av husdjuren i en årsbok.

Tillhör du de djurägare som skapar ett Instagram-konto åt din håriga vän? Även om din hund eller katt redan är en sensation på sociala medier, kan du samla ihop de sötaste bilderna på dem från 2021 och skapa ett album. Fyll ditt husdjurs årsbok med bilder på allt från gosiga tupplurar till promenader i skogen. Du kan också göra den personlig med söta cliparts för att anpassa fotoboken så att den poängterar hur söta husdjuren.

 

Oavsett hur du tillbringade 2021, om du gör en djurbok eller en bebisbok, finns det massor av fantastiska redigeringsverktyg du kan utforska för att göra din årbok från önskefoto unik. Ladda ner vårt skaparverktyg för att bli kreativ och fira detta berg-och dalbanaår i stil.

Och om du behöver extra hjälp för att skapa en årsbok från scratch, kolla in vår Smart Assistent. Den väljer automatiskt ut dina bästa bilder och gör en fotobokslayout, så att du slipper gå igenom årets bilder och sparar tid. I stället kan du fokusera på att släppa loss din kreativitet och ha kul.

Har du sett några tips på årsböcker som du gillar? Dela denna blogg på sociala medier genom att klicka på ikonerna nedan.

Kommentarer