Om 2022 blev ett oförglömligt år, varför inte återuppleva årets höjdpunkter i en fin, helt personlig årsbok? Hos önskefoto är möjligheterna obegränsade. Skapa ett album med dina favoritstunder med familjen, visa hur din gullunge har vuxit under året eller skapa en proffsig portfölj med årets bästa bilder. Vi har massor av idéer som hjälper dig att komma igång: Kolla in våra 11 kreativa årsboksteman och låt dig inspireras.

1. Skapa ditt barns första årsbok

Om du välkomnade ett nytt litet underverk till världen i år, varför inte göra en fin babybok? En årsbok är ett fantastiskt sätt att samla alla milstolpar, från det att ni kom hem från bb till den första julafton. Titta igenom våra fotoböcker på babytema och släpp loss kreativiteten när du designar din babyårsbok från grunden.

Vårt bästa tips: En minnesbok från barnets första år kan också bli början på en ljuvlig samling album som du utökar varje år. Det är ett underbart sätt att föreviga alla speciella stunder, stort som smått – och dessutom blir de uppskattade presenter till mostrar och farbröder, mor- och farföräldrar.

2. Se tillbaka på godbitarna från 2022

Om några av årets höjdpunkter för dig var efterlängtade resor och äventyr är du inte ensam! Du kanske äntligen kunde göra en weekendresa med familjen till havet eller fick tillbringa hela sommaren med dina bästisar? Se tillbaka på dina bästa resminnen från 2022 med en anpassad årsbok. Lägg till bildtexter i hela årsboken med datum och platser. Om du känner dig extra kreativ kanske du vill ta med några roliga anekdoter från varje resa.

3. Påbörja ett familjealbum

En familjeårsbok kan skapas på tusen sätt. Om ni firade viktiga milstolpar i familjen i år, till exempel studenten, en bröllopsdag, bröllop eller ett nytillskott i familjen, skapa en årsbok fylld med de allra bästa ögonblicken från 2022.

Det är alltid roligt att se tillbaka på gamla familjebilder – från spontanbilder på familjesammankomster hemma till soliga semesterbilder och skojiga barndomsfoton. Om du har tid, välj att göra ett lite större projekt av det. Gör en djupdykning i familjearkiven för att hitta lite vintagebilder på hela familjen, och utforma sedan några delar av boken som ”då och nu”-jämförelser.

4. Skapa en minnesbok när du flyttar

Att flytta är alltid en stor händelse, oavsett om du byter lägenhet eller har hittat ditt livs hem. Om du har fotat ända sedan inflyttningsdagen, med bilder på flyttlådor eller förberedelserna inför den första julen i nya hemmet, kan du dokumentera framstegen i en årsbok.

Vårt bästa tips: Varför inte skanna tapetprover och inredningsalternativ för att kunna se tillbaka på allt hårt arbete du åstadkommit under året?

5. Fyll en årsbok med recept

Har det varit ett år fyllt av kulinariska upplevelser? Gör en årsbok med alla recept du har testat de senaste 12 månaderna. Det spelar ingen roll om du är en erfaren kock, hemmabagare i världsklass eller nybörjare – lägg till alla bilder på paradrätter (och kulinariska magplask) för att påbörja din egen kokbokssamling. Fullända konceptet genom att ta med recepten bredvid det färdiga mästerverket.

6. Skapa en dagbok över barnens bedrifter

Om du har en minimusiker i familjen, en aspirerande sportlegendar eller en spirande forskare, varför inte visa dem hur duktiga de har varit med en årsbok där du firar deras framgångar? Det blir ett härligt sätt för dem att se vilka framsteg de har gjort i skolan eller favoritintresset. Och när de sedan får sin doktorshatt eller säljer ut arenor i framtiden, kan du visa var det hela började.

7. Starta ett bibliotek med barnens konstverk från året som gått

Det finns aldrig tillräckligt med plats på kylskåpet för små Picassos alla mästerverk. När platsen tar slut kan du skanna alla teckningar och skapa en konstbok till barnet i stället. Med alla fina teckningar i en årsbok kan du också skydda och bevara konstverken inför framtiden – och slipper alla lådor på vinden.

8. Gör en årsbok om din favorithobby

Har du börjat sticka i år, lärt dig fotografera eller äntligen tagit dig samman och börjat med en ny idrott? Börja dokumentera ditt nya favoritintresse i en årsbok. Du kan visa upp allt från hantverksprojekt till nya fototekniker eller klättertävlingar som har gjort året minnesvärt. Sedan kan du göra en ny fotobok varje år för att skildra framstegen.

9. Ge bort en årsbok i present

Minnen blir alltid mer värdefulla när de delas, så varför inte ge bort en årsbok till vännerna? Samla dina lyckligaste, roligaste och mest minnesvärda ögonblick från det gångna året, från dagar i parken till alla födelsedagskalas i hemmet och utflykter i närområdet – och skapa något som de vill bevara för evigt. En årsbok kan bli en perfekt present till nära och kära som du kanske inte har kunnat träffa personligen i år.

10. Ge din portfolio ett proffsigt utseende

Om 2022 blev ett kreativt år för dig kan du använda din årsbok som portfolio. Med önskefotos stora utbud av fördesignade årsböcker går det lekande lätt att skapa en årsbok. Välj en fotobok i XL-format för att visa upp ditt bästa arbete och lägg till Panorama DeLuxe-alternativet, så att dina mest imponerande bilder kan ta plats på ett helt uppslag. Du kan fylla den med allt från dina finaste foton till utdrag från dina texter, och anpassa den hur du vill.

11. Samla dina gulligaste djurbilder i en årsbok

Är du den sortens djurägare som har ett Instagramkonto till din fyrfota vän? Även om din hund eller katt redan är en sensation i sociala medier, kan du samla alla de gulligaste bilderna från 2022 och skapa ett album. Fyll ditt husdjurs årsbok med foton på allt från mysiga kelstunder till promenader i skogen och en och annan godbit. Du kan också anpassa boken med söta clip arts för att skapa en lika gullig bok som älsklingsdjuret.

önskefoto har massor av användbara redigeringsverktyg för att skapa en lika unik årsbok som ditt, oavsett hur du tillbringade 2022 och om du gör en resebok eller en husdjursportfolio. Hämta vårt skaparverktyg för att släppa loss kreativiteten och fira det gångna bergochdalbaneåret i stor stil.

Och om du behöver lite extra hjälp med att skapa en årsbok från grunden, kolla in vår Smart Assistent. Den väljer automatiskt ut dina bästa bilder och skapar en fotobokslayout, så att du slipper bläddra genom årets stora bildhög och kan fokusera på det roliga och kreativa arbetet.

Har du sett några årsboksidéer som du gillar? Dela det här blogginlägget i sociala medier genom att klicka på ikonerna nedan.

Kommentarer