Fyll en fotobok med barnets första tandlösa leenden, återupplev skrattfyllda släktträffar i en familjefotobok eller visa upp dina äventyr med en resefotobok. En årsbok är alltid ett perfekt sätt att fira stunderna som har gjort ditt år fantastiskt. Vi har massor av idéer som hjälper dig att komma igång: Kolla in våra 11 fotoboksidéer och låt dig inspireras.

1. Babyfotobok

Om ni välkomnade ett nytt litet underverk till världen i år, varför inte göra en fin babyfotobok? En årsbok är ett ljuvligt sätt att dokumentera alla barnets milstolpar, från det att ni kom hem från bb till den första julafton. Titta igenom vårt utbud av fotoböcker på babytema och släpp loss kreativiteten medan du designar din babybok från grunden.

Vårt bästa tips till barnets fotobok: Min första bok – från barnets första år kan också bli början på en ljuvlig samling album som du utökar varje år. Det blir ett fint sätt att föreviga alla särskilda ögonblick på vägen – och dessutom uppskattade presenter till stolta mor- och farföräldrar!

2. Fotobok för 2023

Hur var ditt 2023? Oavsett om det var fyllt av minnesvärda stunder med familjen eller massor av skoj och äventyr med dina bästa vänner, är en fotobok för 2023 ett perfekt sätt att minnas årets mest fantastiska ögonblick. Gör en fotobok med text och lägg till datum, namn och platser. Titta igenom våra fina temadesigns för att hitta idéer till din fotobok.

Vårt bästa tips till din fotobok för 2023: Skapa en minnesfotobok utöver det vanliga för 2023 genom att lägga till anekdoter och citat i hela designen.

3. Familjens fotoalbum

En familjefotobok kan utformas på oändliga sätt. Om familjen har firat viktiga milstolpar under året, som student, bröllopsdag, bröllop eller nytillskott i familjen, skapa en fotobok fylld med de allra bästa minnena från 2023. Det är alltid kul att se tillbaka på gamla familjefoton – från spontanbilder under en filmkväll hemma till soliga semesterbilder och roliga barndomsfoton.

Vårt bästa tips till familjens fotoalbum: Om du har tid, utöka fotoboken till ett större projekt. Gör en djupdykning i familjearkiven och leta fram gamla kära bilder på hela familjen. Skapa sedan en Då och nu-känsla i utvalda delar av boken.

4. Minnesbok för ditt nya hem

Att flytta är alltid en stor händelse, oavsett om du byter lägenhet eller har hittat ditt livs hem. Om du har fotat ända sedan inflyttningsdagen, med bilder på flyttlådor eller förberedelserna inför den första julen i nya hemmet, kan du dokumentera framstegen i en fotobok.

Vårt bästa tips till din hemfotobok: Skanna tapetprover och inredningsidéer för att visa hur hårt du har jobbat under året och ge din fotobokskreation konstnärlig inramning.

5. Fotokokbok

Har det varit ett år fyllt av kulinariska upplevelser? Då kan du skapa en fotokokbok med alla fantastiska recept som du har testat det gångna året. Det spelar ingen roll om du är en skicklig kock, hemmabagare i världsklass eller nybörjare – lägg till alla bilder på paradrätter och kulinariska magplask för att påbörja din egen kokbokssamling.

Vårt bästa tips till din fotokokbok: Skapa en personlig kokbok utöver det vanliga genom att komplettera receptet med en helsidesbild på den färdiga rätten eller bakverket.

6. Fotobok med barnens milstolpar

Med barnfotoböcker kan du verkligen leka loss. Om du har en minimusiker i familjen, en aspirerande sportlegendar eller en spirande forskare, varför inte visa dem hur duktiga de har varit med en barnfotobok där du firar deras framgångar? Det blir ett härligt sätt för dem att se vilka framsteg de har gjort i skolan eller favoritintresset. Och när de sedan får sin doktorshatt eller säljer ut arenor i framtiden, kan du visa var det hela började.

7. Fotobok med barnets konstverk

Det finns aldrig tillräckligt med plats på kylskåpet för små Picassos alla mästerverk. När platsen tar slut kan du skanna alla teckningar och skapa en konstfotobok till barnet i stället. Med alla fina teckningar i en fotobok kan du också skydda och bevara konstverken inför framtiden – och slipper alla lådor på vinden.

Vårt bästa tips till barnets konstfotobok: Om du inte har en traditionell skanner kan du ändå enkelt skanna barnets teckningar direkt från mobilen med en kostnadsfri fotoskannerapp.

8. Fotobok om din favorithobby

Har du börjat sticka i år, lärt dig fotografera eller äntligen tagit dig samman och provat en ny sport? Börja dokumentera ditt nya favoritintresse i en fotobok. Du kan visa upp allt från hantverksprojekt till nya fototekniker eller idrottstävlingar som har gjort året minnesvärt. Sedan kan du skapa en ny fotobok varje år för att skildra framstegen.

9. Klassisk fotobokspresent

Samla dina lyckligaste, roligaste och mest minnesvärda stunder från det gångna året, från lediga dagar i parken till alla födelsedagskalas och skrattfyllda fikastunder med nära och kära. Skapa sedan en minnessak som de kan bevara för alltid. En fotobok är en perfekt present till släkt och vänner som du inte har kunnat träffa personligen på ett tag.

Vårt bästa fotobokstips: Oavsett vad du fyller din fotobok med blir minnen alltid bättre om de delas! Beställ flera exemplar av din personliga fotobok och ge bort en fotobok present till hela gänget.

10. Portfolio-fotoböcker

Om 2023 blev ett kreativt år för dig kan du använda din årsbok som portfolio och fotobok inspiration. Vårt stora sortiment med fotoböcker på olika teman gör det enkelt att skapa en fotobok. Du kan fylla den med allt från mästerliga fotografier till textprover eller dina bästa designprojekt. Sedan anpassar du designen precis som du vill ha den.

Vårt bästa tips till din portfolio-fotobok: Välj en fotobok i XL-format för att visa upp ditt bästa arbete och lägg till Panorama DeLuxe, så att dina mest imponerande bilder kan ta plats på ett helt uppslag.

11. Djurfotoböcker

Är du den sortens djurägare som har ett Instagramkonto till din fyrfota vän? Samla dina gulligaste djurbilder i en fotobok! Även om din hund eller katt redan är en sensation i sociala medier, kan du samla alla de gulligaste bilderna från 2023 och skapa ett album. Fyll ditt husdjurs fotobok med bilder på allt från mysiga kelstunder till promenader i skogen och en och annan godbit.

Vårt bästa tips till din djurfotobok: Anpassa din kreation med fina clip arts och vackra illustrationer från vårt bibliotek och skapa en personlig fotobok som är lika gullig som din älskling.

En personlig årsbok är det perfekta sättet att berätta en oförglömlig historia. Dokumentera barnets framsteg i en barnfotobok, fira er kärlekssaga med ett bröllopsalbum eller hylla din älskade fyrbenta vän i ett djurfotoalbum.

Och om du behöver lite extra hjälp med att skapa en fotobok från grunden, kolla in vår Smart Assistent. Den väljer automatiskt ut dina bästa bilder och skapar en fotobokslayout, så att du slipper bläddra genom årets stora bildhög och kan fokusera på det kreativa arbetet.

Har du sett några fotoboksidéer som du gillar? Dela våra fotobokstips i sociala medier genom att klicka på ikonerna nedan!

Kommentarer