Alla älskar en bra fest, att umgås med vänner och bara ha kul. Temafester är bland de bästa festerna. Men istället för att klia dig i huvudet och fundera på vad du ska göra – har vi här några originella förslag till dig!

Vi har 8 fantastiska sätt att anordna en fest som alla kommer att tala om.

Och för att vara säker på att alla kommer, har vi några enastående förslag på inbjudningar i våra julkortsdesigner också. Du kommer att älska dem!

1. Festen man kommer till med den fulaste jultröjan man har

Idén: Den här är enkelt och trevlig. Få dina gäster att gräva fram den fulaste, hemskaste, löjligaste jultröjan de kan hitta.

Förberedelser: Börja i rätt ände, se till att du har kameran redo. Du kommer aldrig att kunna glömma de komiska kläder som kommer att träda in genom din dörr. För att inte nämna att du får några fantastiska bilder att framkalla och något som ni kan se tillbaka till och skratta åt tillsammans.

Gör festen ännu roligare: Du kan göra den till en tävling och belöna den värsta tröjan. Eller ännu hellre, berätta inte för dem att det är en tävling förrän de kommer. De kommer att älska överraskningen.

Inbjudningar: Vi skulle rekommendera det klassiska mönstret, mest för att det ser ut som samma mönster du kan se på gamla jultröjor.

2. Fest i pub-quiz-stil

Idén: Få dina vänner att dela in sig i grupper med lika många i varje grupp och be var och en hitta på ett löjligt namn på gruppen. Som värd läser du upp frågorna och grupperna ska skriva ner sina svar på en bit papper. I slutet läser du upp vem som hade flest rätt.

Förberedelser: Samla in frågor som täcker många olika ämnen. Vetenskap, matematik, allmänkunskap, jul! Ge varje grupp en penna och papper som de kan skriva ner sina svar på. Gå igenom alla frågorna och be sedan varje lag att skicka vidare svaren till laget till höger om dem. Läs sedan upp svaren ett i taget och låt var och en bocka för vad deras konkurrenter svarat rätt eller fel…då kan ingen fuska!

Gör det ännu roligare: Varför inte lägga till några frågor om vänner och familj, men var noga med att inte göra dem för personliga…

Inbjudningar: Tallkvistar och juliga blomster är så juligt. Allt du behöver är en bild som passar temat.

3. Julfimsfest

Idén: Samla dina vänner och välj några av dina favoritfilmer. Vi älskar En liten julsaga, Tomten är far till alla barnen, Fanny och Alexander och inte att förglömma Ensam hemma (den första är den bästa).

Förberedelser: Se till att det finns tillräckligt med plats för alla att sitta mysigt och bekvämt. Självklart ska det finnas massor av snacks. Vi rekommenderar mängder av popcorn, sötsaker och saltgodis. Då kommer alla att tycka att det är som på bio.

Gör festen ännu roligare: Du kan ha en omröstning för att komma fram till vad de skulle vilja se. Eller så kan du lämna plats på inbjudan där gästerna kan skriva ner vad de skulle vilja titta på. Den mest populära vinner.

Inbjudningar: Glittrig jul passar bra. Leta upp bilder på filmerna du tror att de vill titta på och ha med dem i omröstningen. Klart.

4. Vinterunderlandsfest

Idén: Ta fram varenda julpynt du någonsin ägt och börja skapa. Förvandla ditt hem till ett vinterunderland som jultomten skulle bli stolt över.

Förberedelser: Inget går upp mot en massa snöflingor i papper för att skapa feststämning. Du kan också fejka snö med bomullsvadd. Ta fram alla dina ljusslingor. Be människor komma utklädda i yllehattar, scarves och handskar. Och glöm inte julgranen för guds skull! Och du kan även använda alla dina julkort som dekoration. För användbara tips om hur du gör det mesta av dem – kolla in vårt blogginlägg om det här.

Gör festen ännu roligare: Klä ut din hund till Rudolf med röda mulen och din katt till en alv. Glöm inte att fotografera dina husdjur i deras festutstyrsel också!

Inbjudningar: Vår inbjudan med silverkula är ett perfekt val. Dess glänsande färger, snöiga designelement och grankottar passar verkligen in i vinterunderland-temat.

5. Spelfest

Idén: Alla älskar spel på jul så varför inte ha en fest som handlar bara om spel? Leta upp alla dina gamla favoriter och be alla ta med sina favoriter också. Ubongo, Monopol, Cluedo, Labyrint, Scrabble, Tomtens julspel  med flera.

Förberedelser: Klä din hall med lite av varje som har med julen att göra och köp in massor av mumsiga snacks och drycker. Och glöm för guds skull inte spelen.

Gör festen ännu roligare: Om man ska spela i lag, placera människor i lag som vanligtvis inte har så mycket tid att umgås. Eller för att göra spelet mer tävlingsinriktat, sätt upp en poängtavla över vilka som vinner vilka spel.

Inbjudningar: Vi har den perfekta: hemliga tomten. Det är lekfullt, är i seriefigurformat och passar fantastiskt med speltemat.

6. Kulinarisk julfest

Idén: Be dina gäster fixa lite utsökt hemlagat mums (eller drycker) som alla delar på festen.

Förberedelser: Kontakta alla och fråga dem vad de skulle vilja ta med sig. Se bara till att det är en jämn fördelning av förrätter, huvudrätter, desserter och drycker. Och inte att förglömma, se till att du har kameran redo för att föreviga alla ögonblick. Om du aldrig fotograferat mat tidigare, kolla in vår tipsblogg om matfotografering. Den är späckad med lysande idéer.

Gör det roligare: Att tävla är kul! Du kan lägga till ett omröstningsmoment för att se vilken rätt människor uppskattade mest. Men håll det hemligt…dela bara ut små röstkort till alla och be dem poängsätta varje rätt från 1 till 10. Räkna sedan ihop poängen i slutet. Den mest populära vinner ett pris.

Inbjudningar: Det finns en pepparkaksdesign som passar mattemat perfekt.

7. Fest med julklappsspel

Idén: Alla fester som inbegriper julklappar måste vara bra! Träffas allesammans och spela ett (eller flera!) spel. Det finns hemliga tomten: det är spelet där du köper en julklapp till någon men det är hemligt vem den är ifrån. Skicka paketet (med vantar på!): ha dina julklappar redo. Slå in din julklapp i massor av julklappspapper med en liten julklapp i varje lager. Sätt på musiken och stäng av den när den gått runt. Den person den hamnat hos öppnar den. Och så vidare. Det finns så klart massor av fler spel att njuta av.

Förberedelser: Det beror på vilket spel ni väljer att spela. Se bara till att alla tar med en julklapp (det finns massor av fantastiska förslag på vår webbplats som t.ex. muggar!), ordna alla dina kitschiga listor med julmusik och fixa massor av snacks och drycker till alla.

Gör festen ännu roligare: Vad kan vara roligare än att öppna julklappar till julsånger och snacks. Åh, det goda livet.

Inbjudan: Det måste bara vara vårt Jultomte-presentkort. Detta passar utmärkt till temat med julklappsspel.

8. Tid för hantverksfest

Idén: Samla alla dina vänner och familjen och skapa någonting vackert. Det kan vara vad som helst som t.ex. en korg fylld till brädden med julklappar, stickning med jultema, handgjort julpynt, färgglada julkransar, lägg din personliga touch till ett pepparkakshus och ja, det finns så mycket mer.

Förberedelser: Se till att det finns tillräckligt med material för alla att skapa någonting med eller ännu hellre, be gästerna ta med sina egna material och tillräckligt mycket för att dela med sig av. Och eftersom rummet kommer att vibrera av kreativitet måste du se till att du har tillräckligt med tilltugg för dina hungriga kreatörer.

Gör festen ännu roligare: Vem är bäst? Rösta om det! Den skapelse som får flest röster vinner extra festlig julklapp som du väljer. Om dina idéer tagit slut, klicka bara här.

Inbjudan: julklappsetiketter passar perfekt eftersom de känns så mycket som hantverk.

Med så många festförslag att välja bland, är vi säkra på att du får en extra speciell jul!

Och vill vill gärna höra allt om den. Om du har fler förslag som vi missat, tala om dem för oss så delar vi dem med alla.

Och naturligtvis, om du tror att någon av dina vänner skulle vilja anordna en fest, dela denna blogg med dem med de  sociala media-ikonerna nedan.

Ha det så kul!

 

Kommentarer