En personlig kalender är den perfekta presenten för vänner och familj men också något som är trevligt för dig själv att hänga upp hemma.  Vi har sju bra idéer för temakalendrar som du kommer att njuta av varje dag.

Vilket år det har varit

Ordna dina favoritstunder från föregående år och använd olika bilder från varje månad för att skapa en kalender.

calendar-12months-onskefoto

Tips: Foton av födelsedagar och speciella händelser blir som en påminnelse för dig

Mat och dryck

Foton av säsongernas smaskiga frukter och grönsaker blir perfekt för kalendern och påminner dig om att alltid äta efter årstiden.

ideer-for-fotokalendrar-med-mat

Tips: lägg till en lista över säsongens råvaror varje månad. Det är enkelt att göra med textalternativet i kalenderverktyget

Den vackra naturen

Snöiga miljöer i januari, havsbilder i augusti och löv som faller i oktober. Hämta inspiration i omgivningarna och använd naturfoton som visar årets gång.

ideer-for-fotokalendrar-med-arstiderna

Tips: du kan använda de fördesignade årstidsbilderna som den du ser här.

Världen runt

Använd foton av dina favoritplatser och ta med några drömdestinationer för en daglig dos av inspiration. Du kan lägga till några meningar på det lokala språket i varje foto så att du lär dig lite lokala uttryck varje månad.

ideer-for-fotokalendrar-med-resebilder

Tips: välj en årskalender Klassisk A3 och genomskinlig kalenderöversikt som den här för att verkligen visa upp dina resebilder.

Utklädnad

Sätt på dina husdjur gulliga kläder och använd årstidsbunden rekvisita som kärlekshjärtan i februari och pumpor i oktober för att skapa en upplivande kalender som du kommer bli glad av varje dag.

ideer-for-fotokalendrar-med-husdjur

Visa upp deras konstnärliga talanger

Skanna in eller fotografera barnens konstverk och använd dem för att skapa en kalender som du verkligen kommer att värdesätta. Det passar även utmärkt som fotobok.

ideer-for-fotokalendrar-med-barnens-konstverk

Tips: använd en lekfull design som den här för att lyfta fram deras excentriska konst.

Citera mig om du vill

Använd berömda motiverande citat eller hitta på egna inspirerande ord att lägga över dina foton. Du kommer att känna dig upplyft varje gång du ska se vilket datum det är.

ideer-for-fotokalendrar-med-citat

Hjärngympa

Om du är duktig på Photoshop kan du skapa foton där man ska upptäcka skillnaderna varje månad. Eller lägg till ordlekar eller gåtor i kalendern med hjälp av kalenderverktyget.

ideer-for-fotokalendrar-med-lekbilder

Tips: Använd en enkel design för att lägga fokus på ditt spel.

Känner du dig inspirerad? Varför inte använda dessa idéer och skapa en egen personlig kalender? Du kanske har egna idéer? Glöm inte att dela resultatet med oss! Vi älskar att se vad du hittar på.