Även om vi älskar sommaren finns det en njutning i att den tar slut och vi får tillbringa mer tid hemma. Hösten är den tid på året när vi börjar göra små ändringar för att göra våra hem mysigare, så med detta i åtanke har vi valt våra bästa inredningstrender för den nya årstiden som hjälper dig finna dig till rätta igen. Från djupa, djärva paletter till tropiska mönster, det är de 6 inredningstrenderna som varje inredningsdesigner använder som inspiration denna säsong.

Kom ihåg, djärvt är vackert

Säg hej då till grått och beige och hej till marinblått, smaragdgrönt och djuplila. Färgerna är starkare än någonsin och ädelstensnyanser är de vi ska fokusera på som nyckelfärger till hösten. Om du inte är säker på om du vill måla hela ditt hem i en så bjärt färg, måla då en specialvägg i en nyans du väljer eller lägg bara till några kuddar, filtar och andra inredningsdetaljer som t.ex. vaser i klarare färger.

Gör den till din egen

Framkalla och häng upp en forex skumtavla som kontrasterar med färgen runt omkring för att förhöja inredningen.

Dekorera med tropiska blomstertryck

Rosa och gröna nyanser har synts överallt i sommar och hösten är säsongen att ta den trenden till ditt hem. Antingen det är i tapeter, tyger eller stoppningar, ett tropiskt blomstetryck tar omedelbart ditt vardagsrum in i den nya årstiden. Monstera eller palmblad är fortfarande det trendigaste valet, men du kan också testa att bara sätta en bukett blommor på ditt matbord för att göra en blinkning till trenden utan att göra några större ändringar.

Gör den till din egen

Försök ta en intressant bild av en blomma eller några växter och framkalla den på en väggdekoration i plexiglas. Den kommer att smälta in väl med blomstermönstren i ditt hem och färgerna i plexiglaset kommer att framträda tydligt.

Använd böcker som dekoration

Att visa upp böcker i ditt hem är ett enkelt sätt att göra ditt rum sofistikerat. Trenden med att visa upp böcker är här för att stanna och det är superenkelt att justera varje årstid beroende på hur många böcker du har. Du kan stapla dem på måfå på en eldstad eller hylla eller sätta upp en bokhylla på väggen och fylla den med all din favoritlektyr. Du kan även färgkoda dina böcker för att få dem att se mer eleganta ut.

Gör den till din egen

Att visa upp dina egna fotoböcker är ett fantastiskt sätt att följa upp denna trend och samtidigt lägga till en extra touch. Läs våra tips om kreativa sätt att visa dina fotoböcker för fler förslag.

Välj mörkt trä

Ge ditt hem lite retroglamour med några mörka möbler. Trenden med mörkt trä har varit framträdande i heminredningskretsar i några år nu, men denna årstid kommer det att bli mainstream och lätt att reproducera hemma. Sök igenom butiker med vintagemöbler för att hitta möbler från femtiotalet i mahognynyanser så ser ditt hem elegant ut i ett nafs.

Gör den till din egen

Skapa och visa upp retroframkallningar för att matcha retrokänslan i mörka trämöbler. Läs våra tips för att skapa retroframkallningar för att få inspiration.

Investera i hantverksmaterial och keramik

I vår teknikgalna värld har vi sett en växande trend med handtillverkad inredning som en reaktion. Keramik och handtillverkade textilier dominerar och får ditt hem att se ut som ett hem. Ta med saker hem från dina resor eller gå till secondhandbutiker och hitta unika saker som ingen annan har. Det är så trevligt när varje sak i ditt hem har en unik historia.

Gör den till din egen

Framkalla en lugnt, stillsam scen på en canvastavla eftersom den smälter in bra med varma handtillverkade textilier.

Anamma tunnelbanekakel

Cementkakel är köks- och badrumstrenden som du bör fokusera på i höst. Ljust vitt är den perfekta bakgrunden för att leka med andra trender och kontrasterar snyggt med cementputsen. Du kan välja layouten i klassisk tunnelbanestil eller bli kreativ och arrangera dem i olika riktningar och mönster.

Gör den till din egen

Komplettera ditt tunnelbanekakel med en makrobild i närbild framkallad i svart och vitt på en aluminiumtavla. Detta ser extra elegant ut i badrum och kök där ditt cementkalek troligen kommer att finnas.

Vilken är din favoritinredningstrend för den nya säsongen? Har du nyligen renoverat hemma? Dela sedan dina bilder med oss genom hashtaggen #önskefoto så att vi kan se vad du har skapat. Du kan också dela denna blogg på sociala medier med hjälp av nedanstående ikoner för att inspirera familj och vänner.

Kommentarer