ny-års-löften

Vi vet inte hur det är med dig, men ett snabbt förhör på kontoret avslöjade massor av föresatser som inte kunnat hållas.

Från att lära sig spela gitarr till att läsa tidningen varje dag och äta grönsaker till alla måltider, det finns så många nyårslöften vi inte tycks kunna hålla.

Inspirerade av detta (och det nya året) har vi sammanställt vår egen lista med mål som är enkla att uppnå och vi tror att den kommer att göra ditt år bättre ån någonsin.

1. Gå på upptäcksfärd

ny-års-löften-urforska

Antingen det är ett nytt kvarter i din stad, en park bakom ditt hus eller ett land på andra sidan jordklotet. Utforskande av nya platser leder till nya erfarenheter.

2. Gör någon glad

ny-års-löften-le

Det kan vara din familj, en vän eller någon på gatan. Vi anser att vänlighet är underskattat i vår tid och att hjälpa någon med deras shopping eller få någon att skratta får inte bara dem att må bra, utan dig också.

3. Gör någonting som skrämmer dig.

ny-års-löften-ansikte-rädslor

Du behöver inte hoppa ut från ett flygplan för att visa att du är orädd…försök göra en liten modig handling som t.ex. att ge en främling en komplimang eller stå upp för någon på arbetet.

4. Visa tacksamhet

ny-års-löften-tacksamhet

När var senaste gången du sa tack och verkligen menade det? Säg tack till dina vänner, tack till din familj och tack till alla som har gjort något för dig. Tacksamhet har visat sig göra dig mer optimistisk så det måste vara någonting bra.

5. Bli mer kreativ

ny-års-löften-var-kreativ

Att vara kreativ ger oss möjligheter att testa nya idéer och nya sätt att tänka. Det kan hjälpa oss uttrycka oss själva och skapa saker från personliga upplevelser. Från att skapa en fotobok till att skriva en dikt…följ din kreativa magkänsla.

Och om du behöver lite inspiration har vi massor av kreativa idéer här.

6. Få kontakt med naturen

ny-års-löften-kom-i-kontakt-med-naturen

Att gå ut i naturen och andas frisk luft är bra för själen. Vi rekommenderar att du sätter upp en personlig utmaning för dig själv som t.ex. att promenera 10 000 steg om dagen som kommer att uppmuntra dig att omfamna den fantastiska naturen.

7. Gå offline

ny-års-löften-gå-offline

Stäng ner din dator, lägg undan mobilen och njut av lite offline-tid. Du kanske klarar ett veckoslut eller bara några timmar…men gör ett försök i alla fall.

8. Ge dig själv näring

ny-års-löften-näring

Med näring menar vi allt du konsumerar. Från maten du äter, dryckerna du dricker och orden du läser. Det kommer alltsammans att göra skillnad för ditt allmänna välbefinnande. Mata dig med gröna blad och läs romaner som inspirerar dig.

9. Fest för dina sinnen

new-years-resolutions-senses

Från att gå på konstgalleri till att gå på opera, gå på kulturella utflykter och mata dina sinnen kommer att göra ditt liv rikare. Ha som mål att få en kulturell upplevelse i veckan. Det kan vara bara en bio eller att tillbringa en dag på ett historiskt museum.

10. Lägg tid på det som betyder något

ny-års-löften-viktiga-saker

Gör 2018 till det år då du slutar oroa dig för småsaker och bara bekymrar dig över det som betyder något. Du behöver inte mer tid… Du behöver bara lägga tid på det som betyder något. Vänner, familj och alla andra saker som nämns ovan kommer att få dig att känna dig mer tillfreds än att arbeta dygnet runt.

11. Ge tillbaka

ny-års-löften-ge-tillbaka

Hitta ett ändamål du bryr dig om och lägg ner lite tid och resurser på det. Du kan volontärarbeta på ett härbärge för hemlösa, erbjuda dig att hjälpa gamla personer i deras hem eller ge lite pengar till välgörenhet som ligger dig varmt om hjärtat.

12. Ta fler bilder

ny-års-löften-bilder

Du behöver ett sätt att dokumentera alla dessa nya upplevelser som du kommer att skapa för dig själv, så ha som föresats att ta fler bilder. Att se tillbaka på ögonblick blir ett positivt sätt att ha koll på ditt år och hur långt du kommit.

Så ta en stund för att tänka över saker och ting…vad uppnådde du 2017 och hur kan jag göra 2018 till ett ännu bättre år? Komma i form, ge till välgörenhet, äta hälsosammare, lära dig en ny hobby, men vad du än gör, se till att du gör det för att få dig (eller någon annan) att må bra.

Vi hoppas dessa förslag kommer att inspirera dig att göra några positiva förändringar. Dela dina bilder av dina skapande ögonblick med hashtaggen #mittönskefoto eller dela denna blogg på sociala medier med dina vänner och din familj för att uppmuntra dem att göra detta år till deras bästa också.

Kommentarer