ny-års-löften

Vi vet inte hur det är för dig men en snabbkoll på önskefoto-kontoret avslöjade massor av föresatser som inte hade kunnat hållas. Från att lära sig spela gitarr till att läsa tidningen varje dag finns det så många löften som vi helt enkelt inte verkar kunna hålla.

Med det nya året precis runt hörnet har vi satt samman en lista över löften som vi faktiskt skulle gilla att hålla under 2019, som att komma ut mer och börja med nya kreativa projekt. Det finns några ganska fotogena idéer på listan också, så att du kan skapa en fotobok över alla nya minnen som du får under tiden.

1. Gå på upptäcksfärd

ny-års-löften-urforska

Nyårslöften är de du ser fram emot att hålla och vad kan vara roligare än att utforska en ny plats? Oavsett om det är en del av din stad, en park i närheten som du aldrig har besökt eller ett land på andra sidan världen, kan utforskningen av nya platser ge fantastiska upplevelser.

2. Ansträng dig för att få någon att le

ny-års-löften-le

Små gester gör stor skillnad. Du kan hjälpa en granne att handla eller ha kul med en kompis som behöver muntras upp. Varför inte fortsätta att göra de små saker som får människor att le hela året runt och se vilken skillnad det kan göra för dem?

3. Lämna din bekvämlighetszon

ny-års-löften-ansikte-rädslor

Du behöver inte hoppa fallskärm eller något annat lika drastiskt för att prova något som du är rädd för. I år kan du börja med en hobby som du alltid har varit för nervös för att testa, eller till och med frivilligt göra saker som presentationer eller att tala inför publik på jobbet.

4. Visa dina nära och kära hur mycket de betyder för dig

ny-års-löften-tacksamhet

Några av de bästa nyårslöftena är de små ändringarna. Och en av de enklaste sakerna du kan göra är att tydligare visa hur mycket du uppskattar dina vänner och din familj. Om du visar tacksamhet för alla fantastiska saker de gör kan du vara säker på att de känner sig uppskattade. Du kan överraska dem med presenter under hela året eller bjuda ut dem spontant.

5. Bli mer kreativ

ny-års-löften-var-kreativ

Kreativiteten låter oss prova nya idéer och det kan också vara ett bra sätt att varva ner. Du kan starta nya hantverksprojekt med barnen och försöka måla eller skriva när du har tid för dig själv. Varför inte börja på en ny fotobok och experimentera med dina designkunskaper? Och om du behöver inspiration har vi massor av kreativa idéer här.

6. Hitta tillbaka till naturen

ny-års-löften-kom-i-kontakt-med-naturen

Att komma ut i friska luften är svårslaget. Du kan utmana dig själv, t.ex. att promenera 10 000 steg om dagen , för att du ska komma ut i den fantastiska naturen. Och om du vill ta en ny utomhushobby kanske du kan börja odla dina egna frukter och grönsaker? En tidig morgontur till grönsakslandet kan definitivt hjälpa till att muntra upp dig på helgen.

7. Skippa internet då och då

ny-års-löften-gå-offline

Vi ägnar nog alla lite för mycket tid åt våra telefoner. Även om det bara är för ett par timmar, varför inte stänga av datorn, lägga undan din smartphone och njut av tid offline då och då? Det ger dig mer tid att fördjupa dig i en bra bok eller att uppskatta vad som händer runt omkring dig.

8. Utveckla ditt smaksinne

ny-års-löften-näring

Från maten du äter till musiken du lyssnar på och de böcker du läser kan du använda 2019 som ett upptäcktsår. Om du alltid har varit kräsen kan du prova något du har undvikit i åratal. Gillar du en speciell sorts musik? Du kan höja volumen och testa några nya band. Och om du alltid läser samma sorts böcker kan du hitta en annan typ av romaner som du älskar.

9. Andas in lite kultur

new-years-resolutions-senses

Från att besöka ett konstgalleri till att lyssna på live-musik – att sticka ut för att njuta av kultur kan vara riktigt bra för dig. Varför inte sikta på en ny kulturupplevelse varje månad, även om det bara är att gå på bio? Och om du har små barn kan du ta dem till ett museum eller en ny stad till helgen.

10. Ägna mer tid åt de saker som är viktigast

ny-års-löften-viktiga-saker

Det är alltid knepigt att få rätt balans mellan arbete och fritid, eller hur? Om du ofta känner dig stressad på jobbet och har mer övertid än vad du önskar kanske ditt bästa nyårslöfte är att ägna mer tid med vänner och familj? Du kan planera fler utflykter eller helt enkelt några myskvällar hemma.

11. Ge tillbaka något

ny-års-löften-ge-tillbaka

Om det finns något som ligger dig varmt om hjärtat kan ditt nyårslöfte i år vara att samla in pengar till det eller att arbeta ideellt. Du kan börja arbeta ideellt för hemlösa, hjälpa till på ett äldreboende eller skaffa sponsorer till ett djurskyddshem.

12. Ta fler bilder

ny-års-löften-bilder

Du behöver ett sätt att dokumentera alla dessa nya upplevelser, så varför inte börja fota? Ägna nästa år att ta bilder på dina favoritstunder och i slutet av 2019 kan du sedan skapa en fotobok för att spara alla dina minnen. Vi har massor av hur fotograferingsguider som hjälper dig att komma igång också. De är lätta att följa så du kommer att lära dig att ta bilder som ett fotoproffs på nolltid.

Så, vad kommer du att börja med 2019? Oavsett om det gäller välgörenhet, resor eller bara att uppleva något nytt önskar vi dig ett gott nytt år och hoppas att du skapar några fantastiska nya minnen under tiden.

Vi hoppas att dessa idéer kommer att inspirera dina nyårslöften. Vi skulle gärna se vilka nya ögonblick du skapar i år, så dela dem med #mittönskefoto på sociala medier. Och om du har sett några löften som dina vänner skulle gilla kan du dela den här bloggen med dem genom att klicka på ikonerna nedan.

Kommentarer