5 tips för din semesterbok

Efter att vi varit på semester vill vi alla komma hem med kameran fylld av vackra semesterfoton. Genom att bevara dina bilder i en fotobok kan du låta semestern vara för evigt. Vet du redan innan resan att du ska göra en fotobok finns det några tips du kan använda dig av för att förbereda dig för att göra en ännu mer unik och minnesvärd fotobok. Bläddra även igenom vår semesterbok full med tips.

1. Beställa en historia med dina semesterbilder

Ibland kommer semesterkänslan krypande redan innan du åkt hemifrån. Väskorna ska packas, blijetter ska skrivas ut, bilen ska lastas full med saker. Ta kort på dessa ögonblock också och låt din fotobok berätta en historia, från början till slut!

2. Ge din fotobok ett tema

Ge din semester ett tema! Ditt uppdrag under hela semestern blir då till exempel att fotografera alla gatuskyltar, paraplyer, Fiat 500 eller vackra dörrar som du hittar. Ett annat tips är att hålla dig till en färg: Ta kort på allt som är gult. I en fotobok är återkommande objekt en snygg effekt!

3. Ta panoramabilder att sprida på två sidor

Oavsett vilket motiv ditt foto har så blir det alltid finast i största möjliga format. Ett tips är därför att fotografera motiv som du kan sprida över två sidor i din fotobok. Några exempel på passande foton är ett grönskande landskap eller en vacker horisont. Vissa kameror har till och med en speciell funktion för att ta panoramabilder.

4. Använd din finaste semesterbild på fotobokens framsida

En fotoboks framsida avgör oftast om du vill öppna och titta i fotoboken eller inte. Använd därför ditt finaste foto på famsidan, men tänk på att lämna utrymme för text (på samma sätt som på bilden nedan) så att du har full kreativ frihet när du kommer hem och ska börja med din fotobok. Några tips är att skriva titeln (Spanjen 2013) i sanden och sedan fotografera texten eller att ta kort å något som är typiskt för landet eller staden du besöker, så som landets flagga, stadskartan eller en namnskylt.

5. Spara stadskartor, flygbiljetter och pengar

Flygiljetter, broschyrer, kvitton, telefonkort, servetter från hotellet, fjädrar från stranden eller pengar. Allt går att scanna in och användas som unika och personliga detaljer i din fotobok. Kombinera fotona från flygplanet med de inscannade flygbiljetterna eller använd stadskartan som bakgrund till dina bilder.
Please update your browser

We built this website with the latest technologies, which makes this website faster and easier to use. Unfortunately your browser's version does not support these technologies.