Skapa fotoböcker av dina bilder i minbildbank

Skriven av Onskefoto, 23 maj 2024

Se till att alla dina bilder är tryggt och säkert lagrade i minbildbank, önskefotos bildlagringstjänst som är helt gratis. Du kan också superenkelt skapa vackra fotoböcker på nolltid med hjälp av minbildbank.

Om du är som oss och ständigt tar bilder, är ofta din telefon, surfplatta och dator fulla av bilder som inte är organiserade. När du har dina enheter fulla av bilder kan det vara svårt att hitta dem du letar efter när du vill skapa en fotobok. Känner du igen dig? Vi har lösningen! Med minbildbank kan du dina bevara dina bilder säkert och gratis, dessutom kan skapa fotoböcker på nolltid!

minbildbank är en enkel, säkert och helt gratis bildlagringstjänst men många roliga och smarta lösningar så att du kan bevara så många bilder som du vill från din mobil, dator eller surfplatta och på så sätt har du dina bilder samlade på ett och samma ställe. Så här gör du…

Ladda upp alla dina bilder i minbildbank

Minbildbank gör organisering och lagring av dina bilder otroligt enkelt för dig! Det är säkert och helt gratis att ladda upp dina ögonblick och samla dem på ett och samma ställe. Du kan ladda upp bilder från din dator genom att logga in på önskefoto och klicka dig vidare till minbildbank (på så sätt är din profil på önskefoto synkad med din profil på minbildbank) eller så kan du skapa en ny profil och börja ladda upp. Du kan också ladda upp bilder från din mobil eller surfplatta genom att ladda ner minbildbankappen. Klicka på länkarna nedanför för att ladda ner för Iphone eller Android.

Det finns heller ingen begränsning för antalet bilder du kan lagra i minbildbank, så att du kan bevara dina nya och gamla minnen säkert och helt gratis. När du är inne i minbildbank är det enkelt att ladda upp dina bilder, men om du behöver lite hjälp så har vi en guide här som visar hur du gör.

Hur sorterar minbildbank dina bilder?

När du har laddat upp dina bilder kommer minbildbank automatiskt sortera dina bilder för dig genom att hämta information i dina bilder. Baserat på datum, tid och placering placerar minbildbank dessa bilderna i olika händelser och visar dessa på en tidslinje och du kommer också kunna se alla dina ögonblick på en världskarta. Alla händelser kommer att sparas med ett standard datumnamn, men du kan enkelt ändra detta till önskat namn genom att trycka på redigeringsikonen (på högra sidan av standardnamnet). Du kan alltså för exempel få alla bilder från en väns bröllop eller från sommarsemestern på ett ställe automatiskt. minbildbank gör sorteringen för dig och du sparar tid som du kan använda till något som är mycket roligare.

Om du laddar upp bilder som inte innehåller information (datum, tid och placering) kommer minbildbank placera dessa i en egen mapp som du hittar under ” Alla dina bilder” längst ner på tidslinjen ”Utan datum” eller på menyn under ”Organisera”. Där kan du enkelt lägga till detaljer, som sedan automatiskt lägger sig under rätt händelse.

Hur skapar du album?

I minbildbank kan du skapa album. Antigen vill du skapa ett album med bilder från en händelse, som för exempel en 40 års fest eller så vill du skapa ett album som sträcker sig över en längre period som för exempel sommaren 2023. I minbildbank skapar du enkelt nya eller lägger till bilder i redan skapade album. Klicka dig in på ”Album” under menyn, skapa ett nytt eller öppna ett som du redan har sparat och välj om du vill ladda upp nya bilder direkt upp i albumet eller hämta bilder från ditt konto.


Dela dina minnen med vänner och familj

minbildbank gör det möjligt för dig att dela bilder med familj och vänner. Bilderna kan delas via en offentlig link, en QR-kod eller genom en privat e-post. Med några få klick kan du dela bilderna från ett bröllop, en babyshower, en semester, söta bilder av barnen med mor- och farföräldrarna eller när ni firar något stort – såsom studenten eller en födelsedag.

Hur skapar fotoböcker automatiskt i minbildbank?

minbildbank är inte bara en plats att lagra och organisera alla dina bilder, du kan också skapa din egen fotobok härifrån! Det bästa av allt är att det inte tar lång tid, och om du laddar upp mer än 40 bilder samtidigt skapar minbildbank en fotobok automatiskt för dig eller så kan du klicka dig in på ett önskat album och klicka “generera fotobok”.

minbildbank väljer ut de bästa bilderna från de som du har laddat upp och placerar dem i en vacker fotobok. Det tar inte lång tid och du kommer att få ett pop up-meddelande (notis) under din profil när den är klar. Då kan du titta på resultatet, och om du vill göra några ändringar eller lägga till några roliga cliparts kan du enkelt göra det. Du har den kreativa kontrollen, men slipper allt det petiga jobbet.

Fotoböcker är perfekta för att samla alla dina bästa minnen, stora som små. En fotobok är trevligt att ha på bordet i vardagsrummet och är en fin och omtänksam present att ge vid ett speciellt tillfälle. Du behöver inte bara beställa fotoböcker från större händelser. Vad som är så bra med minbildbank är att den skapar fotoböcker automatiskt för dig, också av dina dagliga stunder. Så även om du kanske inte normalt har en fotobok fylld av bilder på från en mysig dag hemma kanske du vill se dessa minnen i ett nytt ljus när du får dem presenterade i en fotobok. Det är så enkelt att bevara små och stora ögonblick genom automatisk skapade fotoböcker via minbildbank i webbläsare eller appen.

Fotobok med minner

Om du vill bevara och organisera alla dina bilder på ett säkert ställe rekommenderar vi att du testar minbildbank online eller laddar ner appen till din mobil:

Testa att skapa en automatisk fotobok och se hur enkelt det är att bevara de bästa bilderna från för exempel 2024 i en årsbok.

Vill du dela den här bloggen socialt? Klicka på ikoner nedan.