Hur du delar bilder säkert med Minbildbank

Skriven av Onskefoto, 23 maj 2024

Minbildbank är nu ännu bättre! Nu kan du dela och ta del av alla bilder från ögonblick tillsammans med vänner och familj.

Att organisera och dela de bilder du gillar är nu enklare än någonsin. Med Minbildbank från önskefoto kan du inte bara lagra och hålla ordning på dina bildfiler gratis, utan nu kan du även dela och ta del av bilder privat med din familj och alla dina vänner. Denna nya funktionen är gratis att använda, totalt säker, och du kan göra det genom appen eller vår version online. Alla dina vänner får åtkomst till bilder som du vill dela med dig av genom att de skapar eller loggar in på sitt minbildbank-konto och tar del av en QR-kod eller länk som ansluter er till ert delade album av bildfiler. Sedan kan hela gruppen skapa fotoböcker på önskefoto från speciella stunder tillsammans.

Hur fungerar den nya delningsfunktionen i Minbildbank?

Vår nya uppdatering gör det mycket enklare att se tillbaka på fina stunder tillsammans. Den passar perfekt för att dela bilder från stora släktträffar och gruppresor. Om ett bröllop närmar sig, kan du skapa ett album i förväg och dela QR-koden med gästerna på den stora dagen. Och inför en stadstur med dina vänner, varför inte skapa en delad mapp innan ni ger er av? Ni kan till och med börja designa en fotobok tillsammans för att fördriva tiden på planet hem.
Nu när du vet vad du kan göra med delningen i Minbildbank, låt oss förklara hur det fungerar.

Tar mobilbile av et brudepar

Först och främst: Vad är Minbildbank?

Om du inte känner till Minbildbank från förr, låter den dig lagra dina bilder från din dator, mobil eller surfplatta gratis. Den sorterar dem i en tidslinje och lägger dina uppladdade bilder under “händelser”, som namnges efter datum. Dessa händelser kan du enkelt ge nytt namn till. Du kan också placera dina bilder i album, markera dina favoritbilder så du enkelt hittar dem och se alla platser du har besökt på en världskarta. Också lägger minbildbank alla organiserade bilder i en egen mapp, så du enkelt kan se vilka bilder som saknar information som datum, tid och plats. Det finns ingen gräns för hur många bilder du kan lagra, och versionen online skapar fantastiska fotoböcker automatiskt.
Du kan ta reda på mer om Minbildbank och hur den fungerar här.

Hur delar du dina bilder genom Minbildbank?

Att dela dina bästa bilder går snabbt, och det är enkelt och säkert. Här är en steg-för-steg-instruktion som förklarar hur du gör.

1. Skapa ett nytt eller klicka dig in på ett existerande album i Minbildbank. Uppe i högre hörna i appen och på online versionen ser du en delnings ikon – När du klickar på denna ikonen får du frågan om hur du vill dela albumet, du kan välja att lägga till e-postadresser och ge direkt åtkomst till minbildbank användare eller skapa en direktlänk och en QR-kod.
2. Skicka länken till dina vänner för att dela åtkomst, eller låt dem skanna QR-koden. Notera att de du delar med måste ha ett Minbildbank-konto för att kunna ta del av bilderna i albumet.
3. Länken eller koden leder dem till din mapp där de ska logga in på sina egna konton på Minbildbank eller skapa ett nytt konto.
4. Alla som har åtkomst till dina bilder kan sedan ladda ner dem, lägga till egna bilder och beställa framkallade bilder eller fotoböcker med dessa bilder.

Mobiler som deler bilder

Det är även enkelt att sluta dela album om du vill. Om du äger albumet, kan du ta bort delad åtkomst när du vill. Du kan sluta dela länken, men alla som redan haft åtkomst till mappen kommer fortfarande att kunna se den. Men du kan ta bort användare från ett album genom att klicka på “X” vid deras e-postadress. Tänk bara på att när du tagit bort dem från mappen, kommer allt det som de lagt till också att raderas.
Vår första version av Minbildbank lät dig endast dela bilder offentligt, nu har vi tagit bort det alternativet. Om du delat album offentligt genom Minbildbank före vår uppdatering, har du fortfarande åtkomst till dessa bilder och du kan välja att göra dem privata.

Hur vill du nu börja dela genom Minbildbank? Logga in på ditt konto eller skapa ett och ladda ner appen för iOS eller Android eller logga in via datorn för att kunna dela dina bilder säkert. Sedan kan du låta kreativiteten flöda med önskefotos fotoböcker och fylla dem med era gemensamma favoritögonblick.

Flere som deler bilder med hverandre

Känner du någon som ska fira en stor dag eller ska du och dina vänner resa iväg tillsammans snart? Dela denna bloggen med dem genom nedanstående ikoner och låt dem ta del av denna smarta funktionen i Minbildbank.