Våra bästa presenttips till examen

Skriven av Onskefoto, 3 april 2024

Examen är en viktig milstolpe i livet och det finns väl inget bättre sätt att fira än med en omtänksam present? Utforska våra genomtänkta examenspresenter – vi kan lova att mottagaren blir glad.

En examenspresent är ett fint sätt att fira en av livets viktiga milstolpar. Examen är mer än bara en ceremoni, det är ett firande som symboliserar hårt arbete och många framsteg. Det är en dag att fira framgångar och se fram emot nya äventyr. Oavsett om den du ska uppvakta går ut skolan, tar studenten eller tar examen från universitetet tar hen nu ett stort steg mot att förverkliga sina drömmar. Dyk ner i vår lista med omtänksamma examenspresenter för att få hjälp att skapa något helt unikt.

Hur ser den perfekta examenspresenten ut?

Valet av examenspresent handlar om att fira en av livets största händelser och visa någon du tycker om hur stolt du är över hen. Se tillbaka på din egen examensdag – känslan av framgång och vetskapen att släkt och vänner var där för att fira dig. Det är den känslan du vill fånga i din egen examenspresent. Oavsett om presenten är till ditt barn, barnbarn, syskonbarn eller bästis, bör den vara lika unik som hens resa.

1. En fotobok fylld av minnen

Fira alla kapitel i personens resa med en personlig fotobok fylld med minnen och milstolpar. Från den första skoldagen till drömmar om framtiden – berätta historien om personens framgångar, vänner och upplevelser som har lett fram till det här ögonblicket.

Vårt bästa tips till din examensfotobok: Gör det där lilla extra och skriv bildtexter eller korta berättelser för att väcka liv i fotona i hela boken.

2. Väggdekoration till examen

Sätt personlig prägel på personens studentrum eller framtida vardagsrum med en vacker väggdekoration. Välj ut ett axplock av hens bästa minnen med kompisarna genom åren eller ett enda storslaget foto från examensdagen. Väggdekorationer är ett fantastiskt sätt att fira framgången varje dag.

Vårt bästa tips till väggdekoration inför examen: Varför inte skapa två konstverk? Ett till den nyutexaminerade, kanske en canvastavla som är lätt och enkelt kan transporteras, och ett annat som du stolt kan visa upp hemma.

3. Personlig fotokalender

Gör det enkelt för personen att få struktur och inspiration när hen inleder ett nytt kapitel i livet – med en personlig fotokalender. Varje månad kan vara en mosaik av minnesvärda stunder och motiverande citat för att förvandla en praktisk pryl till en daglig källa till energi och glädje.

Vårt bästa tips till din examensfotokalender: Fyll i årets viktigaste datum – från födelsedagar till evenemang eller viktiga dagar under läsåret. På så sätt spelar det ingen roll vart vägarna bär, hen har alltid med sig ett nära band till hemmet.

4. Personlig fotomugg

Oavsett vart personen styr kosan kan hen rivstarta varje dag med en personlig mugg, prydd med namn, ett foto från examensdagen eller ett inspirerande budskap. En personlig mugg blir en daglig påminnelse om uppnådda framgångar, både till morgonkaffet och kvällens avkopplande testund.

Vårt bästa tips till din examensfotomugg: Skapa två matchande muggar – en till den du firar och en till dig själv! Det är ett fint sätt att visa samhörighet och dela en fikastund, oavsett avstånd.

5. Framkallade bilder från skolåren

Föreviga skoltiden med en samling framkallade bilder av hens finaste minnen och största bedrifter genom åren. Från skolutflykter till idrottsarrangemang – överraska med ett gäng framkallade bilder som hen kan ta med överallt.

Vårt bästa tips till framkallade bilder för examen: Vill du skapa en rolig överraskning till någon som tar examen? Fyll hens rum med framkallade bilder som hängs upp i klädnypor! Komplettera med några fina ljusslingor som pricken över i.

6. Ett personligt examenskort

Ibland kan en liten gest säga allt. Välj en nedtonad hyllning genom att göra ett eget examenskort med en personlig hälsning – eller släpp loss kreativiteten med ett fotogalleri som berättar historien från förskolan till examen. Oavsett vilken design du väljer är ett examenskort ett speciellt sätt att fira den stora dagen.

Vårt bästa tips till ditt examenskort: När studentsången har klingat ut eller examenstalen tystnat – varför inte fortsätta fira? Skapa en serie fotokort av de bästa examensbilderna och skicka till nära och kära.

En examenspresent är ett omtänksamt sätt att visa hur stolt och glad du är, oavsett om du väljer en unik fotobok, en personlig väggdekoration eller en praktisk fotokalender. Är du redo att fira den stora milstolpen? Kom igång med att skapa den perfekta examenspresenten och medverka till personens framgångssaga.