Om du vill göra så att din fotobok ser så professionell ut som möjligt är det bra att komma igång och lära dig mer om layouter. I den här bloggen hjälper vi dig att förstå hur du använder och redigerar layouter och ger några kreativa tips för att få ut ännu mer av dina fotoböcker.

Att hitta layouter och tillämpa dem

När du har öppnat fotoboksredigeraren kollar du till vänster på skärmen. Här hittar du ett urval av professionellt utformade layouter under kolumnen “Tillägg”. Klicka på layoutsikonen och kolla igenom de olika kategorierna och designerna tills du hittar en som du vill använda.
Dra och släpp sedan din valda layout till sidan eller dubbelklicka på den för att tillämpa den. Om du vill tillämpa samma layout på flera sidor klickar du på de tre punkterna längst upp till höger på miniatyrbilden för layout.

Redigera layouter

Nu när du har dina layouter på plats är det dags att ge dem en mer personlig touch. Klicka bara på den vita kanten runt de olika delarna i layouten och dra in eller ut för att ändra storlek på dem. Och genom att klicka i mitten av bilden kan du flytta den runt på sidan och ändra layouten efter dina behov.

Designtips

För en stilren look som drar uppmärksamhet till dina favoritbilder väljer du en layout med högst tre foton.


Om du vill få så många av dina ögonblick på sidan som möjligt på en gång kan du kolla in en av våra mosaiklayouter för en kreativ design som fortfarande binder ihop dem.

Vilken layout du än väljer bör du försöka att behandla varje sida som en egen personlig historia så välj därför dina layouter och foton så att de hjälper till att berätta den historien.


Små liggande fotoböcker är perfekta för att ge liv åt dina resebilder, med gott om plats för text och andra kreativa detaljer.

Vi hoppas att dessa tips hjälper dig att komma igång med kreativa layouter så att din nästa fotobok blir ännu mer fantastisk. Men självklart är det bästa sättet att verkligen bli ett proffs att prova dem själv. Experimentera med allt och ta reda på vad som verkligen fungerar för dig.

Börja skapa din nästa fotobok

Kommentarer