Digitalisera enkelt din pappersbild till studentplakatet

Skriven av Onskefoto, 9 april 2024

Läs våra steg-för-steg tips under och upptäckt många olika mobilskanner appar som digitaliserar dina bilder på nolltid!

Oftast är bilderna som man vill använda till studentplakatet upp till 19 år gamla och man har dem som pappersbilder. Med hjälp av våra tips har det aldrig varit enklare att digitalisera dina bilder till studentfirandet.

1. Välj bilder

Leta upp den eller de bilder du vill använda till studentplakatet. Tips: välj 2-3 olika bilder som skulle kunna passa. Vi har 24 olika designs som du kan välja mellan och detta ger dig möjligheten att skapa ett studentplakat som passar studenten bäst och som syns extra bra.

För att se till att resultaten blir så bra som möjligt kan du försiktigt torka av dina bilder och din kameralins. Tänk också på att fotografera i ett rum som har naturligt ljus och så få skuggor som möjligt.

2. Välj en app

Det fantastiska med skanningsappar är att de är mycket billigare än att köpa en skanner om du inte redan har en. De är även lätta att använda och många låter dig också dela och hantera dina bilder.

Här är några skanningsappar som vi föreslår att du testar:

Photomyne (finns för Android och iOS)
Bästa funktionerna: Du kan skanna flera foton samtidigt och den hittar olika bilder och sparar dem i separata album.

Google PhotoScan (finns för Android och iOS)
Bästa funktioner: tar flera bilder av ett enda foto, eliminerar bländande sken och ger en skanning av hög kvalitet.

CamScanner (finns för Android och iOS)
Bästa funktionerna: Detta är en fantastisk app för att skanna minnen. Det finns en gratis version också, men den lämnar en vattenstämpel på det som skannas.
Pic Scanner Gold (finns bara för iOS)
Bästa funktionerna: den skannar många foton på en gång och gör det lättare att dela dina skanningar med vänner och familj genom Instagram, WhatsApp och mer.

Om din bild behövs redigeras, till exempel om det finns röda ögon, fläckar, repor, eller om du vill ha en svartvit bild, måste detta göras innan bilden laddas upp till beställningsverktyget. Du kan använda t.ex. MS Paint, Photoshop eller Pixlr för redigering.

3. Eller välj en traditionell scanner

För skanning av hög kvalitet kan du kan även scanna dina gamla bilder med en traditionell scanner eller en professionell betald tjänst.

    – Nu är det bara att börja scanna dina bilder med hjälp av våra tips!

4. Skapa ett studentplakat

Nu när du har dina bilder i digital form kan du enkelt skapa studentplakat. Välj mellan lyx, klassisk eller poster i 24 olika designs och för att göra dagen extra speciell kan du lägga till inbjudningskort, en personlig nalle med bild, banderoll eller en visselpipa till din beställning!

Skapa nu

Glöm inte också att dela med dig av dina önskefoto-skapelser! Ta en bild av studentplakatet tillsammans med studenten och dela den med oss på Instagram med hashtaggen #önskefoto.