5 julklappstips

Skriven av Onskefoto, 7 november 2023

SKAPA JULKLAPPAR

Tips 1: Fotobok till dina nära och kära

Samlar de bästa minnena från det gångna året, en speciell händelse eller bara älskade vardagliga stunder i en vacker fotobok.
Detta är ett utmärkt sätt att bevara minnena och du kan anpassa den med roliga bildtexter och olika layouter.

För att spara lite tid kan det vara bra att sortera bilderna lite löpande. Antingen direkt i kamerarullen eller i en molnlagringstjänst som vår egen minbildbank. Där kan du själv sortera bilder i mappar utifrån datum, platser eller händelser. De gör det mycket lättare att hitta rätt minnen när det är dags att börja på din fotobok. Men kom ihåg att bilderna inte behöver vara helt “perfekta”, det är historierna och minnena bakom som är det viktiga.

Tips 2: Framkallade bilder för det där lilla extra

Nästa idé är söta och personliga små bilder till föräldrar, mor- och farföräldrar eller partner med ett eller flera små bilder i retrostil.

Använd önskefotos app och välj “framkalla bilder” och välj sedan “Retro-bilder”
Ladda upp de bilder du vill använda och tryck på nästa. Sedan kan du välja bakgrundsfärg, antal bilder och lägga till text.
Om du istället vill ha ett handskrivet meddelande på bilden trycker du på slutför utan att lägga till text.
I nästa steg kan du välja om du vill ha glansigt eller matt papper.
Du kan använda dessa bilder som små hälsningskort till andra presenter, eller om du är lite pysslig kan du också limma små magneter på baksidan av bilden, och vips har du gulliga kylskåpsmagneter.

Tips 3: Väggdekorationer som väcker minnen till liv

Foto på canvas är en fantastisk inredningsdetalj, antingen för dig själv eller som gåva. Speciellt till mor och farföräldrar. Den är superlätt att hänga upp och passar överallt. Är inte Canvastavla till din smak så har vi även Plexiglastavla, Aluminiumtavla, Forex skum tavla, eller Fotoposter.

Tips 4: Fotomugg som lockar fram leenden

Nästa idé är både personlig och praktisk – fotomuggar! Låt dina kära börja dagen med ett leende när de dricker sitt favoritkaffe eller te ur en kopp med bilder från speciella ögonblick. Du kan välja mellan standard eller Panorama.
Ladda upp bilderna som du vill använda, välj layout och lägg till eventuell text. En perfekt present som även passar i julstrumpan!

Tips 5: Fotokalender som sprider glädje hela året

En presentidé som alltid fungerar är en fotokalender!
Oavsett om det är till mor- och farföräldrar, mostrar och fastrar eller bara till dig själv, är en kalender alltid en favorit!

Om du skapar en kalender för hela storfamiljen kan du till exempel sortera bilderna efter vilka som har födelsedag den månaden eller bara typiska aktiviteter månad för månad. Du kan även lägga in dina egna händelser som födelsedagar och andra viktiga händelser.

Äta glass i juli, åka pulka eller skidor i januari, skolstart i augusti, osv.
Men det absolut bästa med kalendern för er som skapar den till far- och morföräldrar är att du bara behöver 12 bilder. Det är så enkelt!

Vi har också en egen video om hur du skapar kalendern, den kan du se här.