Det finns vissa typer av bilder som vi alltid tar under våra resor, och vi har listat dessa här och har kreativa tips på vad du kan göra med dem när du kommit hem.

Vare sig du är en entuastisk fotograf med mycket utrustning eller en mobil fotograf som tar bilder i farten, kommer dessa bilder att vara vackra på alla  fotoprodukter.

Gruppbilder

När du är på semester med familj eller vänner, kommer du säkert att ta gruppbilder. Samla ihop alla och var inte rädd för att be en förbipasserande person ta bilden så att alla kommer med. Läs våra tips för gruppbilder så att du får den perfekta bilden. Sätt in alla dina bilder av familj och vänner i en liten kvadratisk fotobok så att du kan framkalla en kopia åt alla som var med på resan.

 • Passar perfekt för att: få din familj och dina vänner att skratta när de är hemma igen.

Solnedgång

När du tar bilder under den gyllene timmen före solnedgången får du det varmaste ljuset. Det som är viktigast att komma ihåg är att placera något i förgrunden när du fotograferar vid denna tidpunkt. Det kan vara en byggnad, silhuetten av en person eller konturerna av landskapet. Våra canvastavlor passar perfekt för bilder av en solnedgång. För mer information om material för väggdekorationer kan du läsa vår guide om material för väggdekorationer.

 • Passar perfekt för att: få in ljus och värme i ett vardagsrum eller sovrum.

Stadsbilder

Om du är på en stadstur ska du bege dig till den högsta punkten och ta en bild över staden. Som alternativ kan du fokusera på detaljerna i någon imponerande byggnad eller intressant arkitektur. Våra tips för stadsbilder kommer att ge dig massor med inspiration. Ställ in din kamera på svartvita bilder eller använd ett filter efteråt och framkalla dina bilder på en aluminiumtavla.

 • Passar perfekt för att: sättas upp i ett trendigt kök för att ge det en industrikänsla.

Likartade bilder

Ibland när du varit på semester upptäcker du att din kamerarulle är full av tematiska bilder. Du kanske fotograferade tusentals tegelpannor i Lissabon, reste vidare till Amsterdam och tog bilder av cyklar non-stop eller åkte till Rom och blev förtjust i trånga portgångar. Sedan passar det utmärkt att visa upp dessa bilder med likartat tema i ett mosaikkollage på väggen. Läs våra tips om hur du skapar ett mosaikkollage.

 • Passar perfekt för att: få dina resebilder att se ut som ett konstverk.

Matbilder

Maten under en resa berättar mycket, så att ta bilder av maten du äter är ett bra sätt att dokumentera dina resor. Läs vår blogg om matbilder för tips om hur du tar den perfekta bilden. Skapa sedan färgglada retrobilder av dina läckraste bilder med färgkoordinerade kanter. Få idéer om vad du ska göra med dina färgglada retrobilder här.

 • Passar perfekt för att: göra ett aptitretande kollage på väggen.

Spektakulära bilder

När du kommer hem finns det säkert en speciell bild som är spektakulär och som du är extra stolt över. Det är den perfekta bilden för att framkalla på en väggdekoration med plexiglas. Då blir färgerna livfulla och bilden extra skarp. Läs vår guide om hur du skapar väggdekorationer som en expert för att få fler tips.

 • Passar perfekt för att: hänga på den bästa platsen i ditt vardagsrum. Därmed kan alla som kommer på besök beundra den.

Selfies

Selfies dök upp när det blev möjligt att ta bilder med mobilen. Håll fram mobilen, placera kameran så att den är vänd mot dig och ta några selfies med familj och vänner. Dessa bilder skapar alltid äkta leenden och glada ansikten. Framkalla dem på en mugg och lägg till litet text eller clip art.

 • Passar perfekt för: en present till mor eller far, som de kan dricka kaffe ur.

Mysiga ögonblick

Du tar så många bilder när du är ute och reser att det kan vara svårt att veta vad du ska göra med dem alla. Därför är framkallde bilder fantastiska. De passar perfekt för fotoframkallning av mysiga ögonblick som inte gör sig i en fotobok eller på en väggdekoration. Framkalla några retrobilder och skapa en bildvägg av dem. Läs vår blogg för att få inspiration om hur man skapar en bildvägg.

 • Passar perfekt för: spontana och rättframma bilder som du inte vill ha enbart på datorn.

Gatubilder

Att fotografera de aktiviterer som du upplever när du är borta kan ge en hel del intressanta bilder. Ta bilder av de lokala gatuförsäljarna (be om tillstånd först) eller bege dig till marknaden och ta bilder av den dagliga aktiviteten där. Det är ett bra sätt att få uppleva platsen. Framkalla och gör förstoringar av dem så att de verkligen sticker ut när du sätter upp dem på väggen.

 • Passar perfekt för att: skapa en bildvägg utan att behöva göra hål i väggen. Vi gillar att använda washitejp för att fästa dem.

Familjebilder

Du har säkert tagit en bild av hela den samlade familjen innan du reste. Försök göra denna bild så intressant som möjligt med en slående bakgrund. Framkalla sedan denna bild på en uppsättning med 10 kort och skicka dessa till dina vänner i stället för konventionella vykort. De vill säkert höra vad du varit med om under resan, och du kan även skriva ett meddelande på kortet.

 • Passar perfekt för att: visa familj och vänner att du tänker på dem under dina resor.

Alla dina bilder

Om du varit iväg på en lång resa, har du kanske hundratals bilder. Det är då som du ska skapa en liggande L fotobok med extra sidor. Därmed rymmer du alla dina bilder i en enda fotobok. Läs vår blogg om fotoböcker för varje tillfälle för idéer om hur du kan designa din fotobok.

 • Passar perfekt för att: förvara alla dina vackra bilder på ett ställe och kunna återkomma till dem i åratal framöver.

Genom att skapa fotoprodukter av dina semesterbilder kommer du att sätta värde på dem under en lång tid efter att du lämnat planet. Om de bara finns på din hårddisk kommer du inte att ägna tid åt att titta på dem igen så se detta som ett sätt att återuppleva semestern.

Läs mer om våra resetips och inspiration så att du inte enbart får bilderna att se bättre ut än någonsin, utan även väljer vart du ska resa och vad du ska göra.

Dela dina bilder på Instagram genom hashtaggen #mittönskefoto, och dela denna blogg med familj och vänner med hjälp av ikonerna nedan för att inspirera även dem.

Kommentarer