Fotobok under en timme

Fullbokade kalendrar, långa arbetsdagar och inte mycket tid för oss själva leder till att en del av det vi vill göra (till exempel sortera våra foton) aldrig blir gjort. Men det måste inte vara så! Vi har satt ihop en snabbguide som visar hur du skapar en fotobok på mindre än en timme och vår Content Specialist Liz har testat den. Här delar hon med sig av tips och tricks för att snabbt och enkelt skapa fotoböcker, så att du inte missar något …

Steg 1: Planera fotoboken (5 min)

Jag rekommenderar att du väljer ett tema för boken, till exempel en resa du gjort nyligen, ett år i bilder eller en fest (min bok var från en semester i Portugal). Bestäm sedan vilket format boken ska vara i och hur många sidor den ska ha. Jag valde vår mest populära bok – Liggande L med 24 sidor.

Fotobok under en timme 1

Steg 2: Placera dina foton i en mapp på datorn (25 min)

Det här är ett viktigt steg och tog nästan hälften av tiden för mig. Flytta dina foton från telefonen eller kameran till datorn. Android-användare kan hämta dem från Google Foto och iPhone-användare kan göra det från iCloud. Samla sedan ihop bilder från WhatsApp eller kameran genom att ansluta telefonen till din dator med en USB-sladd.

Fotobok under en timme 2

Bästa tipset: anslut digitalkameran till datorn som jag gjorde med min telefon

 

Steg 3: Lägg till foton i din bok (10 min)

Hämta fotoboksverktyget om du inte redan har gjort det och bestäm hur du ska lägga till foton i boken. Jag tyckte att det gick snabbare att göra det manuellt istället för automatiskt och jag gillade att jag hade kontroll över det. Sortera sidorna kronologiskt eller efter färg och stil så går det snabbare och lättare att välja foton för varje sida. Utnyttja sedan layouterna för automatisk ifyllnad av foto och text eller använd layoutalternativen under fliken Sida så att du snabbt får den layout du vill ha.

Fotobok under en timme 3

Bästa tipset: Tänk på hur många foton du har att jobba med snarare än sidor och välj layout utifrån det.

 

Steg 4: Designa din bok (15 min)

Trots att det tog lite längre tid kunde jag inte motstå att utsmycka min med några objekt från de uppdaterade ClipArt-elementen och bakgrunderna. Lägg en minut på att snabbt titta på alternativen under fliken Infoga. Eftersom min bok handlade om en solsemester till Portugal valde jag en grön bakgrund från färger som trendar och ClipArt från stränder från temat Resor.

Fotobok under en timme 4

Bästa tipset: gör det enkelt genom att bara välja ett eller två element för hela boken.

 

Steg 5: Förhandsgranska och beställ (5 min)

Du kommer till webbplatsen där du kan logga in eller skapa ett konto och betala för boken. Om du har en kampanjkod (till exempel från vårt nyhetsbrev) kan du lägga till den i kassan.

Fotobok under en timme 5

Så enkelt är det! Titta på slutprodukten här om du vill se hur den blev. Och om du har en timme över kan du väl lika gärna göra din fotobok nu? Eller testa våra appar för smartphone och iPhone för ett annat sätt att snabbt skapa fotoböcker.

Ta en titt på våra YouTube-videor om du vill ha mer tips om att använda vårt fotoboksverktyg!

Kommentarer