Hej allihop! Det är jag som är Megan Alter, önskefotos sommarfotograf. Nu när solen skiner kan du starta ett sommarbildsprojekt och fånga alla dina bästa solstunder med kameran.

Du har säkert semester snart, och med bara lite förberedelse kan du fånga varje minnesvärd stund av den där efterlängtade semestern. Här är mina fem bästa tips hur du skapar bra bildprojekt:

 

1- Begränsa dig lite

Försök att fokusera din kreativitet på ett specifikt ämne som du brinner för. Det kan vara segling, djur och natur eller vad du än är intresserad av.

Tip_1

2 – Låt kreativiteten flöda

Jag skulle uppmuntra dig att vara modig. Prova nya vinklar. Nya kompositioner. Håll ögonen öppna efter nya tekniker och gör ett försök. Du skulle till och med kunna ge kameran till barnen för att fånga saker och ting ur deras synvinkel.

Tip_2

3 – Skapa en moodboard

Samla ihop bilder på saker du gillar från färger till teman.

Tip_3

4 – Hitta bra platser

Planera i förväg och se till att tänka ut bra platser att ta dina bilder på. Ställen med naturligt ljus är bäst, och jag har alltid gillat utomhusfotograferingar.

Tip_4

5- Berätta historien, en bild i taget

Jag rekommenderar att du gör en lista över bilder du vill ta. Kanske bilder när ni är ute och åker, från olika lekar, sommarmat eller närbilder på händer och fötter. Genom att planera i förväg kan du senare enkelt låta bilderna berätta historien åt dig, till exempel genom att skapa en fotobok.

Tip_5

Jag försöker alltid förklara för alla att det inte är nödvändigt att vara professionell fotograf för att ta fantastiska bilder. Entusiasm, glädje och lite förberedelse ger alltid bra resultat.

Jag hoppas att dessa tips inspirerar dig att skapa ett alldeles eget sommarbildsprojekt. Har du redan kommit på vad det ska handla om?

 

Hälsningar Megan

http://meganalter.com/

Kommentarer