Efter en semester är våra telefoner och kameror överfulla av bilder från varje magiskt ögonblick. Vi har skapat sex kreativa sätt att ge liv till dessa bilder med vår mosaikskapare.

1. Färgblock

Färgblock är ett fantastiskt sätt att lägga till (just det) lite färg till neutrala rum. Gör ditt rum mer personligt genom att matcha dina bilder efter färg – som lummiga gröna skogar eller varmt glödande solnedgångar.

2. Skapa en övertoning

Nöjer du dig inte med en färg? Prova att skapa en övertoning genom din mosaik genom att använda foton som skapar en gradvis nyansväxling. Det finns många olika sätt att göra detta på – som att röra sig från dag till natt eller från grönt till blått. Testa själv och kolla vad som funkar för dig. .

3. Lek med strukturer

Bilder handlar inte bara om färg utan också om struktur. Försök att lägga ihop ett antal bilder med liknande struktur. Metall, träd, tyg och sand kan tillsammans skapa en fantastisk effekt. Det är dessutom ett fantastiskt sätt att använda alla dessa åh-så-likadana bilder som fyller dina album.

4. Fira ett ögonblick

Ibland finns det stunder på en resa som ett foto inte kan ge full rättvisa – och det är då en mosaik funkar perfekt. Fyll dina med bilder från dina favoritstunder på semestern och visa hela händelsen på en gång.

5. Pop-art

Om du vill göra något extra kan du ge din mosaik en Andy Warhol-behandling. Använd samma bild men lägg på olika filter på varje bild. Du kan välja någon diskret nyans eller gå hela vägen med större, häftigare och kaxigare effekter.

6. Berätta en historia

Berätta om din resa genom att stortera bilderna i kronologisk ordning. Du kan börja med bilder från flygplatsen och sedan visa bilder från varje dag. Eller, om det fanns en särskilt minnesvärd del av din resa, berätta historien om en enskild dag istället.

Skapa dina egna mosaikväggdekorationer

Naturligtvis finns det många andra bra sätt att göra det mesta av mosaikväggdekorationer. Så om du har några egna toppenidéer, se till att du delar med dig av dem i kommentarsfältet.

Kommentarer