Vi vet att det är tanken som räknas men vi tycker att utsidan också är ganska viktig. Därför har vi tagit fram sju kreativa sätt att slå in klapparna i jul. De är nästan så snygga att man inte vill öppna dem. (Nästan).

Om du ännu inte har något att slå in kan du titta på våra fotoprodukter och skapa en present som du ser fram emot att ge bort.

Eller sök i vår blogg där du kan hitta massor av kreativa förslag och inspiration för att skapa en unika julklapp som hamnar högt upp på deras “trevliga lista!

1 – Fotoetiketter

Använd en framkallad bild av den person som ska få presenten istället för en traditionell etikett. Det är ett väldigt trevligt sätt att skapa en personlig present och det är mycket roligare än papper och penna.

Det här behöver du: framkallade bilder och presentpapper

2 – Gör ett vinterunderland

Få dina julklappar att se ut som ett vinterunderland själva med några enkla tillbehör. Försök limma lite fusksnö på ditt julklappspapper och tillsätt sedan miniatyrstatyer av juliga scener…trän, snögubbar, en släde. Den här är perfekt för att sätta fart på fantasin så lägg till allt du kan komma på som ser festligt ut.

Det här behöver du: julklappspapper, sax, tejp, fusksnö eller bomull, små julgranar, allt juligt du kan komma på.

3 – Det är helt naturligt

Naturliga element som kottar och blommor blir underbara detaljer. Använd dem istället för traditionella band och rosetter och skapa en rustik finish.

gift-wrapping-ideas-natural-1

Det här behöver du: presentpapper, kottar eller blommor

gift-wrapping-ideas-natural-2

4 – Något litet extra

Skapa en liten påse av presentpapper som du hänger på framsidan av julklappen och lägg något litet i den. Vi gillar att gömma chokladtomtar i dem för något litet och sött.

gift-wrapping-ideas-envelope-1

Det här behöver du: presentpapper, chokladtomtar eller någon annan liten present

gift-wrapping-ideas-envelope-2

5 – Gott nog att äta.

Bli inspirerad av berömd julmat och förvandla det till lustigt julklappspapper. Julklappen är enkel…skaffa bara lite brunt julklappspapper och slå in hela julklappen. Klipp sedan ut lite vita droppformer i glasyrstil från det vita julklappspapperet och lägg det på toppen. Avrunda det hela med en mistelkvist.

Det här behöver du: blandat julklappspapper, mistel eller järnek, tejp, sax

6 – Börja vika

Skapa origami-skålar och origami-dekorationer och ge dina klappar en frodig finish. Du kan även skapa origami-presentlådor – du kommer att förvånas över hur lätt det är.

gift-wrapping-ideas-origami-1

Det här behöver du: färgat papper och presentpapper

gift-wrapping-ideas-origami-2

7 – Placera den på kartan

En gammal karta över en plats ni har besökt tillsammans passar perfekt som dekoration på presenten. Skapa en rosett av den för en omsorgsfull känsla. Ännu bättre om du slår in en fotobok med bilder från resan.

gift-wrapping-ideas-maps-1

Det här behöver du: en gammal karta och band

gift-wrapping-ideas-maps-2

8 – Återanvänd en skokartong

Kasta inte gamla skokartonger…använd dem för att slå in våra julklappar! Allt du behöver göra är att slå in skokartongen i julklappspapper (vilket som helst går bra men vi gillar enkla mönster för detta steg), skör sedan ut en form i locket. Julgranskulor passar perfekt. När du har skurit ut formen, täck den med lite färgad cellofan för att skapa en glasmålningseffekt.

Det här behöver du: skokartong, färgat cellofan, julklappspapper, tejp, sax

9 – Griffeltavla

Investera i presentpapper som ser ut som en griffeltavla och slå in klapparna på ett roligt och unikt sätt. Anpassa med personliga meddelanden, krumelurer och annat du gillar.

gift-wrapping-ideas-chalk-paper-1

Det här behöver du: griffelsvart presentpapper och krita

gift-wrapping-ideas-chalk-paper-2

10 – Börja pyssla

Använd små stämplar för att skriva personliga meddelanden på presenterna. Det fungerar bäst på papper som inte är glansigt – till exempel det bruna papperet ovan.

gift-wrapping-ideas-christmas-stamp-1

Det här behöver du: brevstämplar och bläck, matt presentpapper, extrapapper för urklipp och band

gift-wrapping-ideas-christmas-stamp-2

Om du har slut på presentidéer kan du ta en titt på webbplatsen så att du har något att slå in! Du kan kika på vår quiz för att hitta den perfekta klappen eller titta i vår presentkatalog där det finns fler idéer och inspirationstips.  Din present kommer att se lika speciell ut som det som är i den.

När du har slagit in dina julklappar, ta en bild och dela den med oss på Instagram med hashtaggen #önskefoto så att vi kan se dina festliga skapelser. Och dela den med din familj och dina vänner också…använd nedanstående ikoner för att dela detta inlägg på Facebook eller Twitter och inspirera dina nära och kära.

Kommentarer